# #

5 Μαρ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου : Δήμαρχε έχετε κάνει σχεδιασμό για την καλοκαιρινή περίοδο;



Στον δήμο μας σχεδόν όλα τα χρόνια είχαμε τεράστιο πρόβλημα με τον σχεδιασμό της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου από τους εκάστοτε δημοτικούς άρχοντες.

Λόγια παχιά, προεκλογικά , άρχοντες στην θεωρία, ένα από τα ίδια και ακόμα χειρότερα στην πράξη. 
Πάντα φταίνε οι προηγούμενοι άρχοντες, και εμείς θα φταίμε για τους επόμενους. Κάνουμε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για να μεταθέσουμε τις ευθύνες της απραξίας μας .
 Κάποιοι μάλιστα τα περνάνε και μια χαρά, παίρνοντας το μισθουλάκο της θεσούλας που κέρδισαν με τον..." ιδρώτα τους", και θεωρώντας ότι όση δουλειά ήτανε να γίνει έγινε μέχρι την ημέρα των εκλογών... Έχουμε παραδείγματα κραυγαλέα και μάλιστα καυχώνται γι αυτό δημοσίως...  


Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο..

Το καλοκαίρι έρχεται πάλι.. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους τουρίστες και τους επισκέπτες Έλληνες και ξένους.Όσο βέβαια μας επιτρέψει η πανδημία αλλά και η κυβέρνηση με τις περίεργες και πολλές φορές ακατανόητες αποφάσεις. 

Ερώτηση...Δήμαρχε έχουμε κάνει σχεδιασμό για την τουριστική περίοδο;
Υπάρχει , είναι έτοιμη η ναυαγοσωστική κάλυψη (μάλιστα επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.000 ευρώ στον Δήμο για την περσινή χρονιά), και πέστε μας ακόμη..πόσο θα μας κοστίσει η ναυαγοσωστκή κάλυψη φέτος;

Απάντηση....Τέτοιον καιρό πέρσι ο Δήμος βγάζει διαγωνισμό για την ναυαγοσωστική κάλυψη για 13 άτομα ζητώντας το ποσό των 240.00 ευρώ.
Κανένας ενδιαφερόμενος , άγονος ο πρώτος διαγωνισμός.
Προφανώς φάνηκαν λίγα τα χρήματα στους ενδιαφερόμενους. 

Δεύτερο διαγωνισμό λοιπόν με το ίδιο ποσόν των 240.000  αλλά με 
λιγότερα άτομα..11 νομίζω. Βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος αλλά δε μπορεί να βρει ναυαγοσώστες λόγω πανδημίας, χάνει και τη εγγυητική επιστολή και πάλι άγονος ο διαγωνισμός. 
Ο Δήμος προκειμένου να σώσει ότι μπορεί και στα όρια της ανάθεσης , με 20.000 ευρώ, τοποθετεί ναυαγοσώστες  από τις 20.08.20 και για έναν μήνα σε 5 παραλίες, αφ ενός διότι έτρεχαν πρόστιμα και αφ ετέρου για να μπορούμε να διεκδικήσουμε τις γαλάζιες σημαίες την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.Αυτά έγιναν πέρσι.

Φέτος λοιπόν την Παρασκευή(σήμερα) παίρνουμε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής και την άλλη βδομάδα βγαίνει ο διαγωνισμός για 13 θέσεις ,όσες μας επιβάλλει το λιμεναρχείο, αξίας 430.000 ευρώ.
Είμαστε αυτή τη στιγμή στο στάδιο ανάρτησης του διαγωνισμού και αισιοδοξούμε ότι φέτος θα πάρουμε και 7 γαλάζιες σημαίες για τις οποίες ετοιμαστήκαμε από πέρσι με τον χαρακτηρισμό της υποψήφιας (για την καθε μια) παραλίας και φέτος ευελπιστούμε για τις σημαίες. 
Επίσης συνεχίζουμε την τουριστική προβολή και πιέζουμε να ανοίξει φέτος ο οδικός τουρισμός με σοβαρότητα και να αποφύγουμε τα λάθη της περσινής περιόδου. Είχαμε τηλεδιάσκεψη πριν μερικές μέρες με τον υπουργό τουρισμού και συνάντησα την υφυπουργό τουρισμού την κ. Ζαχαράκη και ζητήσαμε 4 πράγματα:
 
α. Ν αποφευχθούν τα λάθη της περσινής περιόδου όσον αφορά τις πύλες εισόδου.
β. Να τηρηθούν τα ίδια πρωτόκολλα για όλους του τουρίστες όπως και αν έρχονται στην Ελλάδα(είτε οδικώς  είτε αεροπορικώς κλπ) και από όπου κι αν κατάγονται (είτε τουρίστες της ΕΕ είτε όχι). Να μην υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά όσον αφορά την Βόρεια και τη Νότια Ελλάδα.
γ. Επίσης , αν και είναι ρευστή η κατάσταση με την πανδημία και δε γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί, αυτή τη στιγμή συζητάμε να μπορούν να έρθουν οι τουρίστες είτε με εμβόλιο είτε με τεστ.
δ. Ζητήσαμε να ανοίξουν με αυστηρά πρωτόκολλα και τα κάμπιγκς.

Ελπίζουμε και ευελπιστούμε ότι φέτος θα πάμε πολύ καλύτερα από πέρσι... Ελπίζουμε στο 50%.


Αυτά μας είπε ο Δήμαρχος για τον σχεδιασμό της επόμενης καλοκαιρινής περιόδου...
Εμείς, όλοι μας , θα δούμε στην πορεία εάν πράγματι ο Δήμος ασχολήθηκε και θα ασχοληθεί σοβαρά με το μοναδικό προιόν που έχουμε και που μπορεί να αποφέρει εισοδήματα στην Δημ.Ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου  αλλά και του Λιτοχώρου.

Θα επανέλθουμε με ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο...
Υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν όλους τους δημότες , την οικονομική ανάταση, όσο γίνεται στους καιρούς της ...πανδημίας αλλά και τις σχέσεις που είναι έτοιμες να διαταραχθούν μεταξύ των δημοτών των τριών δημοτικών ενοτήτων.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.