# #

22 Σεπ 2014

Δήμος Δίου-Ολύμπου-Κ.Κουρίτα..."Ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι..."





Πάει πολύ, με αφορμή την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων για το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΑΔΟ και την εκλογή της δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δίου-Ολύμπου, Κατερίνας Κουρίτα,  ο κ. Γιώργος Φαρμάκης και η παράταξή του να επικαλείται συνεργασίες και προεκλογικές  συμφωνίες. Πάει πολύ, και μάλιστα με απύθμενο θράσος και περισσή αλαζονεία να προσπαθεί να εμπλέξει τη Λαϊκή Συσπείρωση σε παρασκηνιακά παζάρια. Η προσπάθειά του αυτή έπεσε στο κενό γιατί τον διαψεύδουν οι ίδιες οι πράξεις του. Και επειδή έχει επιλεκτική και κοντή μνήμη ο κ. Φαρμάκης θα του θυμίσουμε τις 2 συνεδριάσεις του νέου δημοτικού συμβουλίου στις 7/9/2014 και 17/9/2014.

  • Μήπως ξέχασε ο κ. Φαρμάκης ότι.. η εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε με απόλυτη συναίνεση της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης του; Για του λόγου το αληθές ο πρόεδρος του νέου Δ. Σ.  εκλέχτηκε με 25 υπέρ και 2 λευκά, εκ των οποίων το ένα ήταν της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως επίσης και ο αντιπρόεδρος, που προέρχεται από την παράταξη του κ. Φαρμάκη, εκλέχτηκε με 26 υπέρ και 1 λευκό της Λαϊκής Συσπείρωσης . Το ίδιο και ο  γραμματέας του Δ.Σ.. Αυτό πως να λέγεται άραγε; Συναίνεση, συμφωνία ή συγκυβέρνηση στο Δήμο;
  • Μήπως ξέχασε, ότι για την  εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  απέκλεισε από όλες τις θέσεις ολόκληρη τη μειοψηφία εκλέγοντας  όλα τα μέλη 2 τακτικά και 2 αναπληρωματικά σε κάθε επιτροπή  από την παράταξή του;
  •  Μήπως δε γνώριζε ότι οι θέσεις για τους εκπροσώπους στις δύο αυτές επιτροπές αναλογούν όχι μόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά σε ολόκληρη τη μειοψηφία;
  • Μήπως ξέχασε, ότι στη ΔΗΚΕΔΟ εκπροσωπείται μόνο η παράταξη του κ. Φαρμάκη;
Η τακτική της αποκλειστικότητας στις επιτροπές είναι συνήθης για την παράταξη του κ. Φαρμάκη. Έτσι έμαθαν τόσα χρόνια. Τίποτα όμως δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα. Η αλήθεια είναι ότι τους ενοχλεί ότι η Λαϊκή Συσπείρωση εξέλεξε εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ. Άλλωστε στη ΔΕΑΔΟ(πρώην ΔΕΑΛ) πάντα εκπροσωπούνταν εκτός από την προηγούμενη τετραετία που έντεχνα αποκλείστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή- παράταξη του κ. Φαρμάκη.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου καθαρά και ξάστερα, χωρίς συμβιβασμούς διατύπωνε και διατυπώνει πάντα τη θέση ότι για όλες τις επιτροπές πρέπει να υπάρχει  συμμετοχή όλων των συνδυασμών κατ’ αναλογία σε τακτικές και αναπληρωματικές θέσεις. Το ίδιο έκανε και για το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ που πρότεινε τη διαπαραταξιακή εκπροσώπηση με τροποποίηση του καταστατικού της.
  • Γιατί και η παράταξη του κ. Φαρμάκη δε δέχτηκε την πρόταση αυτή, αντίθετα μάλιστα έβαλε 2 υποψηφίους, όσες ήταν και οι θέσεις για την αντιπολίτευση, αποκλείοντας ακόμη μια φορά όλη την αντιπολίτευση με την ακολουθούμενη τακτική της;
  • Μόνο για την παράταξη του κυρίου Φαρμάκη είναι αυτοδίκαιη και αυτονόητη η συμμετοχή στη ΔΕΑΔΟ; Δεν υπάρχουν άλλες παρατάξεις στο ΔΣ που αυτοδίκαια και αυτονόητα πρέπει να εκπροσωπηθούν στις επιτροπές;  Το μέτρο της δημοκρατικής συμπεριφοράς του καθενός δεν είναι τα μεγάλα λόγια, αλλά το πώς αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του. Δυστυχώς και σε αυτό το σημείο η παράταξη του κ. Φαρμάκη έδειξε τη μικροψυχία της.
Η αλήθεια είναι ότι δε ήταν δυνατόν να περιμένουμε κάτι άλλο από αυτούς που στήριξαν και εφάρμοσαν πιστά τον «Καλλικράτη» και τον καλπονοθευτικό αυτό νόμο. Ο τρόπος  αποχώρησης της παράταξης του κ. Φαρμάκη από τη συνεδρίαση, όταν δεν ψηφίστηκαν για το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, δείχνει αφενός πανικό και αφετέρου είναι απλά ένα επικοινωνιακό τρυκ, που όμως τους γύρισε μπούμερανγκ. 
Για ακόμη μια φορά τονίζουμε ότι η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για όλες τις επιτροπές- είτε εκλέχτηκε είτε όχι- είναι η εκπροσώπηση κατ’ αναλογία των συνδυασμών, και είναι πάγια και  δε μεταλλάσσεται. Έτσι λοιπόν και στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ θα ξανακατεβάσουμε πρόταση και θα απαιτήσουμε την εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τροποποίηση του καταστατικού της ΔΕΑΔΟ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση  θεωρεί ότι πρέπει να συμμετέχει στις επιτροπές  του Δήμου με δικαίωμα ψήφου και λόγου για να μπορεί να βάζει εμπόδια στην εφαρμοζόμενη πολιτική (κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ, εφαρμογή Καλλικράτη κλπ) αλλά και να έχει άμεση ενημέρωση που θα μεταφέρει στο λαό του Δήμου για τα σχέδια που κάποιοι ψηφίζουν και υλοποιούν χωρίς τη συγκατάθεσή του. (Πραγματικά δε θα ξεχάσουμε την προσπάθεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και του κ. Φαρμάκη ως Προέδρου της ΔΕΑΔΟ, να θάψουν βιομηχανικά απόβλητα της TOSOH στο Αμμορυχείο...)
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση οι διάφορες θέσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο ελέγχου και αποκάλυψης των αντιλαϊκών πολιτικών, είναι μέσο για να είμαστε το αυτί και το μάτι του λαού και όχι για να παίζουμε διάφορα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ημετέρων ή κυβερνητικών σχεδιασμών.
Τελικά, η «συγκυβέρνηση» και στο δήμο μας φάνηκε από την πρώτη ώρα κι ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τώρα για  «νέες συμμαχίες» και συνεργασίες κάτω από το τραπέζι ας ψάξει ο κ. Φαρμάκης στη δική του παράταξη. Του συνιστούμε να κοιταχτεί στον καθρέφτη και θα δει τις «παλιές συμμαχίες» που μεταλλάσσονται σε «νέες» κάθε φορά, και ελέγχουν και την τοπική εξουσία. Ας μην ψάχνει ακόμη να βρει ενόχους για την ήττα της παράταξής του. Ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι...
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Κατερίνα   Κουρίτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.