# #

24 Μαρ 2012

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός...«Η Ουγγαρία δεν θα γίνει αποικία!»


Η ΕΕ εκβιάζει ωμά την Ουγγαρία
 Δείτε την διαφορά ...του Ούγγρου ηγέτη και των δικών μας "νενέκων" !
Δείτε τον ουγγρικό λαό που συγκεντρώθηκε για την εθνική τους εορτή σε ομιλία του ηγέτη τους...
ΚΑΙ
ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ....
  
Χαρακτήρα αντίστασης του ουγγρικού λαού εναντίον της υπαγόρευσης όρων από την ΕΕ προσέδωσε την περασμένη Πέμπτη ο δεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν στην επέτειο της εξέγερσης του ουγγρικού έθνους εναντίον των Αψβούργων το 1848.

 «Η Ουγγαρία δεν θα γίνει αποικία!», διακήρυξε ο Ορμπαν μιλώντας σε ένα πλήθος 100.000 έως 250.000 πολιτών που είχαν συρρεύσει μπροστά στο Κοινοβούλιο, στις όχθες του Δούναβη που χωρίζει τη Βούδα από την Πέστη, τα δύο τμήματα της ουγγρικής πρωτεύουσας, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της εθνικής τους εορτής.

«Ορκιζόμαστε στον Θεό των Ούγγρων ότι δεν θα είμαστε πια σκλάβοι», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός ενθουσιάζοντας το ακροατήριο, χρησιμοποιώντας έναν στίχο από ποίημα που έχει γράψει ο διάσημος Ούγγρος συγγραφέας Σάντορ Πέτεφι, σύμβολο της εξέγερσης του έθνους των Μαγιάρων εναντίον των Αυστριακών δυναστών.

«Απαιτούμε ισότητα για τους Ούγγρους. Δεν θα γίνουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην Ευρώπη», διατράνωσε ο Ορμπαν υπό τις θυελλώδεις επευφημίες του πλήθους.

 «Είμαστε κάτι παραπάνω από ...
εξοικειωμένοι με τον χαρακτήρα αυτόκλητης συντροφικής βοήθειας, ακόμη και όταν αυτή έρχεται φορώντας εξαιρετικά καλοραμμένο κοστούμι», πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός «αναφερόμενος στους αξιωματούχους της ΕΕ», όπως εξηγούν απερίφραστα οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου.

 Την ίδια άποψη ως προς το σε ποιον απευθύνονταν τα λόγια του Βίκτορ Ορμπαν είχαν και οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», οι οποίοι έγραψαν σχετικά: «Χωρίς να αναφερθεί ευθέως στην κίνηση της ΕΕ να παγώσει αυτή την εβδομάδα περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ουγγαρία, ο Ορμπαν απευθύνθηκε στην ισχυρή τάση πατριωτισμού που διαπερνά την ουγγρική εθνική συνείδηση».

Οι Ούγγροι έχουν κάθε δίκιο να είναι έξω φρενών με την ΕΕ, η οποία αποφάσισε να αναστείλει την εκταμίευση πόρων ύψους 495 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο συνοχής που προορίζονταν για την Ουγγαρία, στην οποία έπρεπε να δοθούν το 2013.

Οι Βρυξέλλες θέλουν με τον τρόπο αυτόν να εκβιάσουν τη Βουδαπέστη, προκειμένου η ουγγρική κυβέρνηση να αλλάξει νόμους που δεν αρέσουν στη γραφειοκρατική καμαρίλα της ΕΕ και πρωτίστως στη Γερμανία και την Αυστρία, που έχουν δει τις τράπεζές τους, οι οποίες ελέγχουν ολόκληρο το ουγγρικό τραπεζικό σύστημα, να υφίστανται ζημιές από αποφάσεις του Βίκτορ Ορμπαν.

Η Κομισιόν, όμως, δεν μπορεί να ομολογήσει ανοιχτά ότι θέλει να εκδικηθεί τους Ούγγρους για την ατίθαση πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή τους κι έτσι χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το ότι δήθεν η Ουγγαρία δεν περιορίζει τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος της.

Πρόκειται όμως για γελοία δικαιολογία. Τα επίσημα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος όλων των χωρών της ΕΕ το έτος 2011 θα εκδοθούν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, τη Γιούροστατ, έπειτα από έναν μήνα.

Είναι εξοργιστική αυτή η... προκαταβολική επιβολή κυρώσεων - πόσω μάλλον που είναι απολύτως βέβαιον ότι άλλες χώρες όχι μόνο της ΕΕ, αλλά ακόμη και της Ευρωζώνης, στην οποία η Ουγγαρία δεν ανήκει, θα έχουν σαφώς χειρότερους δείκτες στο έλλειμμα και στο δημόσιο χρέος από την Ουγγαρία και παρ΄ όλα αυτά δεν θα υποστούν καμία απολύτως κύρωση!

«Υπάρχει μια αίσθηση απογοήτευσης μεταξύ των υποστηρικτών της κυβέρνησης, οι οποίοι αισθάνονται ότι παρανοούνται. Αισθάνονται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει καλό, αλλά οι Βρυξέλλες δρουν ως καταπιεστής και εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», δηλώνει στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» η Γιούλια Λάκατος, στέλεχος του ουγγρικού Κέντρου Αμερόληπτης Πολιτικής Ανάλυσης.

Ενα διασκεδαστικό στοιχείο είναι ότι σε προκαταρκτικό πίνακα του δημόσιου χρέους όλων των χωρών της ΕΕ, που δημοσιοποίησε η γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», έχοντας ως πηγές την Κομισιόν και τη Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία, η Ουγγαρία με 75,9% του ΑΕΠ έχει μικρότερο δημόσιο χρέος από τη... Γερμανία που έχει 81,7%!!! Αν τα στοιχεία αυτά επιβεβαιωθούν, θα γελάσουμε πολύ.

Ενταση

Αντισυγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης

Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της ουγγρικής σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης ή απλώς πολίτες που αντιπαθούν την εκλογικά και πολιτικά πανίσχυρη κυβερνητική Δεξιά του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν, συγκεντρώθηκαν την ίδια μέρα και ώρα σε άλλο κεντρικό σημείο της Βουδαπέστης στην εθνική επέτειο της εξέγερσης κατά των Αυστριακών του 1848.
 Αυτοί υποστήριξαν την πολιτική της ΕΕ εναντίον της χώρας τους, ελπίζοντας ότι η πίεση των Βρυξελλών και κυρίως των Γερμανών και των Αυστριακών θα ανατρέψει τον συσχετισμό δυνάμεων στο εσωτερικό της Ουγγαρίας. Ελπίζουν δηλαδή ότι η εξωτερική επέμβαση θα πετύχει τη φθορά και τελικά την ανατροπή της κυβέρνησης Ορμπαν, κάτι που είναι αδύνατο να πετύχει η αντιπολίτευση με δημοκρατικά μέσα.

Του Γιώργου Δελαστίκ 
(Πηγή: ethnos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.