# #

7 Απρ 2020

Διχασμένη προσωπικότητα ο Κούλης;

Κ. Μητσοτάκης: Πολιτικάντης παλαιάς κοπής

Τέτοια προκλητική υποκρισία όπως αυτή που εκφράζει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύσκολα συναντάς.
Και σε ένα βαθμό μπορείς να το θεωρήσεις και εντυπωσιακό το θράσος του να έχει την αίσθηση ότι μπορεί να μας κάνει τέτοιο ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα.

Λίγες ώρες μετά από τότε που η κυβέρνησή του έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", οι οποίες επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών, παρουσιάζεται στον λογαριασμό του στο twitter να τους ευγνωμονεί, που "δίνουν με αυταπάρνηση τη δύσκολη μάχη κατά του κορονοϊού".

Διχασμένη προσωπικότητα ο Κούλης;

Κάθε άλλο. Πολιτικάντης παλαιάς κοπής είναι, που πάει να εκμεταλλευτεί πολιτική υπεραξία, απ' το ότι σ' αυτή την δύσκολη εποχή, ένα κυριολεκτικά διαλυμένο δημόσιο σύστημα Υγείας -απ' τις επιλογές τις παράταξης του-,  στέκεται όρθιο και επιβιώνει αποκλειστικά χάρη στο φιλότιμο και τις προσπάθειες των εργαζόμενων σ’ αυτό.

Τουλάχιστον όσοι/ες διαθέτουμε στοιχειώδη μνήμη γνωρίζουμε ότι δεν πέρασε πολύς χρόνος από τότε -ήταν 11 Δεκέμβρη 2019- που έστειλε τα ΜΑΤ του για να "περιποιηθούν" με χημικά και δακρυγόνα τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα υγείας όταν έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να αποτρέψουν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας.
Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον, όταν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβουν στους δρόμους του αγώνα, προβάλλοντας δίκαια αιτήματα.


Εδώ να επαναλάβουμε αυτό που έχουμε γράψει αρκετές φορές. 

Με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνώντων οι ήρωες γιατροί μας καθώς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν ριχτεί με αυταπάρνηση και εντελώς "άοπλοι" στην μάχη στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας, αφού αναγκαστικά δεκάδες απ' αυτούς έχουν πέσει θύματα της επιδημίας.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις των νοσοκομείων -έχουν υπάρξει καταγγελίες από εργαζόμενους στα νοσοκομεία «Λαϊκό» και «Αττικό»- προσπαθούν να φιμώσουν τους εργαζόμενους, απαγορεύοντάς τους να μιλούν για ό,τι σχετίζεται με την πανδημία.

Φυσικά δεν είναι εύκολο να αναβιώσουν οι εποχές του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", αφού η παρουσία ταξικών συνδικαλιστών/ιων στο χώρο του ΕΣΥ, δεν δίνει τα περιθώρια να υλοποιηθούν τέτοιου είδους κατασταλτικές ενέργειες.  .


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.