# #

21 Μαρ 2012

ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ –ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ.


ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ!

TΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ!
ΚΑΙ..ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ –ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ.

Η είδηση: Οι Εθελοντές της Αλληλεγγύης μετά το σαρωτικό πείραμα, πιλοτικό σχέδιο,της πατάτας σήμερα προχωράνε σε ουσιαστικότερες
δράσεις για το τελικό χτύπημα κατά της ακρίβειας. Δημιουργούν, με τη δυναμική ενεργή συμμετοχή των καταναλωτών, ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Προϊόντων σε τιμές παραγωγού, με πρώτο το κατάστημα στην περιοχή του Ν. Κόσμου κι έπεται συνέχεια... Κι ακόμη Διεξάγουν δημοψήφισμα-καταγγελία με ονόματα και υπογραφές...
Σχετικώς εξέδωσαν το ακόλουθο λεπτομερές μανιφέστο πάταξης της ακρίβειας!


Προς όλα τα ήδη μέλη και προς όλους τους καταναλωτές ΄Ελληνες!

«To «κίνημα της πατάτας,» όπως απεκλήθη η πρωτοβουλία των Εθελοντών για την πάταξη της ακρίβειας, εξελίσσεται και σχηματοποιείται σε κανονική ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.
Ο καταναλωτής έρμαιο και χρόνιο θύμα των καρτέλ και των πάσης φύσεως μεσαζόντων κι άλλων κερδοσκόπων, εγκαταλείπει την αβάσταχτη μοιρολατρία του και παίρνει πια τις τύχες της τροφοδοσίας του, στα χέρια του.
Αλλάζει άρδην τους όρους της αγοράς και των συναλλαγών . Γίνεται ό ίδιος ο ρυθμιστής της τελικής κοστολόγησης των αγαθών . Δεν μπορεί πλέον να είναι απλός θεατής των όσων αποφασίζουν οι κερδοσκόποι για το πόσο θα αγοράσει στο ράφι το γάλα, την πατάτα του, ή τα σινιέ γυαλιά ηλίου (που έχουν ξεσαλώσει...εδώ). Δεν πάει άλλο! Το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, όπως όλοι βιώνουμε είναι δραματικά προκλητικό και σε βάρος του καταναλωτή.
Η υδροκεφαλική –μονοπωλιακή ανάπτυξη , εξάπλωση–ευημερία- των σούπερ μάρκετ , αλλά και σε άλλους κλάδους, δίνει από μόνη της απάντηση στο φαινόμενο της αχαλίνωτης κερδοφορίας τους, και κατ΄αντιστοιχία της δραματικής καταλήστευσης του καταναλωτή και στα αδιέξοδα που τον έχουν δέσει –οι ξύπνιοι σε συνεργασία με τις βρώμικες κρατικές δυνάμεις- με το έτσι θέλω.

Και δεν είναι ασφαλώς τυχαίος ο γιγαντωθείς νεοπλουτισμός και το εύκολο χρήμα στην Ελλάδα, ούτε άστοχη η ρήση... «βρίσκουν και τα κάνουν».


Η πατάτα υπήρξε ένα πιλοτικό σχέδιο., που στόχευε ανιχνευτικά, να διακριβωθούν οι τάσεις του κοινού και πολλά άλλα τεχνικής φύσεως.
Η πατάτα όπως τη ζήσαμε τον τελευταίο μήνα, σε υπαίθρια άρπα-κόλα, σημεία διάθεσής της, είχε θνησιγενή ,εφήμερο χαρακτήρα, χωρίς την παραμικρή επίδραση, επιρροή-ΧΤΥΠΗΜΑ- στην ουσία του προβλήματος. Κι αυτό επίσης έγκαιρα, το επεσήμαναν οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.. ( Τα κείμενα, μαζί με όλο το θεωρητικό πλαίσιο το ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ (κι όχι ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ) ***
υπάρχουν στην ιστοσελίδα neoskosmos-athens.blogspot.com ).

**Εμείς μιλάμε για ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ που έχει μια ευρύτερη, πολυδιάστατη έννοια... και φυσικά δεν περιορίζεται στα όρια μιας πατάτας... Βλέπουμε συνεπώς μια περίεργη υποβάθμιση της ουσίας του αγώνα κατά της ακρίβειας... περιοριζόμενοι να μιλάμε μόνο για πατάτα... Σλογκανάκι δημοσιογραφική αδεία; Το δεχτήκαμε προσωρινά, χωρίς να πάψουμε να διερευνούμε και πιθανόν ξένον δάκτυλο... Στο κάτω της γραφής η εκστρατεία κατά της ακρίβειας περιλαμβάνει πολλές πτυχές..΄Αλλωστε, θυμηθείτε, πως πρώτοι εμείς, εκτός πατάτας μιλήσαμε για λάδι, όσπρια, κρασιά,κοτόπουλα,μέλι κ.λπ.
Που μόλις τώρα άρχισαν να υιοθετούν ορισμένοι ουρανοκατέβατοι
ζηλωτές ..που βρήκαν ξάφνου ενδιαφέρον στη ζωή τους και δη οι Δήμοι, που ενυπνιασθέντες ... άρχισαν να σκέπτονται τους πολίτες τους, ασκώντας ευκαιριακά... τάχα μου κοινωνική πολιτική.

Το είπαμε και το ξαναλέμε:Η πάταξη της ακρίβειας είναι πρώτιστα καθήκον της πολιτικής. Με δύο τρείς κινήσεις οι κυβερνώντες θα έφερναν την ισορροπία στην αγορά. Διότι δεν είναι δυνατόν να περικόπτονται αγρίως οι μισθοί κι από την άλλη να αφήνεται άθικτη η ακατάσχετη κερδοσκοπία με τις τιμές ...ακλόνητα αγέρωχες στα ύψη τους! Αλλά δεν το θέλουν συνειδητά, η με αστείες προφάσεις!Συνεπώς:

Ύστερα από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από α) την λειτουργία της πατάτας, όπως την είδαμε έως στιγμής, β) από τις επιστολικές σκέψεις-προτάσεις των αναρίθμητων φίλων μας , γ) από οικονομοτεχνικές μελέτες ειδικών προχωρούμε σήμερα στην άμεση ουσιαστική υλοποίηση της μάχης κατά της ακρίβειας με τη συμμετοχή του ίδιου του καταναλωτή.!

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ σημαίνει:

**Μπαίνει ο ίδιος ενεργά στη διαμόρφωση των τιμών σε αγαθά που ίδιος καταναλώνει.
**Συνεργάζεται απ΄ευθείας με τους παραγωγούς εξασφαλίζοντας τις ιδανικότερες τιμές, κάθετα ανταγωνιστικές των σούπερ μάρκετ, ακόμη και των λαϊκών αγορών!
**Δημιουργεί κατά τόπους-περιοχή-συνοικία –ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ, που σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα έχει στα πόδια του, προϊόντα σε ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ. Και δεν θα τρέχει στις αλάνες, και στις ουρές για ένα σακί πατάτες, αναβιώνοντας άλλες αλήστου μνήμης εποχές και καθεστώτα.

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Συνεταιρισμοί, συνασπισμοί κι ενώσεις ατόμων με κοινούς, κυρίως επαγγελματικούς, στόχους υπάρχουν πολλοί, αλλά δεν καταγράφεται καμιά σοβαρή προσπάθεια συνένωσης καταναλωτών, που να πάρουν τις τύχες των προϊόντων που καταναλώνουν στα δικά τους χέρια!

Πρόκειται για μια ανατρεπτική καινοτομία των Εθελοντών Αλληλεγγύης, η σημασία της οποίας θα φανεί σύντομα, σε μερικές μέρες, με την ίδια και περισσότερη δυναμική από αυτή της ...πατάτας!

Θυμίζουμε πως τα σημερινά σούπερ μάρκετ ξεκίνησαν στην Ελλάδα αρχικά σαν ενώσεις παντοπωλών ,στη συνέχεια οι εξυπνότεροι εξ αυτών κατάφεραν να πάρουν τις διοικήσεις στα χέρια τους , μέχρις ότου έγιναν οικογενειακές επιχειρήσεις ... και μάλιστα επιδοτούμενες αγρίως από κεφάλαια της ΕΟΚ!
Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί είναι ένα άλλο χλωμό κεφάλαιο. Ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια με αγαθούς σκοπούς (της προάσπισης του ιδρώτα του αγρότη). Με τον καιρό επεκράτησαν κι εδώ οι ξύπνιοι με αποτέλεσμα να ελέγχουν για ίδιον συμφέρον τα σωματεία. Σήμερα
Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί έχουν πέσει σε γενική ανυποληψία και εισπράττουν οργή κι ύβρεις από τους αγρότες, που υποτίθεται ότι ετάχθησαν να υπηρετούν. Κι αυτοί οι συνεταιρισμοί, επιδοτούνται παχυλώς από το κράτος, δηλαδή από μας τους καταναλωτές και χωρίς να το ξέρουμε!
Ακόμη,δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το φορολογικό καθεστώς που διέπει αγρότες και παραγωγούς είναι στην κυριολεξία ΜΠΑΧΑΛΟ... Κανείς δεν ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει! Μπερδεύουν κι εμάς που θέλουμε να αγοράσουμε ...προϊόντα τους... Μέγα φορολογικό ,μπέρδεμα!
Η ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΥΕΓΓΥΗΣ

Κατ΄ανάγκη ...έπρεπε να οδηγηθούμε και σ’αυτό το στάδιο... ώστε να μην έχουμε μπλεξίματα...

** Ήδη, το Εθελοντικό Κίνημα, έχει μορφοποιηθεί νομικά σε ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Μια μορφή που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των στόχων κι οραματισμών των Εθελοντών Αλληλεγγύης και δη ως προς τον κεντρικό στόχο που είναι η πάταξη της ακρίβειας. Η Μη κερδοσκοπική Εταιρία, -αναγκαίο βήμα για να γίνονται τα πάντα με νομιμότητα- είναι ευέλικτος,διαφανής και αποτρέπει κάθε παρενέργεια άνθισης ατομικών οικονομικών οφελημάτων!
Οι «μετοχές»-εισφορές -που δεν είναι παρά εντολές, παραγγελίες προϊόντων-- δεν μεταπωλούνται, δεν μεταβιβάζονται γεγονός που αποκλείει ανάπτυξη φαινομένων ελέγχου (από τυχόν έσωθεν ομαδοποιήσεις) του κινήματος κι αλλοίωσης του πνεύματος και της ουσίας των στόχων του που είναι: Ο καταναλωτής ρυθμίζει τις τιμές των αγαθών κι αυτός απολαμβάνει τις τιμές παραγωγού χωρίς μεσάζοντες κι άλλες κερδοσκοπικές παρεμβολές!

Το λογότυπο, τα σήματα της Μ.Κ.Ε των Πρατηρίων ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ είναι αυτά που θα βλέπετε στις προθήκες, σακούλες, κι έντυπα της Κίνησης.


ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Για πρώτη φορά το καταναλωτικό κοινό θα ξέρει, με συνεχή ενημέρωση τις τιμές πώλησης αγαθών από τα 1) ΠΡΑΤΗΡΙΑ των Εθελοντών 2) Σούπερ Μάρκετς και γ) με αντίστοιχη παράθεση των τιμών που προσφέρουν οι παραγωγοί.
Τούτο θα έχει ως συνέπεια ,εκτός της εξασφάλισης διαφάνειας, να γνωρίζει ο καταναλωτής ανά πάσα στιγμή τις ισχύουσες τιμές από την παραγωγή ως την κατανάλωση....έως τον ίδιο τον καταναλωτή.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Πως μπορεί ο απλός καταναλωτής, να μεταβληθεί από θύμα κερδοσκοπίας που είναι σήμερα σε δυναμικό, ενεργό πολεμιστή της ακρίβειας.; Μελετήθηκαν πολλά σενάρια αλλά τα προσφορότερα είναι:

  1. Να γίνει ενεργό «μέλος» της κίνησης ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Τούτο γίνεται με απλή αίτηση (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα) και ταυτόχρονη κατάθεση στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ 150 ευρώ .. ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ :284-002101-079878.
  2. Αντίγραφο της κατάθεσης πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:gamoszoi@gmail.com
  3. Τούτο Θα βοηθήσει σημαντικά στην εξάπλωση των Πρατηρίων σε περισσότερα σημεία της Αττικής στην Αρχή....

**Το ποσόν αυτό- δεν είναι ούτε «μετοχή», ούτε εισφορά, ούτε συνδρομή, αλλά ουσίαεντολή παραγγελίας προμήθειας προϊόντων – Το ποσόν ,λέμε, είναι άμεσα επιστρεφόμενο στον καταθέτη με την αγορά προϊόντων ( η γκάμα των θα αυξάνεται σταθερά) από τα ΠΡΑΤΗΡΙΑ, μέσα σε ένα τρίμηνο το πολύ. Με αυτή τη μέθοδο ,δεν επωφελείται οικονομικά, το κίνημα (αφού επιστρέφει το ποσόν..κι αφού ο στόχος του δεν είναι το κέρδος αλλά η πάταξη της κερδοσκοπίας)
Αλλά έτσι κερδίζεται πολύτιμος χρόνος στην αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των βημάτων του.. Γίνεται δηλαδή μια προπαραγγελία ,η δε συμμετοχή του καταναλωτή με το απλό τρόπο αυτό, θα διαδραματίσει ουσιώδη ρόλο αναδεικνύοντας την καινοτόμο παρέμβασή του στα δρώμενα , στη θωράκιση της τσέπης του.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
΄Εχοντας υπ΄όψιν το εύρος των παραγγελιών που δεχόμαστε αλλά και των οικονομικών συνθηκών που κυριαρχούν στην ελληνική οικογένεια έχουμε και την εναλλακτική λύση παραγγελιών μέσω διαδικτύου .
Νέα καινοτομία!
  1. Καταθέτετε στον ίδιο Τραπεζικό λογαριασμό –284-002101-079878.
ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ-
το ποσό των 50 ευρώ με ταυτόχρονη ισόποση παραγγελία προϊόντων μας ... (πού ήδη οι περισσότεροι τις έχετε προνοητικά κάνει!.. )
Τα οποία και παραλαμβάνετε σπίτι σας εντός 3/ημέρου με ντιλίβερυ. (επιβαρύνεσθε μόνον 3 ευρώ κατά παραγγελία-αμοιβή του διανομέα)...
Αν δεν θέλετε, τότε απλά έρχεστε στο ΠΡΑΤΗΡΙΟ και παραλαμβάνετε τα αγαθά που παραγγείλατε.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Κι όχι μόνον αυτά. Αλλά προχωρούμε και σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
Δηλαδή, οι καταναλωτές που κάνουν παραγγελία μετέχουν ταυτόχρονα και σε δημοψήφισμα-καταγγελία κατά της ακρίβειας. Τα ονόματά τους θα δημοσιοποιούνται το δε e-mail τους επέχει θέση υπογραφής τους.
Το κείμενο που θα υπογράφουν μαζί με την παραγγελία τους ...είναι:

«Εμείς οι ΄Ελληνες καταναλωτές που βιώνουμε καθημερινά ανείπωτες καταστάσεις ακρίβειας που μας έφεραν πολιτικές ανικανότητας, αφροσύνης και διαπλοκής , δεν διαμαρτυρόμαστε απλώς.ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, ως ψυχρούς εγκληματίες . Είμαστε αγρίως αγανακτισμένοι κι ο θυμός μας είναι πλέον ασυγκράτητος. Η ανοχή μας εξαντλήθηκε. Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων πάταξης του φαινομένου της ακρίβειας –συνεχιζόμενης κερδοσκοπίας .Απαιτούμε από τους πολιτικάντηδες της συμφοράς να δράσουν άμεσα με συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης του δεινώς χειμαζόμενου λαού.»

Ακολουθούν οι υπογραφές σας!
Το τελεσίγραφο αυτό –το πρώτο ιστορικά- των Ελλήνων καταναλωτών... θα λάβει διαστάσεις τσουνάμι και θα προωθηθεί όπου δει.. αν δεν προλάβουν να αναβλέψουν.. οι σκιώδεις καρικατούρες-ηγέτες μας. Αν δεν επέμβουν στο κουτσούρεμα των τιμών και δεν τις φέρουν στα επίπεδα αγοραστικής αξίας του άθλιου κουτσουρέματος των μισθών που επέβαλαν βάναυσα... στον πολίτη-καταναλωτή!...τότε...

ΠΑΝΔΗΜΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Είναι περιττό να υπογραμμίσουμε και την αναγκαιότητα της δικής σου υπογραφής... ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ αυτονόητη. ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ!... ώστε να τους τρίψουμε στη μούρη αυτό που βλέπουν, αλλά οι μπάσταρδοι σφυρίζουν ,κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν...
Από τον λίθαργο βγήκαν ευκαιριακά κι ιδιοτελώς κάποιοι δήμαρχοι που μοιράζουν ...πατάτες...Τόσον άμετροι και γραφικοί είναι... Αλλά ΛΙΑΝ καλώς!
Πρακτικά ,έστω κι έτσι συνέβαλαν στην ανάδειξη του προβλήματος.. έστω κι αν τον τζερεμέ, τον πλήρωσαν οι δημότες, με την απασχόληση του δημοτικού προσωπικού...σε αλλότριο έργο!

Είπαμε ότι εμείς οι καταναλωτές δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Οι Εθελοντές σας δείχνουν το δρόμο.... Και το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ , είναι επίσης πράξη σημαντικής πολιτικής παρέμβασης...


ΑΠΟΡΙΕΣ...
Επιδιώκουμε να μην είσαι απλώς αγοραστής-καταναλωτής κι εμείς οι... αφανείς ευεργέτες της τσέπης σου...

Το κάναμε με την πατάτα. Δώσαμε την ευκαιρία να την αγοράζετε φθηνότερα, αλλά κι από την άλλη ευεργετήσαμε οικονομικά τους πατατοπαραγωγούς να ξεφορτωθούν από τις αποθήκες τους προϊόντα που θα σάπιζαν!
Κι όμως δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ –ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ , έτσι για να χαλάσει η μαγιά του χωριάτη- να μας πει ευχαριστώ, να μας κεράσει μια...ρακί. Κι όμως εμείς ξοδέψαμε ούκ ολίγα, σε χρήμα, σε χρόνο, σε απασχόληση προσωπικού κ.λ.π, ( περί ψυχής των πεθαμένων μας προφανώς...)για να προωθήσουμε την ιδέα, να αφυπνίσουμε τους ΄Ελληνες ... και να τα χουφτώσουν από το τίποτε οι παραγωγοί... Απλά ίσως νόμισαν πως άγγελος ...Κυρίου τους έκανε απρόσμενο...ρεγάλο... Θα τους το χρωστάγαμε προφανώς!

Λεπτομέρεια που δεν θα αφήσουμε αναπάντητη, και επειδή ξέρουμε ότι οι «δυστυχείς» αγρότες ,κάθε άλλο παρά δυστυχείς είναι, ή θύματα των λεγομένων μεσαζόντων ...μια και την πατάτα τους την έχουμε ξαναπληρώσει μέσω των γεωργικών ...θρυλικών αποζημιώσεων ... Γνωρίζουν οι φύλακες!

ΚΑΙ ΜΗ ΡΩΤΑΤΕ...
Φυσικά με το σημερινό άνοιγμα –πρόσκληση-πρόκληση να γίνετε ενεργοί μαχητές καταναλωτές θα έχετε ίσως κάποιες απορίες. Λογικόν. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτε περισσότερο απ΄όσα σας λέμε, με όση ευκρίνεια γίνεται. Κατανοούμε, αλλά πρέπει να κατανοήσετε κι εσείς πως το νεογέννητό μας χρειάζεται προστασία γιατί το ζώνουν πολλά φίδια... φαρμακερά που δεν θέλουν να προχωρήσει το κίνημα.΄Ηδη το επισημάναμε, πως έγινε απόπειρα –δισ-να μας καπελώσει κόμμα... Το απολλακτίσαμε αυτοστιγμής...
Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην μπορούμε να απαντούμε σε ερωτήσεις σας, για λόγους τεχνικούς και χρόνου ... ωστόσο, ευχαρίστως να μελετήσουμε προτάσεις, ιδέες σας επί της εκστρατείας μας για την πάταξη της ακρίβειας. Στείλτε τες στο gamoszoi@gmail.com, ή στο pparatiritis@yahoo.com . Πλήρη ενημέρωση για τηνεξέγερση των καταναλωτων θα έχετε πάντα στην www.neoskosmos-athens.blogspot.com 
Και να μην ξεχνάτε ποτέ το στίγμα μας (το έχουμε δημοσιοποιήσει από το Φλεβάρη): Ο πόλεμος αυτός είναι χρέος ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Αφού ξόφλησε η πολιτική ΕΙΝΑΙ η ώρα να πάρουμε εμείς στα χέρια τη ζωή μας, με ενέργειες τέτοιες κι άλλες που θα ακολουθήσουν. Δεν έχουμε ιδιοτέλειες, δεν έχουμε συμφέροντα, δεν σκοπεύουμε σε πολιτικές , δεν είμαστε πολιτικοί, ανεξάρτητα αν η ξαφνική παρέμβασή μας είναι καθαρή πολιτική πράξη. Αφού οι πολιτικοί απέτυχαν ..μπορούμε εμείς όμως!Ιεραπόστολοι μήπως; ΄Ισως κάτι πιο όμορφο. Υπάρχει κι αυτό το είδος διπόδου στην Ελλάδα –σε μεγάλη ποσότητα μάλιστα, αλλά δεν κραυγάζει... δεν φανφαρωνίζει από τα τελεβίζια- (Αλήθεια έχετε δει μέσα στον σάλο που ξεσηκώσαμε , κανέναν από μας να βγει στην τηλεόραση; Γιατι; Η υπόθεση της μάχης κατά της ακρίβειας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση...για να γίνει σώου στις ειδήσεις. Το ρόλο τον αφήνουμε στους κλόουν των δήμων κι άλλων ευκαιριακών...

Φίλοι μας , δεν σας ζητάμε καμιά ενίσχυση. Παρά μόνον να συνειδητοποιήσετε πως δεν μπορεί εσαεί να μένουμε αδρανείς ως καταναλωτές, εκτεθειμένοι μόνιμα στην απληστία των κερδοσκόπων. Η ακρίβεια θα παταχθεί με τα δικά μας όπλα. Έχουμε δύναμη , που μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεινά που μας φόρτωσαν, σε μας και τα εγγόνια μας ,άφρονες και λαμόγια της επαγγελματικής πολιτικής. Και σε ελάχιστο χρόνο.
Οι εθελοντές Αλληλεγγύης αποτελούν αυτή τη στιγμή την αιχμή του δόρατος!

Αντί να βυζαντινολογούμε λοιπόν απλά κάντε αυτό που κάνετε με τις αγορές σας στο διαδίκτυο. Εκεί δεν ρωτάτε, σε μας γιατί πρέπει να ...ρωτάτε;
΄Η υιοθετείτε τις αναγκαιότητες που επισημαίνουμε , προκειμένου να βγούμε από τη φάκα, ή όχι. Τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογία.
Ιδού λοιπόν η Ρόδος ..Ιδου κι ο στίβος. ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ και ...τερματίσατε, αν κι εμείς δεν σας θελουμε ...τερματισμό σε τέτοιο επίπεδο , αλλά ΕΝΕΡΓΟ ΜΑΧΗΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ.
Βγες από τη χαύνωση του χαλαρού καταναλωτή που τον χορεύουν στο ταψί κι άρπαξε εσύ τα νταούλια στα χέρια σου .Και χτύπα εσύ τους ήχους στην αγορά... Χωρίς εσένα οι άλλοι είναι πεθαμένοι, θα κουρνιάσουν... Αν το καταλαβαίνεις...που το καταλαβαίνεις ασφαλώς!
Είναι πια η ώρα του καταναλωτή ... Η ΩΡΑ ΜΑΣ!
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ!

*** Και πάντως το μανιφέστο αυτό εμπεριέχει πολλές ειδήσεις, πολλαπλές αναγνώσεις,που ανήκουν στη σφαίρα της σοβαρής ερευνητικής δημοσιογραφίας και των πάσης φύσεως σοβαρών ή αυτόκλητων αναλυτών... Τους διανοίγουμε στάδιον λαμπρόν...ΜΕΛΕΤΗΣ προς φωτισμόν του πόπολου-καταναλωτή! ΄Ιδομεν!
και αναμένομενομεν... πλην όχι εναγωνίως...ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ εκ προοιμίου τα αντανακλαστικά τους!
Θα χαρούμε εν τούτοις αν ξεφύγουν από τις δαγκάνες που τους ζώνουν, και θελήσουν να δώσουν την ικμάδα της σκέψης τους στην ουσιαστική συμπαράσταση του –πενόμενου πια λαού στον άνισο αγώνα του με την αχαλίνωτη ακρίβεια... Μακάρι!

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.