# #

13 Μαΐ 2022

Mητσοτάκης: Είμαι ΗΠΑλληλος και το…φωνάζω!



 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας περήφανος πως θα επισκεφτεί τον πρόεδρο Μπαίντεν σε λίγες μέρες, έχοντας στα χέρια του την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, εμφανίστηκε χωρίς κανέναν ενδοιασμό να ανταποκριθεί σε κάθε είδους πολιτική και στρατιωτική επιθυμία των Αμερικανών.  

Παράλληλα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να δηλώσει ότι είναι, χωρίς καμία επιφύλαξη, υπέρ της ακόμα μεγαλύτερης εμπλοκής στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός, στη συζήτηση στη Βουλή για την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις είπε: 

«Είμαστε με τη συμμαχία της Δύσης». 

Διαβεβαίωσε ότι και στην περίπτωση των αμερικανικών βάσεων είναι έτοιμος να κάνει τη χώρα ακόμα μεγαλύτερο ορμητήριο πολέμου και μάλιστα επ’ αόριστον.

Eίπε ότι η συμφωνία για τις βάσεις είναι συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και παραχωρεί στις ΗΠΑ επιπλέον τέσσερις βάσεις.

Ισχυρίστηκε, σαν καλός ΗΠΑλληλος, ότι η Ουάσιγκτον ασπάζεται τα «εθνικά δίκαια» της Ελλάδας και πως υπάρχει αναφορά σε προστασία της εδαφικής ακεραιότητας! Όλα αυτά όταν πριν λίγες μέρες έσπασε κάθε ρεκόρ τουρκικών υπερπτήσεων στο Αιγαίου κι εκείνος απλά… ενημέρωσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ και το είχε πει και με μεγάλο καμάρι! 

Κατά τα άλλα, λίγο μετά μάθαμε οι ΗΠΑ προτίθενται να πουλήσουν μαχητικά F-16 στην Τουρκία.

Ημερόδρομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.