# #

22 Σεπ 2011

Τι θα γίνει; Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!



 Ας μην έχει κανείς εκπαιδευτικός αμφιβολία για το λάκκο που μας σκάβουν. Τι προετοιμάζουν:

1. Σταδιακή δραματική μείωση μισθού τέτοια που μέσα στο 2012 αυτό που θα έχει απομείνει δεν θα ξεπερνάει το 50% του μισθού που είχαμε το 2009

2. Σημαντική αύξηση ωραρίου αρχικά μέσω της αναπλήρωσης και την κατάλληλη στιγμή με νομοσχέδιο που βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου.

3. Μετακινήσεις σε άλλες εκπαιδευτικές υπηρεσίες (π.χ. ΙΕΚ) και εκτός νομού εκατοντάδων εκπαιδευτικών που δεν συμπληρώνουν ωράριο στο ΠΥΣΔΕ ή ΠΥΣΠΕ στο οποίο ανήκουν

4. Εργασιακή εφεδρεία σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Αρχικά γι΄ αυτούς που οι αλλοπρόσαλλες αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα τους οδήγησαν χωρίς ωράριο (Ξενόγλωσσοι, Πληροφορικής, Εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων, Τεχνολόγοι, Γυμναστές, κλπ). Αμέσως μετά  γι αυτούς οι οποίοι θα «περισσέψουν» από τις νέες εκατοντάδες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που ετοιμάζεται να εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας. Και τράβα κορδέλα…

Ας μην έχει κανείς εκπαιδευτικός αμφιβολία για τους λόγους αυτού του μακελειού που προετοιμάζουν:

α. Όλα αυτά δεν γίνονται για να ξεπληρώσουμε κάποιο χρέος ούτε για να μειωθούν τα πραγματικά ή τεχνητά ελλείμματα του προϋπολογισμού. Γίνονται, καθώς επιδιώκουν, με την ευκαιρία της κρίσης,  να αλλάξουν τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς, έτσι ώστε, με την κινεζοποίηση, οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι ξένοι επιχειρηματίες να βρουν συνθήκες φεουδαρχίας.

β. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμη. Όλα αυτά τα ασύλληπτα μέτρα περνούν όχι γιατί αυτή η αδίστακτη και δουλική  Κυβέρνηση είναι δυνατή, αλλά γιατί ο κόσμος της εργασίας είναι γονατισμένος.
 
Συνάδελφε/ισσα ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ!

Και εμείς; Τι περιμένουμε; Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν κι οι αχόρταγοι κάτι θε να μας δώσουν! Οι λύκοι θα μας ταΐσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν!

Από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρη να της βγάλουμε τα δόντια! Τέτοια περιμένουμε;
 
Συνάδελφοί μας, μαθητές μας, γονείς, εργαζόμενοι

Γυρίστε στα σωματεία. Ελάτε στις συνελεύσεις. Πάρτε μέρος στα συλλαλητήρια και τις απεργίες. Ενωθείτε. Πάρτε πρωτοβουλίες. Σηκώστε το κεφάλι. Οργανώστε την ανυπακοή.

Ξέρουμε καλά, το ξέρετε και εσείς, ότι αν οι εκπαιδευτικοί ενωθούν με τους μαθητές και τους γονείς και τους φοιτητές και με όλους τους εργαζόμενους, αν ο λαός βρεθεί δίπλα μας και αγωνιστούμε μαζί, αυτή η βάρβαρη κυβέρνηση, τα μνημόνια της και η αντιλαϊκή πολιτική συνολικά- που την στηρίζουν μόνο μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι και οι δυνάμεις καταστολής – θα ανατραπεί.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως σχεδιάζουν, δεν θα υποταχτούμε  σ’ αυτό το απάνθρωπο μέλλον που έχουν ετοιμάσει για όλους μας, δεν θα υποχωρήσουμε. Έχουμε μόνο μια επιλογή, τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα για να ηττηθεί αυτή η πολιτική και όσοι τη στηρίζουν. Εμπρός λοιπόν για πανεκπαιδευτικό- πανκοινωνικό ξεσηκωμό. Εμπρός για διαδηλώσεις -απεργίες- καταλήψεις μέχρι τη νίκη.
 
"Όταν η διοίκησις, βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους, είναι το (πλέον) ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του"
(Ρήγας Φεραίος)
 
ΚΑΙ ΤΟΤΕ…

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=45771

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.