# #

7 Ιαν 2015

"Στις 25 η σύγκρουση είναι ιδεολογική. Κρίνεται αν θα έχουμε φιλελεύθερη ατμόσφαιρα ή κομμουνιστική ατμόσφαιρα!"


Τάδε έφη Γιώργος Τράγκας! 

"Στις 25 η σύγκρουση είναι ιδεολογική. Κρίνεται αν στην Ελλάδα την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουμε μια φιλελεύθερη ατμόσφαιρα ή κομμουνιστική, ριζοσπαστικής αριστεράς, ατμόσφαιρα"! Και έκλεισε τη σημερινή ραδιοφωνική του εκπομπή με το εξής: "Καλωσήρθες δραχμούλα, 1 ευρουλάκι 600-700 δραχμές". 

Αυτά λέει η άλλη πλευρά. 
Τα ακούτε στο ΚΚΕ; - Ωχ! Πολλά ζητάω!-. 
Τα ακούτε στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, τα ακούτε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκεστε στο μεγάλο δίλημμα της συνεργασίας ή μη με το Σχέδιο Β; Το Σχέδιο Β το οποίο αποτελείται από τους εξής τρεις: δυο που κρατάνε το πανό και έναν στη μέση, εν είδει διαδήλωσης! 

Πηγαίνετε σ΄ένα χωριό, πηγαίνετε σ' ένα παππού, σε μια γιαγιά και ρωτήστε την: "Γιαγιά, τι είναι το Σχέδιο Β; Τι είναι το μου λου";
Το μόνο σίγουρο είναι οτι η γιαγιά θα σας απαντήσει όπως ακριβώς απάντησε ο Τραμπάκουλας: "εγώ έβοσκα τα πρόβατα εδώ παραπέρα παιδάκι μου"!

Όσο βλαβερή είναι η αποϊδεολογικοποίηση και ο λαϊκισμός, άλλο τόσο καταστροφική είναι και η υπεροψία και αυτοαναφορικότητα της διανόησης και η απομάκρυνση από το λαό και την υλική πραγματικότητα.

Κάποτε, σε μια πορεία, ένας με ρώτησε αν είμαι με τους Τροτσκιστές. Του απάντησα οτι απλώς δε μου φτάνουν τα λεφτά μου για να ζήσω ανθρώπινα.

Εχτές, στο δελτίο ειδήσεων του Άκη Παυλόπουλου, με καλεσμένους μεταξύ των άλλων τον Κωστή Χατζηδάκη και το Νίκο Φίλη,  τηλεφώνησε μια τηλεθεάτρια, συνταξιούχος των 360 ευρώ, χήρα με ένα παιδί άνεργο. Από τη φωνή της καταλάβαινες σε τι απελπισία βρίσκεται. Μίλησε για παγωμένα σπίτια που δεν μπορούν να τα θερμάνουν. Από το λόγο της φάνηκε να είναι πιστή χριστιανή, ίσως και αυτό που λέμε θεούσα, κι όμως, έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, - του δηλωμένου άθεου, για να μην ξεχνιόμαστε!- τον περιέγραψε περίπου ως άγγελο επί γης, ενώ για το Χατζηδάκη είπε πως είναι σαν ποντικομαμή.

Αυτή είναι η κατάσταση κύριοι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς! Κι όπως εμείς βάζουμε, και καλώς, στον ίδιο ντορβά τους καρατζαφέρηδες και τους τζίμερους και τις τελείες με τη ΝΔ και τους βενιζέλους με τους παπανδρέου και τις αποχρώσεις τους, έτσι και η άλλη πλευρά μας τσουβαλιάζει όλους εμάς ως "κομμουνιστές", κι ας λέει το ΚΚΕ το ποίημα του! "Έρχονται οι κομμουνιστές", αυτό βλέπουν τώρα οι δεξιοί και εννοούν την εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ!

Είναι κάποιες στιγμές που πρέπει να σκύψουμε στη λεπτομέρεια και άλλες που οφείλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα. 

Καμιά ψήφος στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, που κανονικά έπρεπε απλά να μην κατέβει και να δώσει γραμμή για ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος μετρά τα κινήματα και δίνει εκεί το βάρος των κοινωνικών ανατροπών και της κινητήριας δύναμης της ιστορίας, δεν βλέπω γιατί να κόπτεται τόσο να καταμετρήσει τις εκλογικές του δυνάμεις, ειδικά σε αυτή τη συγκεκριμένη αναμέτρηση που αποτελεί - ναι, έχει δίκιο ο Τράγκας, αλλά από την ανάποδη - αποτελεί μια πύλη, είτε προς την κόλαση, είτε προς μια διαμορφούμενη ελπιδοφόρα κατάσταση. Μια κατάσταση στην οποία η εξωκοινοβουλευτική αριστερά θα μπορεί να ανθίσει και να διεκδικήσει μάλιστα εκπροσώπηση και στο κοινοβούλιο, με αλλαγή του εκλογικού νόμου. Σε περίπτωση όμως που χαθεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για 2-3 ποσοστιαίες μονάδες, όσες δηλαδή συγκεντρώνει συνολικά η επίσης πολυδιασπασμένη εξωκοινοβουλευτική αριστερά, δεν θα απομείνει τίποτα από αυτήν. Ο κόσμος θα πηδάει από τα παράθυρα, η κοινωνία θα εξαθλιωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα υπάρξει πια ίχνος προοδευτικού κινήματος παρά μόνο τα τάγματα των χρυσαυγιτών που θα μαζέψουν όλο τον ανήμερο θυμό όσων επιζήσουν από τον αφανισμό.

Να στηρίξουμε την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ παιδιά και μετά θα του αλλάξουμε τα φώτα! Εδώ θα είμαστε και ας έχουμε εμπιστοσύνη στα κινήματα! Αλλά πρέπει πρώτα να ζήσουμε και με τους όρους του ακροδεξιοκεντρώου μετώπου δεν προβλέπεται!

Και όχι, σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν φοβάται εσάς το σύστημα σήμερα. Φοβάται έναν ΣΥΡΙΖΑ που καλπάζει με σοβαρές πιθανότητες προς την κυβερνητική εξουσία ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ορθάνοιχτες τις αριστερές του πόρτες σε εσάς και τα κινήματα. Αυτό το συνδυασμό φοβάται και αυτόν πολεμάει εκβιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεμπερδεύει με όλο το ριζοσπαστικό του κομμάτι! Να στείλουμε στην εξουσία την ατμομηχανή του Τσίπρα και μετά εμείς, από κάτω, από δίπλα και από μέσα, ξέρουμε τι θα κάνουμε...!


Υ.Γ. Ας μην παραβλέπουμε κύκλους της ΕΕ που μιλάνε για πολιτική μόλυνση που θα σημάνει μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.