# #

14 Σεπ 2020

Για τη...Μεταφορά ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στο Δήμο Δίου Ολύμπου

 

Μετεγκατάσταση 12 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στο Λουξεμβούργο

 

 

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα ,πραγματοποιήθηκε  η μεταφορά  400 ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών και εφήβων, που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας στην ηπειρωτική Ελλάδα με χρήματα που εκχωρεί ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό η Κομισιόν.  


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τη μεταφορά προανήγγειλε με ανάρτησή της στο Twitter η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, η οποία ανέφερε  ότι η Κομισιόν θα χρηματοδοτήσει την άμεση μεταφορά και διαμονή τους στην ενδοχώρα.

Το συντονισμό της μεταφοράς και στέγασής τους έχει αναλάβει η Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

Όπως είναι γνωστό τα παιδιά μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τη Λέσβο με τρεις πτήσεις και τα  υποδέχονταν στο αεροδρόμιο Μακεδονίας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης προκειμένου να συντονίσουν στη συνέχεια την μεταφορά τους σε ξενοδοχεία της βόρειας Ελλάδας.

 

Είδη πραγματοποιήθηκε η μεταφορά και εγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων  σε ξενοδοχείο της περιοχής του Ανατολικού Ολύμπου. Σύμφωνα με  τις δηλώσεις του Δημάρχου δεν ...

προηγήθηκε καμία ενημέρωση των Τοπικών φορέων.

 

Μετά απ΄ όλα αυτά δημιουργούνται αρκετοί προβληματισμοί και δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι το αρμόδιο Υπουργείο και η Ειδική Γραμματεία δεν ενημέρωσε τις Τοπικές Αρχές για την όλη επιχείρηση μεταφοράς με σκοπό τον   καλύτερο και ασφαλέστερο   συντονισμό,   μιας και πρόκειται για   ανήλικα παιδιά που  πραγματικά χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση, φροντίδα και  αλληλεγγύη. Βέβαια και  στο παρελθόν  έχουμε δει να μετακινούνται μετανάστες - πρόσφυγες χωρίς καμία γνωστοποίηση των Τοπικών Φορέων.

 Θέλοντας να πιστεύω στην ειλικρίνεια του  Δημάρχου και χωρίς να αμφισβητήσω τις δηλώσεις του περί άγνοιας του θέματος,  θεωρώ  πως  άμεσα θα πρέπει να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με ομόφωνη απόφασή του να προχωρήσει σε ψήφισμα διαμαρτυρίας   κατά της αιφνιδιαστικής εγκατάστασης των προσφύγων ανηλίκων στο Δήμο μας . Δεν μπορεί κανείς να αποφασίζει ερήμην μας. Μ΄ αυτό τον τρόπο υποτιμάτε ο Δήμος και  η Διοίκηση . Κατανοούμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση του προσφυγικού όμως η περιοχή  μας  είδη βάλετε τουριστικά και δεν αντέχει άλλα προβλήματα. Θέλουμε και απαιτούμε να έχουμε άποψη για το τι συμβαίνει στον τόπο μας.  Ο Δήμος πρέπει να έχει τον κύριο λόγο όλων των κινήσεων και του στρατηγικού σχεδιασμού του τόπου του, ειδικότερα λόγω ύπαρξης περιοχής τουριστικής σημασίας και δεν μπορεί οποιοσδήποτε  αυθαίρετα να ενεργεί προς κάθε κατεύθυνση και να διαταράσσει την ασφαλή διαβίωση των δημοτών μας .

Η διαμαρτυρία μου αφορά το διαδικαστικό του θέματος. Βεβαίως  ο Δήμος  οφείλει με ευαισθησία να διαχειριστή το πρόβλημα,  δείχνοντας  το Κοινωνικό του πρόσωπο και χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση, δεν μπορεί όμως να μένει αμέτοχος και απλός θεατής σε σημαντικά ζητήματα που τον αφορούν.

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΜΗΤΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.