# #

8 Ιουλ 2010

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό.......Οχι που δε θα το ψηφιζαν οι ....κοτουλες

Yπερψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής με 159 “ναι” 137 “όχι” και 2 “παρών”, επί συνόλου 298 ψήφων. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης, όχι ψήφισε η ...
Σοφία Σακοράφα και παρών ο Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου. Νωρίτερα από το βήμα του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά πως όταν η οικονομία σταθεί στα πόδια της θα βελτιωθούν οι συντάξεις και θα προσφερθούν καλύτερες υπηρεσίες σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Το δίλλημα δεν είναι εάν θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό και αν αυτό είναι ψήφος προς την κυβέρνηση ,αλλά εάν τα παιδιά μας θα μπορούν να πάρουν αύριο σύνταξη είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι ζούμε το τέλος του πελατειακού κράτους. Είμαστε σε καλό δρόμο και οι κόποι μας πιάνουν τόπο πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου και κάλεσε τη ΝΔ να αποφασίσει εάν πρέπει να προστατεύσει εξαφανισμένους πρωθυπουργούς ή εάν βοηθήσει τη χώρα. Παράλληλα παρότρυνε και τους κοινωνικούς εταίρους να υπάρξει συμφωνία στα εργασιακά και ειδικά στο θέμα της διαιτησίας, θέμα για το οποίο νωρίτερα ο Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε πως εν θα ψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο του ασφαλιστικό νομοσχεδίου.

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη νωρίτερα η συζήτηση. Από πλευράς ΝΔ ο Κώστας Μαρκόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατεδαφίζει το κοινωνικό πρότυπο της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ θα μείνει στην ιστορία ως ο νεκροθάφτης του λείψανου του ασφαλιστικού συστήματος, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει ως άλλοθι την τρόικα και επανέφερε την πρόταση του για κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης.

Δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Σημειώνεται τέλος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την πράσινη βίβλο για τις συντάξεις, στην οποία τονίζεται ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να καταστούν βιώσιμα τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα.

http://hellenicspace.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.