# #

11 Δεκ 2010

Οριστικό τέλος στους Μεσογειακούς ?



Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι ήταν σαφέστατος σε δηλώσεις που έκανε χθες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και την οποία μετέδωσε χθες το βράδυ το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «ο κίνδυνος να χάσει η Ελλάδα τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 είναι πλέον ορατός». Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αντάντι στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο «...η απόφαση θα παρθεί σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά η Ελλάδα βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη και αυτό δεν αποκλείει... το ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι Αγώνες σε άλλη χώρα».
Το μείζον πρόβλημα έχει να κάνει με την κατασκευή των δύο Μεσογειακών Χωριών στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη φιλοξενία αθλητών και επισήμων, έργο κόστους 190 εκ.ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ενημερώσει την οργανωτική επιτροπή "Βόλος Λάρισα 2013" ότι θα πρέπει να βρεθεί εναλλακτική λύση. Κάτι για το οποίο όμως η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων εκφράζει την αντίθεσή της. «Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι όσον αφορά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε την έλλειψη σεβασμού σε κάποιες δεσμεύσεις που υπήρχαν στο φάκελο υποψηφιότητας, αλλά και απέναντι στη ΔΕΜΑ ως διεθνές αθλητικό ίδρυμα».
Σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις, μία πρόταση είναι να φιλοξενηθούν οι αθλητές στις Πανεπιστημιακές Εγκαταστάσεις και σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια.
«Δεν γνωρίζουμε τίποτα τέτοιο. Δεν έχουμε καμία επίσημη θέση από την ελληνική πλευρά όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν γνωρίζω αν η ΔΕΜΑ θα δεχθεί ή θα απορρίψει αυτές τις προτάσεις. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή» κατέληξε ο κ. Αντάντι.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.