# #

11 Σεπ 2020

Παιδιά, να πάτε να σας κοιτάξει κάνας γιατρός...

 Κάποτε ήμασταν εμείς οι Έλληνες αδύναμοι και χωρίς χώρα

Είναι προφανές πως κάτι πολύ κακό έχει συμβεί στη χώρα μας και στην κοινωνία μας τις τελευταίες δεκαετίες. Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει εκφασιστεί.

Ιστορικά, οι Έλληνες σχεδόν πάντα ήταν με τον αδύναμο, τον αδικημένο και τον κυνηγημένο.


Επίσης, οι Έλληνες ήταν με το δίκαιο.


Το άσυλο στον ικέτη είναι μέρος του πολιτισμού μας από την αρχαιότητα. Αν είμαστε Έλληνες.


Μου προκαλεί θλίψη η μοχθηρία και η ειρωνεία σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, μετά τα γεγονότα στη Μόρια.


Αυτή η έκφραση ακραίας κακίας σε βάρος των αδύναμων δεν είναι καθόλου μέρος της παράδοσης των Ελλήνων.


Οι Έλληνες υπήρξαν αδύναμοι.

Αλλά,

μια και τον επόμενο χρόνο, η Ελλάδα θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ας θυμηθούμε πως ήταν η μικρή και φτωχή Αϊτή το πρώτο κράτος που αναγνώρισε την ελληνική επανάσταση και το δικαίωμα των Ελλήνων στην αυτοδιάθεση, ενώ 100 Αϊτινοί ξεκίνησαν να έρθουν να πολεμήσουν εθελοντικά στο πλευρό των Ελλήνων και πέθαναν όλοι στην διάρκεια του ταξιδιού.


Σήμερα, η Αϊτή -μια χώρα που έχει χτυπηθεί ανελέητα από ακραία φυσικά φαινόμενα- είναι μια φτωχή χώρα με μεγάλο ποσοστό φτώχειας, ενώ η Ελλάδα έχει ένα αξιόλογο επίπεδο ζωής.

Αυτά αλλάζουν, όμως.


Αυτοί που είναι ισχυροί σήμερα, μπορεί να είναι αδύναμοι αύριο, και το αντίθετο.


Αυτό που δεν αλλάζει είναι το να συμπονάς τον αδύναμο και τον κυνηγημένο, σε όποια οικονομική κατάσταση και αν βρίσκεσαι.


Οι Έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν την ψυχή τους.


Αν χάσεις την ψυχή σου, τα έχεις χάσει όλα.


Η στήριξη στους ανέστιους, τους αδύναμους και τους κυνηγημένους είναι εθνικό καθήκον.

Αν θέλουμε να είμαστε Έλληνες. Δηλαδή, άνθρωποι.





(Η φωτογραφία είναι από την Αϊτή, όταν χτυπήθηκε από φονικό σεισμό το 2010, και οι άνθρωποι περίμεναν στην ουρά για να πάρουν νερό. Οι πρόγονοι αυτών των ανθρώπων στήριξαν τον αγώνα των προγόνων μας για ελευθερία. Οι Έλληνες έχουν πολύ μεγάλη ιστορία και έρχονται από πολύ μακριά, για να συμπεριφέρονται σαν μικρονοϊκοί νεόπλουτοι.)


(Είναι αξιοσημείωτο πως άνθρωποι που υπέφεραν από μια καραντίνα δυο μηνών -και έπαθαν κατάθλιψη και πολλοί το έριξαν στα ναρκωτικά και τα ψυχοφάρμακα-, θεωρούν πως κάποιοι άλλοι άνθρωποι πρέπει να μένουν κλεισμένοι για χρόνια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να είναι και ευχαριστημένοι. Παιδιά, να πάτε να σας κοιτάξει κάνας γιατρός.)



 https://pitsirikos.net

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου
    Οι κάτοικοι της Αϊτής δεν έφυγαν ομαδικά από τη χώρα τους.
    Εδώ παρατηρείται το φαινόμενο της "επιδρομής" και μάλιστα κατόπιν σχεδίου, με κάθε καρυδιάς καρύδι.
    Είναι καταγωγής από 50 τουλάχιστον διαφορετικές χώρες.
    Όλες αυτές οι χώρες είναι πάμφτωχες και ήρθαν στην πλούσια Ελλάδα;
    Μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει το σχέδιο που ξετυλίγεται.
    Πόσους άραγε χωράει αυτή η χώρα "φιλάνρωποι";
    Είναι όλοι από εμπόλεμη ζώνη;
    Είναι αυτοί που καίνε, βιάζουν, κλέβουν, δεν σέβονται τίποτα, κλπ, κλπ
    Πολλά, πάμπολλα θα μπορούσα να γράψω αλλά σεβόμενος το χώρο που με φιλοξενεί καταλήγω λέγοντας:
    Αφού εμείς είμαστε αφιλόξενοι γιατί εσείς οι πολύ λυπησιάρηδες δεν παίρνετε από μερικούς στα σπίτια σας λύνοντας έτσι το πρόβλημα στέγης, εστίασης κλπ;

    ΚΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε πως ..τουςπηραν ...αλλα με ενοικιο...βλεπε παπαδιαμερισματουλης...[πελατεσ μουυυ]....

      Διαγραφή
  2. κ ποιος τους καλεσε εδω...πως ηρθαν ;...με τι ηρθαν ;...κ με ποιο σκοπο;.κ πανω απ ολα απο που ηρθαν;...μα απο την τουρκια...που δινει φθηνα εισιτηρια κ βιζες τριων ημερων σε ολους...ειναι αοτιδηποτε αλλο παρα προσφυγες...ειναι οπλοποιημενος τουρκικος ισλαμικος πχλος ο οποιος δεν εχει καμμια αξια για τις χωρες τους κ τους χρησιμοποιουν για τους σκοπους τους ,αλλιως δεν θα τους πετουσαν οι τουρκοι [γιατι αυτοι τους πεταν στη θαλασσα για να πνιγουν]...[θυμησου τον ερντογαν να κουναει μια φωτο ενος πνιγμενου παιδιου απειλιτικα φωναζωντας οτι θα γεμισω τις παραλιες σας με νεκρα παιδια]...οι ελληνες δεν προκαλεσαν κανεναν πολεμο,δεν βομβαρδισαν καμμια χωρα...κδεν θα λυσουμε το προβλημα καμμιας αφροασιας...ο τοπος ανηκει σ αυτους που γεννηθηκαν εδω κ πεθαναν εδω κ μια ζωη πληρωνουν φορους οι οποιοι ειναι ανταποδοτικοι...συν τις αλλοις το συνταγμα κ ο νομος λεει ρητα κ κατηγορματικα οτι οι φοροι ειναι ανταποδοτικοι,οπως επισης λεει οτι οποιοσδηποτε παραβιαζει τα συνορα της χωρας συλλαμβανεται φυλακιζεται εκτιει την ποινη του κ απελαυνετε ενω υπαρχει τεραστιο προβλημα με την παραβατικη συμπεριφορα ολων αυτωνπου μας κουβαλουν κ ολους τους πρωην φυλακισμενους κ καταδικους των φυλακων τους οι οποιοι απαιτουν ισα δικαιωματα με τον γηγενη πλυθησμο...θα μπορουσα να γραφω επι ωρες αλλα δεν εχει κανενα νοημα...μια μονο ερωτηση...[ θα αγοραχε ποτε καποιος ενα σπιτι η θα πηγαινε κανεις σημερα η αυριο διακοπες στην σαμο;...ηρεμα ρωταω]...ναστε καλα κ να υγιαινετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.