21 Μαΐ 2016

δήμος Δίου-Ολύμπου...ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ

Σχετικά με την ΔΕΑΔΟ και το χθεσινό 19/5/2016 ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης.


Στο χθεσινό ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΑΔΟ η οποία εκμεταλλεύεται τα αμμορυχεία (νταμάρια) Λιτοχώρου και Βροντούς, κλήθηκα 1η φορά από την σημερινή διοίκηση να παραβρεθώ ως παρατηρητής αφού ως γνωστό η παράταξη μας δεν εκπροσωπείται σε αυτό. 

Ανάμεσα στα προς συζήτηση θέματα ήταν και το θέμα της παρουσίασης του εσωτερικού ελέγχου γνωστού και “πόρισμα ΜΑΖΑRS”. 
Από την όλη διαδικασία όμως αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν υπήρξε “πόρισμα MAZARS” αλλά ο όποιος έλεγχος συντάχθηκε από τρίτο πρόσωπο. 
Για την ιστορία πρέπει να αναφέρω πως τελικά μετά τις πολλές εντάσεις, ενστάσεις και καταστάσεις που πρώτη φορά εγώ τουλάχιστον βίωσα σε ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, ποτέ δεν ..
παρουσιάστηκε από την συντάξασα η οποία αποχώρησε.
Ακόμη όμως και έτσι όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος κ. Κων/νος Δημόπουλος ( ο οποίος είναι ο μοναδικός που έχει το πόρισμα στην κατοχή του όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ κα Γιάννακα Ελένη αλλά και ο ίδιος) καμία σκιά και ουδεμία ευθύνη προκύπτει για όσους διατελέσαμε στο προηγούμενο ΔΣ της επιχείρησης του οποίου είχα να τιμή να είμαι πρόεδρος. 
Δεν θα μπορούσε εξ άλλου να συμβεί κάτι διαφορετικό διότι όπως αναγνώρισε επανειλημμένα ακόμη και ο τότε εκπρόσωπος του κυρίου Δημόπουλου στην προηγούμενη διοίκηση κ. Γεώργιος Κεχαγιάς, η λειτουργία του ΔΣ και η διαφάνεια ήταν υποδειγματική. 

Η στάση μας μέχρι τώρα στα διαδραματιζόμενα στην ΔΕΑΔΟ είναι συναινετική διότι προτάσσουμε το καλό της επιχείρησης και την βιωσιμότητά της, η οποία όμως πλέον τίθεται εν αμφιβόλω, συνεπικουρούμενη και από την οικονομική κρίση που μαστίζει τον κλάδο.
( Ανυπαρξία μεγάλων έργων στην ευρύτερη περιοχή, κρίση στην οικοδομή κλπ). 
Καλούμε τον ίδιο τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή να δουν και να επανασχεδιάσουν από την αρχή την προοπτική της ΔΕΑΔΟ ξεκινώντας από την ανασυγκρότηση του ΔΣ της επιχείρησης. 
Είναι επιτακτική πλέον ανάγκη η αναδόμησή του, πλαισιώνοντάς το με ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να εργαστούν για το καλό της επιχείρησης και φυσικά με την εκπροσώπηση και της παράταξής μας. 
Η ΔΕΑΔΟ ακόμη και σήμερα με τα όποια προβλήματά της μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του δήμου μας και όχι πεδίο άσκησης μικροπολιτικής αλλά και επικοινωνιακών τρυκ!!
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.