# #

5 Δεκ 2010

Πρωταθλήτρια κόσμου η Σερβία στο τενις...Οι Σερβοι παικτες και προπονητες ξυρισαν τα κεφαλια τους , οπως ειχαν υποσχεθει οτι θα κανουν αν κερδισουν τον παγκοσμιο τιτλο...Δειτε το βιντεο !



djokovic-serbia10-2_408.jpgΓια πρώτη φορά στην ιστορία της, η εθνική ομάδα Davis Cup της Σερβίας, στέφθεται παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η παρέα του αήττητου Νόβακ Τζόκοβιτς, με δύο ανεπανάληπτους θριάμβους την Κυριακή, ανέτρεψε το 1-2 της Γαλλίας και κατέκτησε τον τίτλο ξεσηκώνοντας ένα ολόκληρο έθνος... στο πόδι! 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε το δρόμο και ο Βίκτορ Τροίτσκι ολοκλήρωσε θριαμβευτικά μια σπουδαία ανατροπή, δίνοντας τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στη Σερβία.

Μετά τις δύο πρώτες ημέρες των τελικών, η Γαλλία πήγε με προβάδισμα 2-1 στις νίκες στην τελευταία Κυριακή με τον Τζόκοβιτς να επικρατεί εύκολα 3-0 σετ του Μονφίς και να ισοφαρίζει σε 2-2 και τον Βίκτορ Τροίτσκι να δέχεται με χαρά τον ρόλο του "ήρωα", συντρίβοντας επίσης με 3-0 τον Μίκαελ Λοντρά στον καθοριστικό 5ο αγώνα του tie.

Το συνολικό 3-2 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 17,000 Σέρβους που γέμισαν και σήμερα την αρένα του Βελιγραδίου, σε μια ιστορική ημέρα για το Σέρβικο τένις καθώς αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος Davis Cup της χώρας.

Ο Νόλε πρόσθεσε τον τρίτο Major τίτλο της καριέρας του, μετά το Ausrtalian Open και το Masters Cup το 2008 ενώ έχει κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Ο 23χρονος Σέρβος, Νο3 της παγκόσμιας κατάξης, μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι των δύο "μεγάλων" κόντρα στον Γκάελ Μονφίς τον οποίον κέρδισε εύκολα με 6-2, 6-2, 6-4 σε 2 ώρες και 14 λεπτά, βάζοντας τις βάσεις για την μεγάλη ανατροπή της χώρας του.

Αυτή την ολοκλήρωσε με επίσης θριαμβευτικό τρόπο ο Βίκτορ Τροίτσκι ο οποίος αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Γιάνκο Τιπσάρεβιτς και νίκησε με 6-2, 6-2, 6-3 τον Μίκαελ Λοντρά που επίσης πήρε τελευταια στιγμή τη θέση του Ζιλ Σιμόν.

Ο Λοντρά πήρε προβάδισμα με 2-0 games στο 2ο σετ, όμως ο Τροίτσκι πήρε τα 8 επόμενα games και παρότι ο Γάλλος μείωσε σε 4-3 στο 3ο σετ, ο Σέρβος διατήρησε τη ψυχραιμία του και παρακινούμενος απ'τις θερμές εκδηλώσεις των συμπατριωτών του στις εξέδρες αλλά και στον πάγκο της Σερβίας, έφτασε στη νίκη μετά από 2 ώρες και 13 λεπτά.

Ακολούθησε... πανζουρλισμός στις εξέδρες της Belgrade Arena με τους Σέρβους να πανηγυρίζουν έξαλλα τον τίτλο του Davis Cup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.