# #

3 Μαρ 2021

Αλλαγές στη χρήση των SMS και συστάσεις για κοντινές μετακινήσεις - Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»



Μετατροπές στη χρήση των SMS και συστάσεις για μετακινήσεις εντός του οικείου Δήμου ανακοίνωσε αμήχανα το απόγευμα της Τετάρτης η κυβέρνηση.

Η " αύξηση" των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων σε συνδυασμό με τα μέτρα «ακορντεόν» της κυβέρνησης που δεν έφεραν τα επιδιωκόμενα αποτέλεσμα, υποχρέωσαν την κυβέρνηση να λάβει μία ακόμα σειρά μέτρων, αυστηροποιώντας ταυτόχρονα τα υπάρχοντα. 

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής μέτρα στην ενημέρωση της Τετάρτης, τα οποία θα ισχύουν από την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 06:00 έως τις 16 Μαρτίου:



  • Στο SMS "2" (για μετάβαση σε καταστήματα προμηθειών πρώτης ανάγκης), αλλά και στο "3" (για μετάβαση σε τράπεζα) οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται εντός του οικείου Δήμου είτε σε απόσταση έως 2χλμ από τον τόπο κατοικίας.
  • Στο SMS "6" η κίνηση θα είναι αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο
  • Στο SMS "4" τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις. 

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα (εκτός Μεγανησίου), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια (εκτός Σκύρου).

Οι υπόλοιπες περιοχές εντάσσονται στο «κόκκινο» επιδημιολογικό επίπεδο.

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Με τη σειρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε εκ νέου αναφορά στην ατομική ευθύνη αλλά και στις καλύτερες ημέρες που βρίσκονται μπροστά, λόγω των εμβολιασμών, μιλώντας επίσης και για τις διαδηλώσεις, όπου σημείωσε ότι "υπάρχει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι", κατακρίνοντας ωστόσο την πραγματοποίηση διαδηλώσεων εν μέσω πανδημίας.

Το νέο κυβερνητικό σχέδιο για το ΕΣΥ

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι το επιδημιολογικό επίπεδο που επικρατεί στην Αττική οδηγεί την είσοδο της περιοχής στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο ετοιμότητας. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Αττική σε απλές κλίνες κορονοϊού ανέρχονται σε 1.528, ενώ από 1η Ιανουαρίου καταγράφηκαν 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid-19.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί στο δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non Covid-19 νοσοκομείο, το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non Covid περιστατικών, ενώ το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid-19.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.