# #

4 Αυγ 2014

Παιχνίδια Σαμαρά - Βενιζέλου για να αποφύγουν τη συντριβή... Κάλπες τον Νοέμβριο για εκλογή Προέδρου



Παίζουν με τη φωτιά Σαμαράς και Βενιζέλος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψουν μια ήττα στις εκλογές. Και δεν διστάζουν να εμπλέξουν στα παιγνίδια τους την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, μεταφέροντας τη διαδικασία της ψηφοφορίας τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα περάσουν τον δύσκολο κάβο των 180 ψήφων και θα παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία μέχρι το 2016 που λήγει η θητεία της παρούσης Βουλής.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το θέμα έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό τους δύο αρχηγούς και μαζί με τους πολύ στενούς συνεργάτες τους, σε επανειλημμένες συσκέψεις, με τη συμμετοχή συνταγματολόγων και νομικών, συζητούν όλες τις πλευρές, και κυρίως των συνταγματικών δεσμεύσεων και των αντιδράσεων που ενδεχομένως θα υπάρξουν από την αντιπολίτευση αλλά και των προθέσεων του.. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια για την επίσπευση της εκλογής του διαδόχου του.

Λέγεται, μάλιστα, ότι έγιναν βολοδοσκοπήσεις, από τις οποίες προέκυψε ότι ο Πρόεδρος δεν θα έχει αντίρρηση, αρκεί η πρόωρη εκλογή να βρίσκεται μέσα στην ερμηνεία και στις προθέσεις του συνταγματικού νομοθέτη.

Το Σύνταγμα αναφέρει ότι η εκλογή μπορεί να γίνει τουλάχιστον έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία ολοκληρώνεται τον προσεχή Μάρτιο. Με μια ευρεία ερμηνεία από συνταγματολόγους και με την επίκληση της κυβερνητικής σταθερότητας, η οποία θα κινδυνέψει μέχρι τον Φεβρουάριο που προβλέπει το «τουλάχιστον έναν μήνα πριν», αλλά και κρίσιμων καταστάσεων, όπως οι διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους, μπορεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, αντί έναν μήνα πριν, τρεις μήνες πριν.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εκτιμούν, πάντα κατά τις πληροφορίες μας, ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού επανειλημμένα ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας έχει προκαλέσει δημόσια την κυβέρνηση να γίνει τώρα η διαδικασία, πιστεύοντας ότι η κυβερνητική πλευρά δεν θα συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται από το Σύνταγμα για να εκλεγεί από τη σημερινή Βουλή ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επομένως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και έτσι θα τεθεί στις κάλπες και το πολιτικό θέμα και τα Μνημόνια.

Και τα άλλα κόμματα, όμως, ζητούν εκλογές. Και το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ, ακόμη και η Χρυσή Αυγή. Το μόνο κόμμα που είναι αντίθετο σε πρόωρες εκλογές είναι η ΔΗΜΑΡ.

Από πλευράς του κ. Παπούλια δεν τίθεται θέμα πρόωρης αποχώρησης.

Θα παραμείνει μέχρι τη λήξη της θητείας του, μένοντας πιστός στην πρόσφατη δήλωσή του ότι θα παραμείνει στην Προεδρία της Δημοκρατίας μέχρι και την τελευταία μέρα.

Όσο για τον νέο Πρόεδρο, που θα εκλεγεί είτε από την παρούσα Βουλή είτε από αυτήν που θα προέλθει από τις εκλογές που θα γίνουν, θα αναλάβει καθήκοντα μόλις ολοκληρωθεί η θητεία του σημερινού Προέδρου...


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.