17 Απρ 2018

Ασέβαστοι προσπάθησαν να βεβηλώσουν άγαλμα του Τρούμαν που είχε ρίξει ναπάλμ στην Ελλάδα


Από μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους απαρτίζονταν η πορεία που προσπάθησε να αποκαθηλώσει το άγαλμα του Τρούμαν στην Αθήνα, στα πλαίσια αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που είχε οργανώσει το ΚΚΕ.
Αίτημα της πορείας ανάμεσα σε άλλα ήταν και η αύξηση των πόρων προς την παιδεία και όχι για την ικανοποίηση των αμυντικών ανησυχιών του ΝΑΤΟ, που σαν οργανισμός φλερτάρει έντονα με την ιδέα ενός γενικευμένου πολέμου.
Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να κατεβάσουν και το άγαλμα του προέδρου των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν,
για να δεχθούν την επίθεση των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τρεις διαδηλωτές να τραυματιστούν και ενας να χρειαστεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Το άγαλμα του Τρούμαν βρίσκεται στη γωνία των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλέως Γεωργίου στο Παγκράτι και έχει τραβήξει αρκετά, από την πρώτη κιόλας στιγμή της τοποθέτησής του το 1963, αφού δεν είχε ζητηθεί γι’ αυτό η γνώμη του Δήμου Αθηναίων.
Μέχρι το 1997 είχε γίνει στόχος τεσσάρων βομβιστικών επιθέσεων, ενώ το 1997 τα πόδια του πριονίστηκαν και σωριάστηκε στο έδαφος. Το 1999 επανατοποθετήθηκε στη θέση του όταν μας επισκέφθηκε ο Κλίντον και το 2007 καταστράφηκε για ακόμη μια φορά.
Ο Χάρυ Τρούμαν, ο 33ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν αυτός που είχε διατάξει το πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Ιαπωνία, αλλά στη χώρα μας είναι μισητός και για το βομβαρδισμό με ναπάλμ από την αμερικανική αεροπορία, στη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.