# #

18 Μαΐ 2016

Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου - Δίου Ολύμπου

Αναγκαζόμαστε να εκδώσουμε αυτό το δελτίο Τύπου προς ενημέρωσή σας, καθώς στο Δήμο μας συμβαίνουν πράγματα για τα οποία είναι αδύνατον να ενημερωθείτε με άλλον τρόπο, αφού η διοίκηση προγραμματίζει τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε ώρες ακατάλληλες, τόσο για τα μέλη του Δ.Σ., όσο και για τους συνδημότες που επιθυμούν να τις παρακολουθούν. 
Επίσης, υπάρχει διαπιστωμένο έλλειμμα πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στον τόπο μας από τον τοπικό Τύπο, καθώς δεν καλούνται πλέον ούτε τα..
ΜΜΕ.

Στα δύο -σχεδόν- χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων μας, ένα από τα βασικότερα προβλήματα που θέσαμε υπόψη της διοίκησης ήταν και οι ώρες που θα πρέπει να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους συνδημότες μας να παρευρίσκονται στα Δ.Σ., να έχουν πλήρη άποψη για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να κρίνουν και να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. 
Παράλληλα, προτείναμε οι συνεδριάσεις να διεξάγονται και στα δημοτικά καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Δίου και Ανατολικού Ολύμπου (Κονταριώτισσα και Λεπτοκαρυά αντίστοιχα). 

Όσον αφορά την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, δυστυχώς στις περισσότερες συνεδριάσεις παρατηρείται το φαινόμενο να λαμβάνουμε την πρόσκληση με τις εισηγήσεις των θεμάτων μία έως και δύο εργάσιμες ημέρες πριν, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η μελέτη και η ενημέρωση για θέματα πολύ σοβαρά που απασχολούν τον τόπο μας και μάλιστα κάποια εξ αυτών να έρχονται με την μορφή του κατεπείγοντος. 
Θυμίζουμε -γιατί ίσως κάποιοι το ξεχάσανε- ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι δημόσιες και δεν πρέπει να μας θυμίζουν το …«κρυφό σχολειό». Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, ακριβώς το αντίθετο, θέλουμε όλοι να γνωρίζουν τις θέσεις μας και τις απόψεις μας. 

Επιπλέον, ζητήσαμε επανειλημμένως να παρευρίσκονται και οι αρμόδιοι υπάλληλοι (σύμφωνα με το Νόμο) για να δίνουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις, σε εισηγήσεις θεμάτων που φέρουν την υπογραφή τους, αλλά δεν κατέστη δυνατό και είναι προς διερεύνηση αν το «αρνούνται» ή αν «εμποδίζονται…». 
Ως εκ τούτου, οι όποιες απορίες και τα ερωτήματά μας παραμένουν αναπάντητα και αναγκαζόμαστε να απευθυνόμαστε εγγράφως στις υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα είναι να έχει ψηφιστεί κάτι από το Δημοτικό Συμβούλιο και μείς να θέτουμε απορίες σε ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ για θέματα που ήδη υπάρχει πολιτική (;) απόφαση της πλειοψηφίας. 

Η ενασχόληση των περισσοτέρων από εμάς με τα κοινά, πηγάζει από την αγάπη για τον τόπο μας και την αστείρευτη διάθεσή για προσφορά. Συμμετέχουμε για να βοηθήσουμε με τις ιδέες και τις προτάσεις μας. Αντ’ αυτού, βάλαμε στη ζωή μας τον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα. Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής και δεν περιμένουμε να ζήσουμε από αυτήν. Επιδιώκουμε έναν Δήμο συμπαραστάτη, με την ελάφρυνση των συνδημοτών μας και όχι έναν Δήμο αντίπαλο-εχθρό, που με κατασχέσεις και δεσμεύεις λογαριασμών, με εξαγορά συνειδήσεων και εκδουλεύσεις (που θυμίζουν άλλες εποχές και πρακτικές που σήμερα στιγματίζονται και τιμωρούνται), δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη ζωή των υπολοίπων συνδημοτών μας. 

Σε συνέχεια των παραπάνω, υπάρχει καταφανής προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου του Δημοτικού Συμβούλου και του Δημοτικού Συμβουλίου γενικότερα, καθώς θεωρούμαστε όλοι αριθμοί, προκειμένου να υπάρξουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται κάθε φορά σύγχυση κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, καθώς με τις ανακρίβειες και τις συνεχείς διακοπές σε τοποθετήσεις και ερωτήματα μελών του Συμβουλίου, δημιουργείται ένα κλίμα ανασφάλειας, περιτριγυρισμένο με ψέματα και ανακρίβειες, δεσμεύεις και υποσχέσεις που δεν τηρούνται και μετακύλιση ευθυνών σε κάθε ανυποψίαστο και καλοπροαίρετο συνάδελφο. 

Με συνεχείς προσπάθειες από τη μεριά μας να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε, συναινέσαμε σε πολλά θέματα για το καλό του τόπου μας και παρά τις επισημάνσεις μας ότι «η περίοδος χάριτος τελειώνει», η αναξιοπιστία και ο συνεχής εμπαιγμός κορυφώθηκε και μας ανάγκασε να προβούμε σε διαμαρτυρία-αποχή μας από τη συνεδρίαση της 17ης Μαΐου 2016, όπου -μετά από συνεννόηση με συναδέλφους του Δ.Σ*- αναβάλαμε τη σύγκλησή του, διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά των διοικούντων, τον ευτελισμό και την απαξίωση του θεσμικού μας ρόλου. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δώσουν αξία και νόημα στον θεσμικό τους ρόλο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είμαστε αριθμοί. Είμαστε ενεργοί πολίτες -με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αιρετών- που ανησυχούμε για τις εξελίξεις στον τόπο μας. Δεν γλιτώσαμε από τον Καίσαρα για να πέσουμε στον Πάπα! Το καισαροπαπικό σύστημα διοίκησης και η ιδιοκτησιακή αντίληψη για τα πράγματα του Δήμου, είναι για άλλες εποχές, αλλά και για άλλους υπηκόους. Εδώ, στη σκιά του Ολύμπου, ζούνε άνθρωποι ελεύθεροι και περήφανοι, οι οποίοι απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ΑΛΗΘΕΙΑ. 

Κλείνοντας, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν σήμερα στον Δήμο Δίου - Ολύμπου, είναι ένας και μόνο και έχει ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και θεωρούμε βέβαιο ότι -στο τέλος- αποποιούμενος οποιασδήποτε ευθύνης, θα καλύπτεται πίσω από εκφράσεις όπως «δεν φταίω εγώ…» ή «νίπτω τας χείρας μου…».
Έπεται συνέχεια…
Για την δημοτική παράταξη «ΑΛΗΘΕΙΑ»
Ο επικεφαλής
Κώστας Δημητριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.