# #

17 Απρ 2018

Με αφορμή την κραυγαλέα προβοκάτσια για χρήση χημικών όπλων ...Ποιοι είναι τα "Λευκά Κράνη";

 
Με αφορμή την κραυγαλέα προβοκάτσια για χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ στην Ντούμα της Συρίας, αναδημοσιεύουμε ένα χρήσιμο και κατατοπιστικό άρθρο του Rick Sterling από το Global Research για το ποιόν της ομάδας "Λευκά Κράνη".
 Όπως και σε προηγούμενες ψευδείς αναφορές και προβοκάτσιες, έτσι και στην πρόσφατη, τα "Λευκά Κράνη" είναι η βασική - αν όχι η μόνη- πηγή "πληροφόρησης" των Δυτικών ΜΜΕ. Η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίζεται ως ανθρωπιστική αλλά αποτελεί προκάλυμμα των τζιχαντιστών και συνδέεται ευθέως με τις δυτικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις που εμμονικά, εδώ και χρόνια, απεργάζονται σχέδια αλλαγής καθεστώτος στη Συρία. Το παρακάτω άρθρο είχε γραφτεί με αφορμή την υποψηφιότητα για Όσκαρ ενός ντοκιμαντέρ γεμάτου από τις σκοπιμότητες των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας ή έστω τον διαμελισμό της.

Τα ”Λευκά Κράνη” της Συρίας πάνε στο Χόλυγουντ

Του Rick Sterling.
Η ταινία του Netflix «Τα Λευκά Κράνη» μπορεί να κερδίσει ένα Όσκαρ στην κατηγορία «ντοκιμαντέρ μικρού μήκους» στα βραβεία της Ακαδημίας, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Δεν θα είναι κάποια έκπληξη, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι μια απάτη και η ταινία είναι μια σκηνοθετημένη..
τηλεοπτική διαφήμιση.
JamesLemesieurUKWhiteHelmets
Τα Λευκά κράνη είναι ένα ευχάριστο παραμύθι όπως μια ταινία με ήρωα της Disney: 90% μύθος και κατασκευασμένη. Οι περισσότεροι από τους ισχυρισμούς σχετικά με τη Συριακή ομάδα διάσωσης είναι αναληθείς. Δεν είναι κατά κύριο λόγο Σύριοι, η ομάδα ξεκίνησε από τον Βρετανό στρατιωτικό εργολάβο James LeMesurier και έχει χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες κυβερνήσεις.
Τα Λευκά Κράνη δεν αποτελούνται από εθελοντές, αντίθετα, πληρώνονται. Αυτό επιβεβαιώνεται στο βίντεο του Al Jazeera το οποίο δείχνει «εθελοντές» από τα Λευκά Κράνη να λένε ότι θα κατέβουν σε απεργία, αν δεν πληρωθούν σύντομα. Το μεγαλύτερο μέρος από την ισχυρή χρηματοδότηση της συγκεκριμένης ομάδας, πηγαίνει στο μάρκετινγκ το οποίο διευθύνεται από τον οργανισμό “The Syria Campaign” με έδρα τη Νέα Υόρκη.
MeetTheWhiteHelmets
Η μάνατζερ του “The Syria Campaign” είναι μια Ιρλανδοαμερικανή, η Anna Nolan, η οποία δεν έχει πατήσει ποτέ στη Συρία. Ένα παράδειγμα της εξαπάτησης είναι ότι η ιστοσελίδα του “The Syria Campaign” διαθέτει βίντεο που δείχνει παιδιά να χορεύουν και να παίζουν ποδόσφαιρο, υπονοώντας ότι είναι μέρος της αντιπολιτευόμενης απαίτησης για μια «ελεύθερη και ειρηνική» Συρία. Αλλά οι εικόνες του βίντεο ελήφθησαν από ένα ντοκιμαντέρ του BBC του 2010 σχετικά με την εκπαίδευση στη Συρία υπό την κυβέρνηση Μπάαθ (σ.μ. κυβέρνηση Άσαντ).
Όταν το ανατολικό Χαλέπι τελικά απελευθερώθηκε από τις ένοπλες ομάδες, αποκαλύφθηκε ότι τα κεντρικά γραφεία της ομάδας Λευκά Κράνη ήταν δίπλα στην έδρα της συριακής ένοπλης πτέρυγας της Αλ Κάιντα. Άμαχοι από το ανατολικό Χαλέπι ανέφεραν ότι τα Λευκά Κράνη αντέδρασαν κυρίως όταν δέχθηκαν επίθεση οι τζιχαντιστές. Λίγο μετά, αφού αναχώρησαν από το Χαλέπι με λεωφορεία που προμήθευσε η κυβέρνηση, τα Λευκά Κράνη εμφανίστηκαν στα βουνά πάνω από τη Δαμασκό, όπου συμμάχησαν με τρομοκρατικές ομάδες στη δηλητηρίαση και στη συνέχεια στη διακοπή της παροχής του νερού για πέντε εκατομμύρια ανθρώπους στη Δαμασκό.
Ο ισχυρισμός από τα Λευκά Κράνη ότι είναι ουδέτεροι και ανεξάρτητοι είναι άλλο ένα ψέμα. Εργάζονται μόνο σε περιοχές που ελέγχονται από τις ομάδες των ανταρτών, κυρίως της Νούσρα/Αλ Κάιντα. Οι ηγέτες τους καλούν ενεργά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να επέμβουν στη Συρία. Βίντεο δείχνει εργαζομένους από τα Λευκά Κράνη να μαζεύουν το πτώμα ενός άμαχου μετά την εκτέλεση και να γιορτάζουν τις νίκες των τρομοκρατών της Νούσρα/Αλ Κάιντα.
WhiteHelmetsNusra
Η ταινία είναι τόσο απατηλή όσο και η ομάδα που προσπαθεί να ηρωοποιήσει.
Οι κινηματογραφιστές ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους στη Συρία. Οι λήψεις τους γίνονται στη νότια Τουρκία, όπου δείχνουν εκπαιδευόμενους από τα Λευκά Κράνη σε ένα ξενοδοχείο, να μιλάνε σε κινητά τηλέφωνα. Συγκινητικό. Υπάρχουν κάποια πλάνα από το εσωτερικό της Συρίας αλλά φαίνονται σκηνοθετημένα. Η εναρκτήρια σκηνή απεικονίζει έναν «εθελοντή» από τα Λευκά Κράνη να φεύγει στη δουλειά και να παρακαλά τον γιο του να μην ταλαιπωρήσει τη μαμά. Πραγματικό ή σκηνοθετημένο;
Το μήνυμα είναι απλό: εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να υποστηρίξουμε, δέχονται επίθεση από το βάναυσο «καθεστώς»… δεν πρέπει να «κάνουμε κάτι» για να το σταματήσουμε;
KhaledKhatib
Ο Khaled Khatib φέρεται να είναι το πρόσωπο που γύρισε το βίντεο από το εσωτερικό της Συρίας. Φέρεται να έχει λάβει αμερικανική βίζα και θα παρακολουθήσει τα Όσκαρ. Αυτό θα συγκεντρώσει πιθανότατα την ιδιαίτερη προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Κατά την ειρωνία της τύχης, μερικοί από εκείνους που έχουν αξιοποιήσει το ζήτημα των προσφύγων για τις δικές τους εκστρατείες συλλογής κεφαλαίων, όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι ομάδες που προωθούν τον πόλεμο που δημιούργησε την κρίση των προσφύγων.
Ο Khatib ανέβασε σε tweet το πρώτο του βίντεο που δείχνει τα Λευκά Κράνη. Φαίνεται εντυπωσιακά ρεαλιστικό, με μια κοπέλα που ήταν εντελώς θαμμένη να βγαίνει χωρίς τραυματισμούς ή πληγές χωρίς πολλή σκόνη. Είναι πραγματικά δυνατό να σώσεις τους ανθρώπους τόσο γρήγορα; Στον πραγματικό κόσμο, στους διασώστες λένε να εργαστούν αργά έτσι ώστε να μην βλάψουν ούτε να επιδεινώσουν τυχόν σωματικές βλάβες. Το αρχικό βίντεο έχει το λογότυπο του Aleppo Media Center (AMC), το οποίο δημιουργήθηκε από τη Συριακή Οργάνωση Αποδήμων. Η διεύθυνσή τους στην K Street στην Ουάσιγκτον δείχνει ότι πρόκειται για μια ακόμη χρηματοδοτούμενη από τη Δύση εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης που οδηγείται από πολιτικές σκοπιμότητες.
Τις τελευταίες ημέρες, με την ιδανική χρονική σύμπτωση για τα επερχόμενα Όσκαρ, υπάρχει μια ακόμη διάσωση - «θαύμα» …ένα άλλο κορίτσι εντελώς θαμμένο, αλλά που στη συνέχεια διασώζεται και απομακρύνεται σε χρόνο ρεκόρ – ότι πρέπει για ανάρτηση στα social media. Είναι πραγματικό ή σκηνοθετημένο;
Αυτό θέτει ένα ερώτημα σχετικά με την ακεραιότητα των Όσκαρ. Τα βραβεία δίνονται για πραγματική ποιότητα, αυθεντικότητα, ικανότητα και πάθος; Ή τα Όσκαρ μερικές φορές απονέμονται υπό πολιτική και οικονομική επιρροή; Υπάρχει πολιτικό κίνητρο για να προωθηθούν τα Λευκά Κράνη ως μέρος της προσπάθειας για την αποφυγή της κατάρρευσης της Δυτικής εκστρατείας για την ανατροπή της Συριακής κυβέρνησης.
Αυτές οι ίδιες οι κυβερνήσεις έχουν δώσει καραβιές κεφαλαίων για να τροφοδοτήσουν την προπαγανδιστική εκστρατεία. Την περασμένη εβδομάδα, το Συριακό Κίνημα Αλληλεγγύης (SSM– σ.μ. πρόκειται για φιλοκυβερνητική οργάνωση) έφτασε σε τρεις επιχειρήσεις στην περιοχή του Λος Άντζελες για να ζητήσει βοήθεια αμφισβητώντας την υποψηφιότητα από τα Λευκά Κράνη. Δύο από τις επιχειρήσεις αρνήθηκαν και η τρίτη είπε ότι είχαν ήδη πληρώσει για να προωθήσουν την υποψηφιότητα!
MayDayWH
Η αληθινή πηγή και ο σκοπός των Λευκών Κρανών αποκαλύφθηκε σχεδόν πριν από δύο χρόνια. Πιο πρόσφατα η Vanessa Beeley έχει τεκμηριώσει το γεγονός ότι υπάρχει μια πραγματική Συριακή Πολιτική Άμυνα που ξεκίνησε το 1950 και είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Άμυνας. Η οργάνωση αυτή είναι αντίθετη με την ομάδα που δημιουργήθηκε στην Τουρκία το 2013. Σύμφωνα με συνεντεύξεις στο έδαφος που έγιναν στο Χαλέπι, οι τρομοκράτες άρχισαν σκοτώνοντας πραγματικούς Σύριους διασώστες και κλέβοντας τον εξοπλισμό τους. Από τότε τα Λευκά Κράνη έχουν προμηθευθεί, από τη Δύση μέσω Τουρκίας, ολοκαίνουργια ασθενοφόρα και σχετικό εξοπλισμό διάσωσης.
Ο Max Blumenthal έχει γράψει σε δύο μέρη μια λεπτομερή εξέταση της «μυστηριώδους εταιρείας δημοσίων σχέσεων» πίσω από τα «Λευκά Κράνη». Και ο Jan Oberg έχει διεξάγει μια επισκόπηση έρευνας με υπέρ και κατά αναφορές, στο έργο του «Πόσο Γκρι είναι τα Λευκά Κράνη».
ISISOneFingerSalute
Παρόλα αυτά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και μερικά «εναλλακτικά» μέσα ενημέρωσης, συνεχίζουν να προωθούν άκριτα το μύθο για τα «Λευκά Κράνη». Οι υποστηρικτές της ομάδας αξίζουν βραβείο για μάρκετινγκ και διαφήμιση. Πρόκειται για ένα πεδίο όπου η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι άσχετα, καθώς όλα είναι σχετικά με το τι πουλιέται και τι χειραγωγείται. Σε αυτή τη βάση, τα «Λευκά Κράνη» έχουν μια απίστευτη επιτυχία. Η ομάδα ξεκίνησε ως «Πολιτική Άμυνα Συρίας» στην Τουρκία το 2013.
Ονομάστηκαν εκ νέου «Λευκά Κράνη» το 2014. Χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό το 2014 και το 2015 από τον Nicholas Krisof, την Avaaz και άλλους για να κάνουν εκστρατεία για την επίθεση εναντίον της Συρίας. Το 2016 η ομάδα έλαβε βραβείο από τον οργανισμό Right Livelihood Foundation και εξετάστηκε σοβαρά η υποψηφιότητά της για το Νόμπελ Ειρήνης. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πόσο διαβρωμένα και υπό πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες μπορεί να είναι το συγκεκριμένο βραβείο και το Νόμπελ Ειρήνης.
WhiteHelmetNusra
Η ταινία Λευκά Κράνη είναι μια τακτική κίνηση στην συνεχιζόμενη εκστρατεία των στρεβλώσεων και την εξαπάτηση γύρω από τη Συρία. Είναι μια απάτη, ακριβώς όπως η ψεύτικη απαγωγή του δημοσιογράφου του NBC Richard Engel. Η απονομή των Όσκαρ θα είναι δείκτης για την ακεραιότητα των βραβείων της Ακαδημίας. Η αναφορά για τη συγκεκριμένη ιστορία θα είναι μια δοκιμασία της ακεραιότητας και της ακρίβειας των μέσων ενημέρωσης. Κατά ειρωνικό τρόπο, το Ισραηλινό τηλεοπτικό πρόγραμμα I24 παρουσίασε και τις δύο πλευρές και είχε τον τίτλο «Λευκά Κράνη: Ήρωες ή φάρσα;». Αντίθετα, η εξαιρετικά δημοφιλής και σεβαστή Democracy Now έχει μεταδώσει μόνο ένα μικρό κομμάτι προωθώντας την παραπληροφόρηση για τα “Λευκά Κράνη”. Οι επόμενες ημέρες θα αποκαλύψουν περισσότερα για τον πόλεμο προπαγάνδας εναντίον της Συρίας. Εντωμεταξύ στο διαδίκτυο το αίτημα για να μην δώσουν το Όσκαρ στην εξαπάτηση που διαπράτεται από τα Λευκά Κράνη συνεχίζει να συγκεντρώνει υπογραφές.
Πηγή: Global Research

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.