# #

2 Νοε 2010

Παπανδρεου...«η Διακαναλική έγινε για να αποδείξω ότι…»....Πονηρουλη !

“πονηρές”, επικίνδυνες και παράλογες  απαντήσεις-δηλώσεις Γιώργου Α. Παπανδρέου
Σε ερώτηση-απορία δημοσιογράφου προς τον πρωθυπουργό ότι μετά την διακαναλική τα spreads ανέβηκαν κατακόρυφα, δηλ. ο δημοσιογράφος του είπε στην ουσία ότι «μήπως στη διακαναλική ήταν λάθος να αναφερθείτε σε εκλογές, και γιατί κάνατε την συνέντευξη αφού ξέρατε την αντίδραση των αγορών κλπ. κλπ.…»
Ο κ. Παπανδρέου με ήρεμο -δεν τρέχει τίποτα- τρόπο, ...
μας ενημέρωσε λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι στη ουσία δεν έδωσε την διακαναλική συνέντευξη για να στηρίξει μόνο τους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματός του, αλλά και για να μας αποδείξει, ότι:
«Η αύξηση των spreads αποδεικνύει πόσο ευάλωτη είναι η χώρα σε όποιες κινήσεις μπορούν να ερμηνευθούν ως αστάθεια…»
Καταλάβατε το παρανοϊκό της δήλωσης; Το ότι ανέβηκαν τα spreads στο δοξαπατρί δεν έχει καμία σημασία, σημασία είχε να… «μας αποδείξει πως θα μπορούσαν να ανέβουν»(!)
Στη Λεμεσό, σε παρόμοια ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου (αν η διακαναλική απέτυχε διότι ανησύχησε τις αγορές με αποτέλεσμα τα spreads ξεπέρασαν τις 800 μονάδες βάσης …κλπ.) μας είπε και αυτός ο σοβαρός υπουργός, ότι μέσω της διακαναλικής και τις επιπτώσεις αυτής, αποδείχτηκε «περίτρανα» για το… ενδεχόμενο πρόβλημα που θα είχε η ελληνική οικονομία αν η χώρα βρισκόταν μπροστά σε ένα εξαιρετικά δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα.(!)
Μάλιστα, τώρα που μάθαμε τον λόγο που ο πρωθυπουργός έδωσε διακαναλική συνέντευξη, τρεις εξηγήσεις υπάρχουν:
1. Τα spreads παραείχαν πέσει και έπρεπε να ανέβουν επειγόντως να ξανα-αποκτήσουν την ιδιότητα του αμείλικτου όπλου πίεσης, προκειμένου να (ξανα) δικαιολογηθούν επιπλέον μέτρα, ή
2. Ψάχνονται τρόποι απεμπλοκής μας από την ΟΝΕ ( ή αναδιάρθρωση χρέους, το πιθανότερο) αναμενόμενηκαι το ζήτημα είναι ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα το κάνει (δεν είναι εύκολο εμείς που υποσχεθήκαμε φώς στο τούνελ…).
3. Κάποιοι έπρεπε επειγόντως να κερδίσουν αστρονομικά ποσά με μια απότομη άνοδο των spreads, και τι ποιο αποτελεσματικό από μία αποτυχημένη διακαναλική «συνέντευξη» που θα κυριαρχεί η γνωστή ευφράδεια του πρωθυπουργού. Τελευταίο και καθόλου απίθανο…
4. Μας κυβερνούν ηλίθιοι.
Άλλοι λόγοι δεν βλέπω να υπάρχουν.
Απορία:
Πως δεν εντοπίστηκε η επικινδυνότητα, το παράλογο των απαντήσεων-δηλώσεων του Γιώργου από κάποιο ΜΜΕ (προσωπικά δεν εντόπισα κάτι, ίσως να μου διαφεύγει…)

http://roides.wordpress.com/

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ φίλε,
    Σας ευχαριστώ για την αναπαραγωγή του κειμένου μου, αλλά μια στοιχειώδης ευγένεια και δεοντολογία απαιτεί ένα ενεργό λινκ (αυτό που κάνεις κλικ και σε οδηγεί στην Πηγή) προς την ανάρτηση στο μπλογκ μου.

    Ειλικρινά, έτσι όπως παρουσιάζετε το κείμενο, ένας περαστικός αναγνώστης θα υπέθετε ότι το γράψατε, με κόπο, εσείς.

    Σας ευχαριστώ.
    Ροΐδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.