# #

1 Νοε 2010

Παγκαλος....προφανως...Οι ομολογιούχοι (τοκογλύφοι) είναι αυτοί που μέσω του ΔΝΤ και των λοιπών μηχανισμών ελέγχου, κάποια στιγμή θα μας κάνουν, ως γνήσιοι μαφιόζοι, «μια προσφορά που δε θα μπορούμε να αρνηθούμε»

Παρά τον καβγά ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας  που άναψαν τα όσα είπε ο Θ. Πάγκαλος για την αναδιάρθρωση  (επιμήκυνση) του ελληνικού χρέους τα πράγματα είναι απλά: Οι ομολογιούχοι (τοκογλύφοι) μέσω των μηχανισμών ελέγχου (ΔΝΤ, Τρόικα) της ελληνικής οικονομίας  ζητούν ακόμη περικοπές μισθών στο δημόσιο (ενιαίο μισθολόγιο), περικοπές στις δαπάνες για την υγεία, «ξαλάφρωμα» των ΔΕΚΟ, περικοπές στις δαπάνες για την τοπική αυτοδιοίκηση…

Προφανές είναι επίσης, ότι όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι ακριβή: Οι ομολογιούχοι (τοκογλύφοι) είναι αυτοί που μέσω του ΔΝΤ και των λοιπών μηχανισμών ελέγχου, κάποια στιγμή θα μας κάνουν, ως γνήσιοι μαφιόζοι, «μια προσφορά που δε θα μπορούμε να αρνηθούμε». Δηλαδή, να τους πληρώνουμε τοκοχρεολύσια για ακόμη περισσότερα χρόνια. Αυτό το «δώρο» οι τοκογλύφοι θα μας το προσφέρουν αν τους ικανοποιήσουμε τις άμεσες απαιτήσεις που αναφέραμε πιο πάνω και καλό είναι να τις επαναλάβουμε:
◆Περικοπές στο δημόσιο (μέσω του ενιαίου μισθολογίου)
◆Ξεπούλημα φιλέτων ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ)
◆Περικοπές στο τομέα της υγείας (με στόχο το απόλυτο ξεχαρβάλωμα και την επέλαση των ιδιωτικών «θεραπευτηρίων»)
◆Περικοπές στα κονδύλια για την τοπική αυτοδιοίκηση με στόχο την ιδιωτικοποίηση (παράδοση τους σε εξειδικευμένα γραφεία διαχείρισης) των  φυσικών και άλλων πόρων τους.
Όλα αυτά περιγράφουν το πραγματικό δίλημμα των επικείμενων εκλογών. Ωστόσο, τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ) που φιλοδοξούν να μας «σώσουν»  κάνουν ότι μπορούν για να αποστρέψουν την προσοχή μας από την ουσία. Προφανής στόχος  τους είναι να μας βάλουν να διαλέξουμε ποιος από τους δυο μπορεί να μας... αναδιαρθρώσει βαθύτερα.
Του Δημήτρη Μυ...Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.