# #

26 Φεβ 2021

Και η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν βγάζει μιλιά αλλά....

 Νέα παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια

Στην Ελλάδα ζούμε το απίστευτο. Να έχουμε μία κυβέρνηση η οποία είχε καταψηφίσει και είχε αντιδράσει σφόδρα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι όχι μόνο θα αλλάξει τους όρους προς το καλύτερο, αλλά θα βάλει και βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ.

Στην ουσία συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλιπαρεί ηγέτες όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για να μην θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, όσο δε αφορά τους όρους της συμφωνίας, ζούμε κάτι πρωτοφανές.

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση αντί να βάλει βέτο,όπως υποσχέθηκε προεκλογικά και κέρδισε τις εκλογές λέγοντας ψέματα, πιέζει και τους υπόλοιπους για να μην βάλουν,

τώρα ανέχεται και βροντερές παραβιάσεις της συμφωνίας χωρίς να βγάζει μιλιά.

Παραβιάσεις που αρκούν για να ενεργοποιηθεί το άρθρο 19 περί ακύρωσης της συμφωνίας, λόγω μη τήρησης των υποχρεώσεων των συμβαλλομένων μερών. Συμφωνία που μπορεί να ακυρωθεί μέσα σε ένα απόγευμα, με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία την οποία διαθέτει άνετα η κυβέρνηση.

Η πρωτοφανής κυβίστηση όμως συνοδεύεται από απανωτές σφαλιάρες. Όπως αυτή που συνέβη χθες με την κυβέρνηση των Σκοπίων να αποσύρει τον νόμο περί αλλαγής του ονόματος της «Μακεδονικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών»! Της ναυαρχίδας δηλαδή της σκοπιανής προπαγάνδας και της κοιτίδας παραχάραξης της ιστορίας!

Ενώ θα έπρεπε η ψευδομακεδονική ακαδημία επιστημών και τεχνών να έχει αλλάξει όνομα άμεσα, τώρα ρίχνουν το θέμα στις καλένδες. Και η ελληνική κυβέρνηση δεν βγάζει μιλιά.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.