# #

6 Φεβ 2018

Υπεγράφη η αποικιακή σύμβαση για το ξεπούλημα του ΟΛΘ. Σιγή ιχθύος από τους περισσότερους όψιμους ”Μακεδονομάχους”

Υπεγράφη χθες Παρασκευή (2/2) η κατάπτυστη και νεοαποικιακή σύμβαση παραχώρησης, μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), με την οποία το ιστορικό  και ιδιαίτερα κερδοφόρο, με τα κέρδη του να σημειώνουν εξαιρετική ανοδική δυναμική, Λιμάνιτης Θεσσαλονίκης παραδίδεται κυρίως σε ξένα συμφέροντα,τα οποία αξιοποιούν ως όχημα και εγχώρια αρπακτικά ολιγαρχικά κέντρα, τα οποία επιπλέον συμμετέχουν και στο ιστορικό σχήμα εξαγοράς.

Τη Σύμβαση Παραχώρησης έχει ήδη μονογράψει η κοινοπραξία στο πλαίσιο της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών η οποία υπεγράφη στις 22 Δεκεμβρίου με το ΤΑΙΠΕΔ. 

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάει η σύμβαση παραχώρησης προς ψήφιση στη Βουλή.

Την περασμένη Τρίτη, 30 Ιανουαρίου το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε εντολή στο υπάρχον Δ.Σ. του ΟΛΘ να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης κερδίζοντας έναν ολόκληρο μήνα. Και αυτό γιατί ήταν προγραμματισμένο να συσταθεί ένα ενδιάμεσο-προσωρινό Δ.Σ. το οποίο θα ολοκλήρωνε τη διαδικασία. Όμως, η κοινοπραξία συμφώνησε να προχωρήσει η υπόθεση με το υφιστάμενο διοικητικό Συμβούλιο. 

Οι υπογραφές θα μπουν την προσεχή Παρασκευή και αρχές Μαρτίου υπολογίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες  ότι θα έχει ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της ΟΛΘ ΑΕ με την πώληση του 67% των μετοχών της στην κοινοπραξία των Deutsche Investment(Diep) 50%, της γαλλική CMA (35%), στην οποία μετέχουν και Κινέζικα συμφέροντα της Cosco και της Belterra (15%) του Ιβάν Σαββίδη.

Η κοινοπραξία για την απόκτηση του 67% των μετοχών προσέφερε το εξευτελιστικό τίμημα των 231 εκ. ευρώ!!!

Τη Σύμβαση υπέγραψαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΠαναγιώτηςΚουρουμπλής για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Δημήτρης Μακρής. Στην τελετή υπογραφής ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ Κωνσταντίνος Μέλλιος, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος και Αθανάσιος Λιάγκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η υπογραφή της Σύμβασης αποτελεί το δεύτερο μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την οποία η ΟΛΘ ΑΕ θα περάσει στα χέρια της South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT), της εταιρίας που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS». Η εν λόγω σύμβαση θα υπογραφεί και από τον Υπουργό Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια θα εισαχθεί στη Βουλή για νομοθετική κύρωση.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη

 

Εθνική ντροπή και ντροπή για την Μακεδονία το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ξένα και ολιγαρχικά συμφέροντα.

 

Σιγή ιχθύος από αρκετούς εκ των όψιμων, δήθεν, ”μακεδονομάχων”

 

Ο Παν. Λαφαζάνης, μόλις πληροφορήθηκε την υπογραφή της Σύμβασης (2/2),μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΘ, με την οποία ξεπουλιέται το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Αποτελεί εθνική ντροπή και πισώπλατο μαχαίρωμα για την Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, η υπογραφή της κατάπτυστης και αποικιακής σύμβασης, με την οποία η θαλάσσια πύλη της Μακεδονίας, το ιστορικό Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ξεπουλιέται κυριολεκτικά σε ΓερμανικάΓαλλικάΚινέζικα και ολιγαρχικά συμφέροντα.

Η εκχώρηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στις σημερινές κατοχικές δυνάμεις της χώρας δεν συνιστά μια απλή εμπορική πράξη αλά ισοδυναμεί με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, με μεγάλο πλήγμα στην ασφάλεια και την οικονομία της Μακεδονίας αλλά και στην ιστορική πολιτιστική ταυτότητα της πόλης της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας.

Ακόμα και η χειρότερη αποικία δεν είχε φτάσει ποτέ στο κατάντημα της σημερινής Ελλάδας, να έχει ξεπουλήσει τα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της σε πολυεθνικά κέντρα και να σχεδιάζει την εκποίηση και όλων των υπόλοιπων, με μια τακτική θαλάσσιας άλωσης της που ανακαλεί μνήμες άλλων σκοτεινών αιώνων του ελληνισμού.

Συνιστά υποκρισία αλλά και αποκάλυψη ότι εγχώριοι ολιγάρχες, που λειτούργησαν και ως ”βαποράκια” για την εκποίηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μετέχουν στην εταιρεία που εξαγόρασε το Λιμάνι, εμφανίστηκαν να πρωταγωνιστούν ως νέοι, δήθεν, ”Μακεδονομάχοι” στο πρόσφατο συλλαλητήριο στην συμπρωτεύουσα.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι αρκετοί από τους όψιμους, δήθεν,  ”Μακεδονομάχους” διοργανωτές των συλλαλητηρίων είτε στηρίζουν είτε τηρούν σιγή ιχθύος απέναντι στο ξεπούλημα της ”καρδιάς” της Μακεδονίας που αποτελεί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Προειδοποιούμε αυτούς που υπέγραψαν την Σύμβαση εκχώρησης του ΟΛΘ, αυτούς που θα την ψηφίσουν στην Βουλή και αυτούς που άπληστα εξαγοράζουν κοψοχρονιά τον ΟΛΘ, ότι οι πράξεις τους δεν διαθέτουν καμιά λαϊκή συγκατάθεση και ότι γρήγορα μια νέα λαϊκή κυβέρνηση θα τις ακυρώσει αλλά και θα αποδώσει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους του μεγάλου αυτού σκανδάλου.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.