# #

25 Φεβ 2021

Εμβόλιο ή πειραματική ένεση; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

 


Τοποθέτηση του Τομέα Υγείας του ΕΠΑΜ

Τον Δεκέμβριο του 2020 ξεκίνησε ένα επικοινωνιακό σόου παραπληροφόρησης σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κυρίως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση της Pfizer ότι το εμβόλιο της είναι κατά 95% αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος, και πολύ περισσότερο γιατρός, που να είναι γενικά και αόριστα κατά των εμβολίων. 

Ωστόσο, η μεγάλη σύντμηση των χρόνων και των διαδικασιών στην παραγωγή του συγκεκριμένου εμβολίου δεν μπορεί παρά να μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς όσον αφορά στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. 

Προκειμένου να αξιολογηθεί όσο γίνεται καλύτερα η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου, ώστε να εφαρμοστεί στον γενικό πληθυσμό, θα πρέπει να αξιολογηθεί μετά από ..

έρευνες σε μεγάλο δείγμα πληθυσμού για αρκετά χρόνια. 

Η απαίτηση αυτή, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, δεν αναιρείται από την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας η οποία μας επιτρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, όπως διατείνονται οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιριών και οι υποστηρικτές των εμβολίων COVID-19. 

Αυτό μπορεί να ισχύει μόνο για τη διαδικασία παραγωγής των εμβολίων και όχι για την αξιολόγησή τους, όπου η δοκιμή σε μεγάλο αριθμό ατόμων, για αρκετό καιρό, ώστε να αξιολογηθούν οι βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροχρόνιες συνέπειες, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμιά τεχνολογία.

Τι σημαίνει όμως «αποτελεσματικότητα» ενός εμβολίου; 

Η αποτελεσματικότητα έγκειται στη μείωση της πιθανότητας σοβαρής ασθένειας από τον ιό και εισαγωγής στο νοσοκομείο και την πρόληψη της λοίμωξης από τον ιό, προκειμένου να διακοπεί η μετάδοσή του, σύμφωνα με τον Πίτερ Χότεζ, πρύτανη του National School of Tropical Medicine στο Baylor College of Medicine του Houston (1).

Στην ανακοίνωση του ΕΟΦ στις 29/12/2020 για το εμβόλιο με την ονομασία Comirnaty (εμβόλιο Pfizer/Biontech) (2) αποκρύπτονται τεχνηέντως σημαντικά στοιχεία των κλινικών μελετών

Αρχικά, η «αποτελεσματικότητα» μελετήθηκε σε 36.621 εθελοντές. 

Από αυτούς, το πραγματικό εμβόλιο έλαβαν 18.198 και την εικονική ένεση 18.325 άτομα. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η μελέτη έδειξε μείωση του αριθμού των συμπτωματικών κρουσμάτων COVID-19 κατά 95% στα άτομα που εμβολιάστηκαν (8 περιστατικά σε σύνολο 18.198 ατόμων παρουσίασαν συμπτώματα COVID-19) σε σύγκριση με τα άτομα που έλαβαν εικονική ένεση (162 περιστατικά από 18.325 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα COVID-19)». 

Αυτό όμως που δεν αναφέρει ο ΕΟΦ είναι ότι στην κλινική μελέτη συμπεριλήφθηκαν μόνο άτομα που εμφάνισαν συμπτώματα COVID-19 ήπιας μορφής. Δηλαδή κάποιος με ένα βήχα και ένα θετικό μοριακό τεστ PCR έφερνε την κλινική μελέτη ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωσή της. Δεν μελετήθηκε κατά πόσο μειώθηκαν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο ή σε ΜΕΘ λόγω σοβαρών συμπτωμάτων της νόσου, ούτε κατά πόσο μειώθηκαν οι θάνατοι.

Ο ΕΟΦ μιλάει για «αποτελεσματικότητα» του εμβολίου παραλείποντας να αναφέρει μία τεράστια κατηγορία συμπτωματικών ατόμων στην κλινική μελέτη, που ονομάστηκε «ύποπτα κρούσματα COVID-19». Αυτή περιελάμβανε τα άτομα που εμφάνισαν συμπτώματα COVID-19 χωρίς αυτό να επιβεβαιωθεί από μοριακό τεστ PCR. 

Σύμφωνα με την αναφορά του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων (3) υπήρχαν 3.410 περιπτώσεις υπόπτων, αλλά μη επιβεβαιωμένων, κρουσμάτων COVID-19 στον συνολικό πληθυσμό της μελέτης, όπου 1.594 ύποπτα κρούσματα εμφανίστηκαν στα άτομα που εμβολιάστηκαν και 1.816 στα άτομα που έλαβαν εικονική ένεση. 

Με 20 φορές περισσότερα ύποπτα κρούσματα σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα, δεν μπορεί αυτή η κατηγορία να αγνοείται. 

Θα έπρεπε τουλάχιστον να διευκρινίζεται αν έγιναν μοριακά τεστ PCR σε αυτά τα άτομα και βγήκαν αρνητικά, ποιος είναι ο βαθμός ψευδούς αρνητικότητας αυτών των τεστ, ή αν δεν έγιναν καθόλου και γιατί. 

Μία αδρή εκτίμηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου με βάση αυτά τα νούμερα, με ή χωρίς επιβεβαίωση από μοριακό τεστ PCR, ανέρχεται στο 19% αντί του εντυπωσιακού 95% που ανακοινώθηκε —πολύ πιο κάτω δηλαδή από το όριο του 50% που χρειάζεται για να λάβει έγκριση ένα εμβόλιο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η κατηγορία των 3.410 υπόπτων κρουσμάτων δεν αναφέρεται ούτε στην αναφορά 92 σελίδων της Pfizer, ούτε στην επιστημονική της δημοσίευση στο New England Journal of Medicine (4), ούτε φυσικά στις πέντε αράδες του ΕΟΦ, παρά μόνο στην αναφορά του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων.

Έπειτα στην ερώτηση αν το εμβόλιο μπορεί να μειώσει την μετάδοση του ιού, η απάντηση που δίνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ (2) είναι ότι δεν γνωρίζουν πόσοι από αυτούς που εμβολιάστηκαν θα εξακολουθούν να μπορούν να μεταδίδουν τον ιό

Επίσης, ούτε η διάρκεια της προστασίας είναι γνωστή και μάλιστα τα άτομα που εμβολιάστηκαν θα συνεχίζουν να παρακολουθούνται για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Όσον αφορά στα δύο χρόνια που θα συνεχίσει η δοκιμή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αυτό θα γίνει προκειμένου να συλλεχθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της προστασίας, τον βαθμό στον οποίο το εμβόλιο προλαμβάνει τη σοβαρής μορφής νόσο COVID-19, τον βαθμό προστασίας των ανοσοκατεσταλμένων ατόμων, των παιδιών και των εγκύων γυναικών, καθώς και σχετικά με την πρόληψη των ασυμπτωματικών περιστατικών.

Για όλες αυτές τις επιμέρους, ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δεν έχουν ιδέα πώς επιδρά επάνω τους το πειραματικό αυτό εμβόλιο, γεγονός που προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο της Pfizer/Biontech με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που κατατέθηκε προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) – και την έλαβε “υπό όρους”(φωτό 1, πηγή 5).

Θα περίμενε κανείς, όταν υπάρχουν τόσο “περιορισμένα” (ή και καθόλου) στοιχεία για επιμέρους ομάδες του πληθυσμού, ότι αυτές θα εξαιρούνταν ρητά και κατηγορηματικά από την παρούσα φάση του εμβολιασμού, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθεί η κλινική μελέτη και έχουμε τα τελικά δεδομένα για την ασφάλεια του σκευάσματος. 

Όμως, στο εγχειρίδιο οδηγιών του ελληνικού Υπουργείου Υγείας (6) βλέπουμε ότι καμία από αυτές τις ομάδες δεν εξαιρείται, αλλά αφήνεται στην επιλογή τους και στην κρίση των ιατρών τους, να ζυγίσουν αν θεωρούν ότι η επικινδυνότητα νόσησης από COVID υπερβαίνει ή όχι την ενδεχόμενη επικινδυνότητα του εμβολιασμού. 

Ερώτημα: με ποια δεδομένα θα συγκρίνει ο γιατρός, για να προτείνει ή όχι τον εμβολιασμό του ασθενούς του; 

Την επικινδυνότητα του κορωνοϊού λίγο έως πολύ τη γνωρίζει (78)

Την ενδεχόμενη επικινδυνότητα του σκευάσματος σε άτομα που παρουσιάζουν την ιατρική κατάσταση του ασθενούς του από πού θα τη μάθει; 

Το πιο απλό παράδειγμα: υπάρχει ένας γιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο, ο οποίος παίρνει το ιστορικό όποιου πάει να εμβολιαστεί για COVID, δηλ. ποια είναι η κατάσταση της υγείας του, αν παίρνει κάποια φάρμακα κλπ. Πώς ακριβώς αξιολογεί ο γιατρός αυτές τις πληροφορίες, από τη στιγμή που “δεν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες αλληλεπιδράσεων”; 

Ουσιαστικά, είτε παίρνει ιστορικό είτε δεν παίρνει, είναι ένα και το αυτό!

Στο ίδιο έγγραφο, με το οποίο η Pfizer/Biontech πήρε αδειοδότηση “υπό όρους” από την ΕΜΑ, στη σελ. 19 (φωτό 2, πηγή 5) βλέπουμε ότι την πλήρη εικόνα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του σκευάσματός της αναμένεται να την έχουμε τον Δεκέμβριο 2023!

Τότε, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η εταιρεία θα πρέπει να υποβάλει “την τελική αναφορά κλινικής μελέτης για την τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, τυφλή ως προς τον εξεταστή μελέτη C4591001”. 

Πέραν του σκανδαλώδους της υπόθεσης να εφαρμόζεται μαζικός εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό τη στιγμή που λείπουν αυτά τα πολύ σημαντικά στοιχεία, αναρωτιόμαστε πώς θα μπορέσει η εταιρεία να μελετήσει τις μακροχρόνιες παρενέργειες του εμβολίου, όταν έσπευσε να κάνει το πραγματικό εμβόλιο στην ομάδα που πήρε εικονικό εμβόλιο τους πρώτους μήνες των κλινικών μελετών! (9) 

Επίσης αναρωτιόμαστε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η “αδειοδότηση υπό όρους” της Ε.Ε. και τι μας διασφαλίζει, όταν ήδη ένας από τους σημαντικούς “όρους” έχει αθετηθεί από την εταιρεία, χωρίς να ενοχληθεί ουδείς – πόσο μάλλον να αρθεί η “υπό όρους” αδειοδότηση.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, αυτή τη στιγμή οι λαοί απειλούνται με φασιστικό τρόπο, ότι μόνο το εμβόλιο είναι το διαβατήριο για την ελευθερία και την άρση της καραντίνας, ενώ στην πραγματικότητα καλούνται να λάβουν μέρος ως πειραματικά υποκείμενα στη συνέχιση της κλινικής δοκιμής φάσης 3, όπου τα πειραματικά σκευάσματα δοκιμάζονται απευθείας στον κόσμο, εν αγνοία του και χωρίς καμία ενημέρωση για τις πιθανές συνέπειες του εγχειρήματος

Θα ήταν πολύ πιο έντιμο αν, αντί για την ανακοίνωση έναρξης των εμβολιασμών, ανακοίνωναν ότι ζητούν εθελοντές για τη συνέχιση των κλινικών δοκιμών, μόνο που αν το έκαναν αυτό, πόσοι από αυτούς που εμβολιάστηκαν ή περιμένουν τη σειρά τους, θα είχαν προσφερθεί;

Η όλη επιχείρηση μαζικού και βεβιασμένου εμβολιασμού του κόσμου θα αποφέρει τεράστια κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες. 

Μόνο τα κέρδη της Pfizer  από την πώληση των εμβολίων, υπολογίζονται γύρω στα 61,4 δισεκατομμύρια (10), ενώ κάποιοι θα έχουν απίστευτα κέρδη από τον τζόγο που παίζεται στο χρηματιστήριο με την απόδοση των μετοχών, όχι μόνο της Pfizer αλλά και όλων των άλλων φαρμακευτικών εταιριών, που πιέζουν να πωληθεί το εμβόλιο τους με βάση υποτυπώδεις και μη ολοκληρωμένες κλινικές έρευνες.

Το πιο τρομακτικό είναι ότι οι εταιρείες πιέζουν να έχουν ασυλία και αποποίηση ευθύνης για οτιδήποτε και εάν συμβεί στα άτομα που θα εμβολιαστούν (11, 12) τα οποία επίσημα μετατρέπονται σε πειραματόζωα για την δοκιμή τεχνολογιών και γονιδιακών θεραπειών mRNA και DNA. 

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα Le Monde, οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δέχτηκαν πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εγκρίνουν τα εμβόλια, όπου η επίτροπος υγείας Στέλλα Κυριακίδη απειλούσε τον οργανισμό, ότι αν δεν εγκρίνει τα εμβόλια γρήγορα θα τον παρακάμψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις. 

Παρά το ευρωπαϊκό δίκαιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβγαλε οδηγία που επέτρεπε την χορήγηση των εμβολίων από τις κυβερνήσεις χωρίς την έγκριση ούτε των εθνικών οργανισμών φαρμάκων ούτε και του αντίστοιχου ευρωπαϊκού οργανισμού (13).

Τέλος, από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού, μαζί της ξεκίνησε και μια τεράστια εκστρατεία συγκάλυψης των επιπτώσεων αυτών των σκευασμάτων στην υγεία των ανθρώπων. 

Τα πάμπολλα περιστατικά σοβαρών παρενεργειών, ακόμα και θανάτων, που έχουν συμβεί παγκόσμια μετά από εμβολιασμό COVID όχι μόνο δεν ερευνώνται, αλλά αποκρύπτονται συστηματικά. 

Εάν δε, κάποιος τολμήσει να συσχετίσει κάποια σοβαρή παρενέργεια ή θάνατο με το εμβόλιο COVID, γίνεται αυτομάτως αντικείμενο χλευασμού ή ύβρεων και μπορεί μέχρι και να δεχθεί απειλές για ποινικές διώξεις! 

Ωστόσο, τα περιστατικά αυτά είναι πάρα πολλά για να αγνοηθούν. Και για του λόγου το αληθές, δεν επικαλούμαστε τις πάμπολλες αναφορές στον ελληνικό και διεθνή τύπο, παρά μόνο τα επίσημα στοιχεία σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία. 

Στο σύστημα αναφοράς παρενεργειών των εμβολιασμών των ΗΠΑ (VAERS) μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου είχαν καταγραφεί 929 θάνατοι, 316 μόνιμες αναπηρίες και 616 απειλητικά για τη ζωή συμβάντα (φωτό 3, πηγή 14), ενώ στο αντίστοιχο της Μεγάλης Βρετανίας (Yellow Card) έχουν καταγραφεί 323 θάνατοι (15).

Αρκεί να θυμίσουμε ότι η κλινική δοκιμή της Astra Zeneca είχε διακοπεί για μία μόνο πιθανή σοβαρή παρενέργεια, έως ότου αυτή διερευνηθεί και διαπιστωθεί ότι δεν συσχετίζεται με το εμβόλιο. 

Τώρα έχουν συμβεί εκατοντάδες, κάποιες από αυτές είχαν μοιραία κατάληξη, και όχι μόνο δεν σταμάτησαν οι εμβολιασμοί για να διερευνηθούν, αλλά ούτε καν μάθαμε γι’ αυτές!

Ο Sars-Cov-2 συντόνισε παραδόξως όλες τις κυβερνήσεις και το φάντασμα του φόβου κυριάρχησε στη συλλογική αίσθηση των ανθρώπων, με συνέπεια να διαταράσσονται οι οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις, να τροφοδοτείται ο χαφιεδισμός, να καταδικάζονται πάσχοντες από άλλα νοσήματα στην αφροντισιά και την αδιαφορία. 

Το ερώτημα που προκύπτει μέσα από την όλη διαχείριση αυτής της “πανδημίας” είναι γιατί περιφρονούν συνειδητά την τέχνη του διαλέγεσθαι και αρνούνται κάθε επιχειρηματολογικό διάλογο με επιστήμονες καταξιωμένους, που έχουν διεξάγει έρευνες επί δεκαετίες στην λοιμωξιολογία, τη γενετική και τις λοιπές συναφείς επιστήμες.

Απαντώντας, λοιπόν, στην προπαγάνδα των μεγάλων εταιρειών, των κυβερνήσεων, και των κάθε λογής “Χαρδαλιάδων”, λέμε ΟΧΙ! 

Το “εμβόλιο” δεν είναι το μοναδικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Ο υγιεινός τρόπος ζωής, οι σωστές συνθήκες διαβίωσης, η υγιεινή διατροφή, όλα αυτά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και για την πρόληψη αλλά και για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών λοιμώξεων. Εξίσου σημαντικό, ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όλων των βαθμίδων, για την κάλυψη των αναγκών όλων των πολιτών.

Πολύ περισσότερο, λέμε ΟΧΙ, το εμβόλιο δεν είναι το διαβατήριο για την ελευθερία! 

Η δημοκρατία και τα συνταγματικά, ανθρώπινα, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με το αίμα των λαών είναι η ελευθερία μας

Μια ελευθερία την οποία οι σύγχρονοι δωσίλογοι που έχουν καταλάβει τα ηνία της χώρας μας δολοφονούν κάθε μέρα. Όμως οι λαοί δεν θα είναι για πάντα φοβισμένοι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Κάποια στιγμή θα απαιτήσουν και πάλι όλα αυτά που χάσανε όχι μόνο τον τελευταίο χρόνο, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, την υπερχρέωση, ακόμα και τη διάλυση των χωρών τους με στρατιωτικές επεμβάσεις, για να συσσωρεύσει δεκάδες δισεκατομμύρια μια χούφτα άνθρωποι, τους οποίους υπηρετούν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις στην δύση και όχι μόνο.

ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.