# #

11 Νοε 2014

Επίθεση νεοναζί σε Έλληνες φοιτητές στη Ζυρίχη...!!! ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, οι Έλληνες , τέτοια πράγματα δεν κάνουμε στους ξένους που ζουν εδώ)


Επίθεση από νεοναζί μέσα στο κέντρο της Ζυρίχης, μιας πόλης όπου χιλιάδες μετανάστες από όλη την Ευρώπη ζουν, καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν 4 Έλληνες φοιτητές, με έναν από αυτόν να καταλήγει χτυπημένος στο νοσοκομείο. Οι Ελβετοί νεοναζί έκαναν αναφορές στην ελληνική Χρυσή Αυγή κι εξυμνούσαν τον Αδόλφο Χίτλερ.


Το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης μια παρέα 4 Ελλήνων ενώ ήταν μέσα στο τραμ μέσα σε τραμ που κατευθυνόταν από τη στάση Rennweg προς τη στάση Banhofstrasse, βρέθηκε στο στόχαστρο μιας νεοναζιστικής ομάδας που επέβαινε επίσης στο ίδιο βαγόνι. Το επεισόδιο δεν έληξε όμως ούτε καν όταν τα παιδιά κατέβηκαν από το τραμ, αφού μαζί τους κατέβηκαν και οι νεοναζί

Αφότου αναγνωρίσθηκαν ως Έλληνες, οι Ελβετοί νεοναζί άρχισαν να φωνάζουν “Golden Dawn” δηλαδή Χρυσή Αυγή. Όταν η παρέα έδειξε τη διαφωνία της για τη Χρυσή Αυγή, η πρόκληση συνεχίστηκε με τραγούδια που εξυμνούσαν τον Αδόλφο Χίτλερ. Χωρίς σωματικού τύπου απάντηση από τους Έλληνες, η ομάδα που φώναζε τα νεοναζιστικά συνθήματα προχώρησε σε απευθείας χτυπήματα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα ένας από τους φοιτητές να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες φέροντας σημαντικό χτύπημα στο μάτι. «Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα περιστατικό βίας με μόνο κίνητρο το μίσος. Μίσος εθνικιστικό και ρατσιστικό, μίσος πολιτικό», καταγγέλλει στην ανακοίνωση του ο Ελληνικός Φοιτητικός Σύλλογος Ζυρίχης.

«Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει το πρόβλημα και τους κινδύνους της ανόδου του νεοναζισμού και της φασιστικής βίας στην εποχή μας, ακόμα και σε μια πόλη με χιλιάδες μεταναστών που προσφέρουν καθοριστικά στην παραγωγική της πραγματικότητα. Αθώοι δέχτηκαν επίθεση με μόνο λόγο την καταγωγή τους και το γεγονός ότι εξέφρασαν δημοκρατικά τη γνώμη τους για την αντίθεση τους προς τον Χίτλερ και το ναζισμό είτε στις παλιές είτε στις σύγχρονες μορφές του», αναφέρουν οι φοιτητές στην ανακοίνωση τους.

«Ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και ενεργοί πολίτες θέλουμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα και προς όλους ότι τέτοια περιστατικά δε θα συναντήσουν ούτε την ανοχή ούτε την υπομονή μας. Ζητάμε αντίθετα από όλους τους φορείς να τοποθετηθούν, να καταδικάσουν και να στηλιτεύσουν κάθε τέτοια πρακτική βίας που έχει κίνητρα τα οποία πηγάζουν από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της ανθρωπότητας», αναφέρουν επίσης.

«Εξάλλου δε θα πρέπει κανείς να γελαστεί και να θεωρήσει ότι ήταν απλά μια “κακή στιγμή”. Τέτοια περιστατικά αποτελούν κραυγαλέα και αδιαπραγμάτευτη απόδειξη της ανόδου του νεοναζισμού σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και στην πολυπολιτισμική Ζυρίχη», εκτιμά ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Ζυρίχης. 

«Σήμερα, στο άκουσμα της αποτρόπαιας αυτής πράξης, ατομικά αλλά και συλλογικά καλούμαστε να υψώσουμε ανάστημα ενάντια στην καταπάτηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Να βάλουμε έμπρακτα όριο στην εξάπλωση του μίσους. Για μια δημοκρατική κοινωνία, για μια ζωή ανθρώπινή. Εξάλλου να ξέρουν καλά όλοι αυτοί: δεν μας φοβίζουν!», θα καταλήξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.