# #

10 Σεπ 2020

Ετήσιος Απολογισμός Δημάρχου Δίου-Ολύμπου...τι απάντησε ο Δήμαρχος σε ερωτήσεις μας


Έγινε χθες στο Λιτόχωρο ο Ετήσιος Απολογισμός του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου,παρουσία της κ.Μαυρίδου και αντιπροσώπων 2 εκ των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ.

Μπορείτε να δείτε τον απολογισμό του Δημάρχου ΕΔΩ

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου με αρκετές ερωτήσεις στις οποίες ο Δήμαρχος απάντησε σε όλες...

Κατ αρχήν  να σχολιάσουμε την θετική εντύπωση που μας προκάλεσε η πρωτοβουλία του Δημάρχου να κάνει απολογισμό της πρώτης χρονιάς της θητείας του και επίσης να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν σε μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση.

Ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί,όπως μας διαβεβαίωσε κι ο ίδιος, και μάλιστα με περισσότερες συνεντεύξεις τύπου ώστε να ενημερώνονται και οι συνδημότες μας...

Σε ερώτησή μας για την φετινή δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό που δυστυχώς δεν έφτασε κάν ούτε το 5% της πληρότητας των ενοικιαζομένων δωματίων...αν προσπάθησε -πίεσε την κρατική εξουσία ώστε ν ανοίξουν τα σύνορα για τους Σέρβους,μας απάντησε ότι έκανε συναντήσεις με κρατικούς παράγοντες γι αυτό το θέμα αλλά ....

Να σχολιάσουμε εδώ ότι ουσιαστικά οι βουλευτές, οι δήμαρχοι , η αντιπεριφέρεια και τα κόμματα, κατά τη δική μας άποψη, δεν ασχολήθηκαν με το κυριότερο θέμα που αφορά την οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών του τουρισμού και δεν πίεσαν την κρατική εξουσία η οποία έπαιρνε αυθαίρετες και αρνητικές αποφάσεις για την βόρεια Ελλάδα την ίδια στιγμή που άνοιξαν τα σύνορα για χώρες με πολύ περισσότερα κρούσματα.





Για την επέκταση του σχεδίου πόλης στην παραλιακή ,μιας και η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο νόμου για επεκτάσεις σχεδίων πόλεων και είναι τώρα η ευκαιρία και να επεκταθεί το σχέδιο αλλά και να αποκτήσει ο Δήμος τράπεζα γης για ανταλλαγές με τους κατόχους γης στο Κ.Χ της παραλιακής, μας απάντησε ότι είναι ενήμερος και ότι θα κάνει μελέτη για αυτό το θέμα με σκοπό την επέκταση του σχεδίου αλλά και για την τράπεζα γης.


Σε απάντηση ανάρτησής μας μας είπε ότι θα ανοίξει ο δρόμος άμεσα...
 

Για τον πεζόδρομο προς την παραλία Λεπτοκαρυάς  και δεξιά προς τα Ευαγγελικά αλλά και προς αριστερά στις παραλιακές ...μας απάντησε ότι φέτος δεν είχε κόσμο και δε χρειάστηκε...αλλά σε δεύτερη ερώτηση ότι δεν υπήρξε μελέτη, μας υποσχέθηκε ότι θα γίνει μελέτη για την επόμενη χρονιά.


Σε ερώτησή μας αν δοθεί το νερό σε ιδιώτη...η απάντηση ήταν ...κατηγορηματικά ΟΧΙ, συμπληρώνοντας ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ότι επί δημαρχίας του δεν θα δοθεί σε ιδιώτη  ποτέ.


Για τον βιολογικό απάντησε ότι για τη Λεπτοκαρυά θα τελειώσει πολύ σύντομα,μες την επόμενη χρονιά.. Για τα υπόλοιπα διαμερίσματα που δεν έχουν συνδεθεί, ότι θα αργήσουν  οι συνδέσεις αρκετά ακόμα.


Για το γήπεδο δεν προλάβαμε να ρωτήσουμε τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ.Βροχαρίδη, ο οποίος έφυγε από τη συνέντευξη σχετικά νωρίς..


Ελέχθηκαν κι άλλα πολλά μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου κυρίως παραπολιτικά...αλλά σεβόμενοι την επιθυμία του Δημάρχου να μη δημοσιευτούν δε θα τα σχολιάσουμε...



Δυστυχώς δε γνωρίζαμε ότι θα εγκατασταθούν μετανάστες στο Δήμο μας και μάλιστα στο Νέο Παντελεήμονα και δε θέσαμε το θέμα.... 

Δε γνωρίζουμε αν το γνώριζε την Τρίτη στη συνέντευξη πάντως δε αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.