# #

17 Μαΐ 2022

Ο επιχειρηματίας από τον Ανατολικό ξαναχτυπά με πικρές αλήθειες…

 

 

Αγαπητοί συνδημότες έλειψα για ένα μικρό διάστημα από την επικαιρότητα αλλά δεν τα παράτησα. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να οργανωθείς εν όψει του καλοκαιριού και ταυτόχρονα να συγκεντρώνεις πληροφορίες για όσα γίνονται στον δήμο.

Πολλές οι αφορμές για να γράψει κάποιος για το δήμο μας. Μία από αυτές αποτελεί η υπενοικίαση ενός δημοτικού ακινήτου που ο ενοικιαστής καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών αλλά οι αιρετοί μας το λυπήθηκαν το παιδί και έδωσαν το κατάστημα στη γυναίκα του. τι είπατε; Άλλαξε ο Μανωλιός και... Και γω αυτό σκέφτηκα.

Επιπλέον η εν λόγω επιχείρηση χρωστάει στο δήμο 160.000€ . Εδώ...

αναρωτιέται κανείς πώς έκανε ενοικίαση του αιγιαλού τα τελευταία χρόνια ; Μη μας πείτε κύριοι της διοίκησης ότι δεν νοίκιασε, γιατί τότε πρέπει να απαντήσετε πώς είχε ξαπλώστρες; Συνδημότες τα συμπεράσματα δικά σας.

Η στάση στον Παντελεήμονα έχει καταντήσει περίπου σαν το «γεφύρι της Αρτας». Όλες οι διοικήσεις ενδιαφέρονται αλλά καμία δεν το τελειώνει. Ελπίζαμε ότι ο δήμαρχος που έχει τόσο στενές σχέσεις με την κυβέρνηση θα τα κατάφερνε όμως «ούτε φωνή ούτε ακρόαση».

Όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση υποσχέθηκε άμεσα κλειστό γυμναστήριο στη Λεπτοκαρυά και μάλωναν οι Λεπτοκαρίτες με τους Πλαταμωνίτες το που θα γίνει. Μάλιστα κάποιοι στη Λεπτοκαρυά έκαναν αναρτήσεις για να μας ενημερώσουν ότι η μελέτη είναι έτοιμη γιατί έτσι άφησε η διοίκηση να καταλάβουν. Η πραγματικότητα λέει ότι τον Μάρτιο μόλις πήρε απόφαση το ΔΣ να αναθέσει σε γραφείο τη σύνταξη της μελέτης, δηλαδή 2 χρόνια μετά.

Είπα για μελέτη και σκέφτηκα ότι ένας "φίλος" στο Facebook από το Λιτόχωρο μας ενημέρωσε με ανάρτησή του για την τιμολογιακή πολιτική της Δευαδολ. Επέβαλαν λέει το τέλος του 80% και στο Λιτόχωρο. Θυμάστε συνδημότες του ανατολικού που προεκλογικά μας διαβεβαίωναν ότι είναι εύκολο να το καταργήσουν; Δεν γίνεται; τότε προεκλογικά ή μας λέγατε συνειδητά ψέματα ή είστε παντελώς άσχετοι.

Ο ίδιος φίλος ανέδειξε ένα ακόμη θέμα: η ΔΕΥΑ εμφανίζει ζημιές από το 2020. Αν αυτό είναι αλήθεια ίσως είναι η απάντηση σε πολλούς από εμάς που αναρωτιόμαστε τί πήγε να καλύψει ο νυν πρόεδρος της επιχείρησης.

Στο Λιτόχωρο πάντως πρέπει να είστε ευχαριστημένοι αφού σας έφτιαξαν ολόκληρο κυκλικό κόμβο (νομίζω όμως ότι τους έδωσε λάθος μελέτη η Κατερίνη και βγήκε λίγο μεγάλος), σας έριξαν άσφαλτο (φρεάτια δεν είδα αλλά μάλλον αυτοί ξέρουν). Τί είπατε ; Εσείς θέλετε περιφερειακό; Αυτά αγαπητοί συνδημότες είναι έργα οραματιστών. Αυτοί εδώ είναι του βολέματος και της βιτρίνας. Όποιος αμφιβάλλει ας πάει μια βόλτα στις επιχειρήσεις και στον δήμο.

Είδα προχθές μια ανάρτηση ενός αντιδημάρχου από την ενότητα του Δίου ότι επιτέλους ανοίγουν δρόμοι σημαντικοί για την περιοχή. Αυτό είναι θράσος ή ξεδιαντροπιά; Να δείχνουν έκπληκτοι άνθρωποι που διοίκησαν για 5 χρόνια. Αλήθεια, στη Καρίτσα θα ρίξετε άσφαλτο να αναδείξετε τα νέα στοιχεία του χωριού τώρα που ξεφορτωθήκατε την "παλιατζούρα", εκείνο το "αρχοντικό του Τσακνάκη";

Μία συμβουλή στον δήμαρχο. Πριν ανακοινώσετε τους νέους υποψήφιους συμβούλους ας ρίχνετε μια ματιά στο προφίλ τους στο Facebook. Το λέω γιατί και εμείς το κοιτάζουμε για να μάθουμε για τους αυριανους "σωτήρες" μας (αν εκλεγούν διοίκηση βέβαια). Ανακοινώθηκε ένας σύμβουλος από την ενότητα του Δίου που απ' ότι μου είπαν ήταν και παλιά εκλεγμένος. Παρουσιάστηκε ως άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τα κοινά και θέλει να προσφέρει. Κοίταξα δεκάδες αναρτήσεις του. Μόνο ένα πράγμα τον ενδιαφέρει: ο ΠΑΟΚ.

Η "σύνθεση", λέει ο δήμαρχος, μεγαλώνει γι αυτό και καλωσόρισε μια κυρία από την ίδια ενότητα. Νομίζω ότι απλώς προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις γιατί δεχτήκατε τη σύζυγό ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχατε υποψήφιο τον σύζυγο.

Τέλος άφησα τελευταία την υποψηφιότητα από το Λιτόχωρο αν και πρώτη φορά άκουσα το όνομα του νεαρού. Άλλο όμως μου κέντρισε το ενδιαφέρον, ότι προέρχεται και αυτός από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Εκεί συνειδητοποίησα ότι και εγώ και πολλοί άλλοι κάνουμε ένα λάθος: νομίζουμε ότι ο δήμαρχος έχει αλώσει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ του δήμου.( Μην είμαστε υποκριτές όλοι το συζητάμε σε παρέες. Τα κομματικά έξω από τον δήμο αλλά οι μισοί δεν θα ψηφίζαμε για δήμαρχο κάποιον που δεν ανήκε στο κόμμα μας) Τελικά νομίζω ότι ισχύει το αντίθετο, το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τον δήμαρχο.

Τέσσερις αντιδήμαρχοι, δύο πρόεδροι των επιχειρήσεων και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

                                              Συνδημότες καλό καλοκαίρι.

 

                            Ο Επιχειρηματίας από τον Ανατολικό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.