# #

8 Ιουλ 2010

Οι βουβουζέλες ήχησαν, η Ενεργειακή Επανάσταση ξεκίνησε!


Σκεφτήκατε ποτέ ότι η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, διεξάγεται σε μία χώρα, όπου το 34% του πληθυσμού ζει με λιγότερα από 2 δολάρια τη μέρα;


Προφανώς για αυτούς τους συνανθρώπους μας, το ποδόσφαιρο είναι μία απαγορευμένη πολυτέλεια. Αυτήν την αντίθεση θέλησε να τονίσει η Greenpeace με τη δημιουργία του «ηλιακού χωριού» στην περιοχή Jericho της Νοτίου Αφρικής. ..



Το «ηλιακό χωριό» στήθηκε στο σχολείο της περιοχής με την τοποθέτηση 26 φωτοβολταϊκών πάνελ συνολικής ισχύος 3,12 kW, που τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια μεγάλες οθόνες και προτζέκτορα, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παρακολουθούν όλους τους αγώνες κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Η εγκατάσταση έγινε με τη βοήθεια 15 έφηβων μαθητών, που εκπαιδεύτηκαν από τη Greenpeace ειδικά για αυτό το σκοπό.

Το Μουντιάλ θα τελειώσει και το πιο πιθανό είναι ότι όλοι μας θα ξεχάσουμε ότι στην Αφρική εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις ενεργειακές υπηρεσίες (ηλεκτρισμός) και άρα σε καθαρό νερό και φάρμακα. Ειρωνικά, και σε αυτήν την περίπτωση η Αφρική είναι αυτάρκης σε πόρους για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες, χρειάζεται όμως μία Ενεργειακή Επανάσταση για να τα καταφέρει!

http://www.greenpeace.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.