13 Φεβ 2010

Ποιο ειναι το μικρο κομμα που τα πηρε απο τη Siemens?

Ποιο είναι το μικρό κόμμα που τα πήρε από τη Siemens;

Προσπάθησα να ανακαλύψω έστω και μια αράδα σε εφημερίδα. Έστω κι έναν λόγο στα δελτία ειδήσεων. Μια αποστροφή. Φευ! Οι προσπάθειες μου απέβησαν άκαρπες. Για να πάρω τα πράγματα από την αρχή, σε φιλική συζήτηση που είχα κατ’ ιδίαν με πολιτικό που συμμετέχει στην περιβόητη επιτροπή διερεύνησης του σκανδάλου της Siemens με πληροφόρησε ότι όταν τέθηκε το ερώτημα στον κ. Τέλογλου «ποιο είναι το μικρό κόμμα που τα πήρε από τη Siemens», εκείνος με έναν μορφασμό απάντησε ότι όλα τα στοιχεία είναι μέσα στην δικογραφία και ότι αν τα δουν με προσοχή θα το ανακαλύψουν μόνοι τους. Πάντως, ο πολιτικός περίγυρος αντιλήφθηκε ότι ο δημοσιογράφος γνώριζε.

Δεν πιστεύω ότι από τέτοιους είδους εξεταστικές επιτροπές βγαίνει ποτέ ένα θετικό αποτέλεσμα. Ή βασικά το όποιο αποτέλεσμα. Άλλωστε, το λέει και η γνωστή ρήση «αν δεις ένα φίδι, μη φτιάχνεις μια επιτροπή που θα μελετά το ζήτημα των φιδιών, σκότωσε το φίδι…». Ο τρόπος με τον οποίο οι επιτροπές αυτές λειτουργούν είναι ευθύς εξαρχής λάθος. Και εξηγούμαι. Αν ο κ. Σαμαράς πίστευε πράγματι σε αυτό που διοχετεύεται στον Τύπο ως οξεία υπόδειξη στους συμμετέχοντες από πλευράς Νέας Δημοκρατίας να μην διστάσουν να φέρουν το οποιοδήποτε στοιχείο στο φως, θα είχε φροντίσει να διασφαλίσει κατ’ αρχήν την φερεγγυότητα των συμμετεχόντων και το αδιάβλητο των διαδικασιών. Προς θεού! Δεν λέω ότι όσοι μετέχουν, έχουν κάποια υστεροβουλία συγκάλυψης, αλλά ο τρόπος επιλογής τους δεν επιτρέπει εκ των προτέρων να αποδείξουν την εντιμότητά τους. Τι πιο ασφαλές και αδιάβλητο από την τυχαία επιλογή των συμμετεχόντων δια κλήρου; Με αυτόν τον τρόπο, η γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο θα είναι , αλλά θα φαίνεται κιόλας τίμια, αφού δεν θα περνά από κανενός το μυαλό ότι η υπόδειξη του ενός ή του άλλου έγινε υπό το βάρος κάποιας άνωθεν εντολής για συγκάλυψη.

Το ψάρι, λέει ο λαός, βρωμάει από το κεφάλι. Όταν ο κ. Σαμαράς ομνύει στην εντιμότητα και ακεραιότητα του προκατόχου του, και προεξοφλεί μάλιστα ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα στοιχείο που να τον εμπλέκει με τα μαύρα ταμεία της Siemens , τότε τι ακριβώς περιμένουμε να βγει και από αυτήν την επιτροπή; Αφού το πόρισμα είναι προαποφασισμένο. Όχι σήμερα, αλλά από παλιά. Από τότε που η ελληνική δικαιοσύνη δεν τόλμησε να αγγίξει την επιστολή Καραμανλή στον Χριστοφοράκο, κατά τον ίδιο τρόπο που τα μίντια αποφάσισαν χθες να μην πουν κουβέντα για το ζήτημα που άνοιξε με την κατάθεσή του στην επιτροπή ο δημοσιογράφος. Διότι τα πράγματα είναι προφανώς απλά: τα δύο μεγάλα κόμματα και ένα μικρό (φημολογείται μάλιστα ότι είναι και της κεντροδεξιάς) της περιόδου 93-96 τα άρπαξαν. Τα υπόλοιπα είναι κους κους για καφενείο.


Πετρος Τατουλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.