# #

5 Ιαν 2015

Η ευρωζώνη οδηγείται τάχιστα σε αποπληθωρισμό και κατάρρευση...!!!!!!!!!



Οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν στην ευρωζώνη κατά 0,1% το Δεκέμβριο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη έρευνας του Bloomberg News. Αυτή θα είναι η πρώτη πτώση από τον Οκτώβριο του 2009, όταν η οικονομία αγωνιζόταν να ανακάμψει από την ύφεση μετά την οικονομική κρίση.

Τα στοιχεία για τον αρνητικό πληθωρισμό στις 7 Ιανουαρίου είναι πιθανόν να ανατρέψουν την πλάστιγγα υπέρ της μεγάλης κλίμακας αγοράς ομολόγων του δημοσίου από την ΕΚΤ. Το μέτρο αυτό που εντάσσεται σ' αυτό που οι αμερικανοί ονόμασαν "ποσοτική χαλάρωση", είναι στην ουσία μέτρο απελπισίας. 
Καθότι το μόνο που θα κάνει είναι να ενισχύσει την κερδοσκοπία στις κεφαλαιαγορές κυρίως με το δημόσιο χρέος, αποροφώντας κεφάλαια από την...
πραγματική οικονομία. 

Το αποτέλεσμα θα είναι να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι ενδογενείς τάσεις αποπληθωρισμού που είναι προϊόν ταυτόχρονης συρρίκνωσης προσφοράς και ζήτησης στην οικονομία. Σε συνθήκες υπερχρεώσης ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός και συνιστά εφιάλτη για τον Ντράγκι και το καρτέλ της ευρωζώνης. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αποπληθωρισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα στα πλαίσια μιας ζώνης ενιαίου νομίσματος, όσες "ποσοτικές χαλαρώσεις" κι αν αποφασίσει η ΕΚΤ.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ ότι ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού "δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς," ενώ άλλοι με επικεφαλής τον πρόεδρο της Bundesbank Jens Weidmann ευνοούν μια στάση αναμονής ώστε, όπως πιστεύουν, να επιτρέψουν προηγούμενα μέτρα να τεθούν σε ισχύ. Προκειμένου να ρίξουν τρις ευρώ στις κεφαλαιαγορές με την φρούδα ελπίδα να αναχαιτιστεί η κάθοδος στον αποπληθωρισμό, αλλά και να στηριχθεί το ευρώ, οι πολιτικές λιτότητας και οριζόντιων περικοπών θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο μέσα στο 2015.

Κι έτσι στο βωμό μιας ευρωζώνης, η οποία δεν είναι βιώσιμη ιδίως σε συνθήκες αποπληθωρισμού, οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα γνωρίσουν ξανά τον μεσαίωνα, ενώ ολόκληρες χώρες και λαοί θα εκποιηθούν έως ότου πάψουν να υφίστανται. Ας θυμηθούμε ότι στο καταστατικό της ΕΚΤ αναφέρεται πώς εντός ζώνης κοινού νομίσματος είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί ο αποπληθωρισμός. Ενώ την τελευταία φορά που η Ευρώπη γεύτηκε συνθήκες αποπληθωρισμού, οδηγήθηκε σε παγκόσμιο πόλεμο.

Όποιος σε τέτοιες συνθήκες αρνείται ακόμη και να θέσει το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ, τότε είναι άκρως επικίνδυνος είτε γιατί είναι παντελώς ανόητος και δεν αντιλαμβάνεται διόλου την κατάσταση, είτε γιατί έχει ταυτιστεί με αλλότρια συμφέροντα απ' αυτά της κοινωνίας και του λαού.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.