# #

3 Απρ 2014

Καμμένος ...«Με τι αντάλλαγμα? Χάλασε η συμφωνία και βγήκαν τα βίντεο;».

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝ. ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ
Ο ΠΑΝ. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΜΕ VIDEO «ΚΑΙΕΙ» ΣΑΜΑΡΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΔΕΝΔΙΑ
ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ
Η παραίτηση του Παναγιώτη Μπαλτάκου, Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και «δεξιού χεριού» του Αντ. Σαμαρά, μετά και την ομολογία του ότι το video με τον Κασιδιάρη της ΧΑ, που ενοχοποιεί Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου, είναι αληθές, αποκτά απρόβλεπτες πολιτικές διαστάσεις, ενώ μπορεί να έχει εξίσου απρόβλεπτες και συνταρακτικές πολιτικές προεκτάσεις.
Πολιτικοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι η ομολογία και η παραίτηση του Παν. Μπαλτάκου θέτει εκ των πραγμάτων και ευθέως θέμα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η παραίτηση του Παν. Μπαλτάκου δεν πλήττει μόνο την κυβέρνηση αλλά και ίσως να προκαλέσει την πτώση της και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Η υπόθεση Μπαλτάκου κάνει το ποτήρι των εγκληματικών πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης να ξεχειλίσει.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, εφαρμόζοντας όλο και πιο αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές οικονομικής και κοινωνικής διάλυσης, κινείται, ταυτόχρονα, για να τις εφαρμόσει, σε όλο και πιο αυταρχικές και ακροδεξιές κατευθύνσεις, προσπαθώντας να παραμείνει στην εξουσία με την υφαρπαγή των ψήφων της Χρυσής Αυγής, την ώρα που θα θέτει την τελευταία στην πράξη εκτός νόμου.
Αυτήν την ώρα,
η άμεση παραίτηση του Α. Σαμαρά και της κυβέρνησής του για άμεσες εθνικές εκλογές, τόνιζαν οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι, είναι η μόνη λύση για μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική ανατροπή και διέξοδο ενάντια στη μνημονιακή ακροδεξιά ανωμαλία που αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση αλλά και ενάντια στο νεοναζισμό της Χρυσής Αυγής.
Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγη ώρα ο Παναγιώτης Μπαλτάκος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.
«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οιβουλευτές της ΧΑ, κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Π.Μπαλτάκος.
Παράλληλα, ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Η επιστολή του Π. Μπαλτάκου έχει ως εξής:
«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:
Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.
Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. ΜιχαλολιάκουΠαππά καιΛαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.
Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.
Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί "σκευωρίας" δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.
Άλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους -και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων- ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.
Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησήμου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».
ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ
«ΚΑΣ.: Όταν κατ' αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;
ΜΠΑ.: Ήταν στην Αμερική τότε.
ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.
ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας... δεν με πήρε εμένα, του 'χα πει ότι αυτά που κάνεις... του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι' αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, μ ε δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γειά σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.
ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ' ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.
ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.
ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο... όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!
ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως...
ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε... (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).
ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;
ΜΠΑ.: Και οι δυο.
ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;
ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει...
ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι' αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;
ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε... τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ... αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% - μου λέει – θα πάνε»... του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλάκας».
ΚΑΣ.: Ποιος του 'πε να τα κάνει αυτά;
ΜΠΑ.: Πρώτ' απ' όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ' το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.
ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους 'ντάξει;
ΜΠΑ.: Είναι λογικό.
ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;
ΜΠΑ.: Τον πούστη... απίστευτο πράγμα, απίστευτο.
ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;
ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το 'κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.
ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγαμτα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.
ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).
ΚΑΣ.: Θεούσα.
ΜΠΑ.: Ναι.
ΚΑΣ.: Πώς τα 'κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;
ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετιο με τον Χριστιανισμό».
ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι' αυτά τα πράγματα;
ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.
ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.
ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.
ΚΑΣ.: Λες ε;
ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;
ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;
ΜΠΑ.: Αφού είναι απ' το ίδιο χωριό.
ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.
ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ' το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομίληκιο σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.»
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΙΟ ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ύβρεις και χειροδικίες επιφύλαξε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο γιος του Παναγιώτη Μπαλτάκου, μετά την αποκάλυψη από τον Ηλία Κασιδιάρη της ηχογραφημένης συνομιλίας του ίδιου με τον γ.γ. της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με Το Βήμα, λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα ο γιος Μπαλτάκος, ο οποίος υπηρετεί στιςΜονάδες Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, έφτασε στον 1ο όροφο της Βουλής έξω από το γραφείο του Παναγιώτη Μπαλτάκου.
Ο υιός Μπαλτάκος σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε σε χρυσαυγίτες χτυπώντας με κλωτσιές τις πόρτες των γραφείων της ΧΑ. Μπήκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έδωσε δύο χαστούκια στον βουλευτή κ. Αρβανίτη, μπουνιές στον βουλευτή κ. Κούζηλο και χειροδίκησε κατά του βουλευτή κ. Ματθαιόπουλου ρίχνοντας του κλωτσιές.
Ταυτόχρονα επιτέθηκε εναντίον όλων με ακατονόμαστες ύβρεις.
ΕΔΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ - ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όταν έμαθε για το περιστατικό επικοινώνησε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και του ζήτησε να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και να θέσει στη διάθεση της υπηρεσίας του τον αξιωματικό.
Το επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα στον πρώτο όροφο της Βουλής στο σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της ΧΑ αλλά και το γραφείο Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, με πρωταγωνιστή τον υιό Μπαλτάκο και βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν πριν από λίγο τα κόμματα.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια επεισόδια. Δυστυχώς, αν άρχισαν και εδώ μέσα να γίνονται αυτά, θα πρέπει η Βουλή να πάρει αυστηρότερα μέτρα» είπε ο αντιπρόεδρος της ΒουλήςΙωάννης Δριβελέγκας.
«Εμείς καταδικάζουμε κάθε επεισόδιο που παραπέμπει σε τραμπουκισμό. Όποιος συμπεριφέρεται τραμπούκικα θα τιμωρηθεί γι΄ αυτό το οποίο κάνει, από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε, ότι και «εδώ υπάρχει και πάλι ατομική ευθύνη, ενδεχομένως και οικογενειακή αν ο γιος του Γραμματέα της Κυβέρνησης προκάλεσε επεισόδιο μέσα στη Βουλή».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε το λόγο και ενημέρωσε την Ολομέλεια, ότι έτυχε να παρακολουθήσει καθώς ανέβαινε στο δεύτερο όροφο, το περιστατικό έξω από το γραφείο του κ. Μπαλτάκου. «Εγώ αυτό που είδα ήταν πρωτοφανείς σκηνές με ξυλοδαρμούςπου μόνο στο φάρ ουέστ θα βλέπαμε», είπε ο κ. Κουκουλόπουλος και ζήτησε «να διερευνηθούν τα γεγονότα που είδε με τα μάτια του και άκουσε με τα αυτιά του» και που δεν έχουν καμία θέση στο κοινοβούλιο και δήλωσε έτοιμος να συνδράμει στη διερεύνηση της υπόθεσης.
Στο επεισόδιο αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Δεν γνωρίζω ποιος ήρξατο χειρών αδίκων», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Πληροφορήθηκα πριν λίγη ώρα από τα ΜΜΕ, ότι ο γιος του Μπαλτάκου συνεπλάκη με βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο κτίριο της Βουλής και στη συνέχεια υπήρξαν και επεισόδια και ξυλοδαρμός ανάμεσα σε άνδρες της ασφάλειας».
«Το θεωρώ απαράδεκτο να πλακώνονται μέσα στα γραφεία και το κτίριο της Βουλής, σαν να είναιξεκαθάρισμα ακροδεξιών συμμοριών. Το προεδρείο να επιβεβαιώσει το γεγονός, να πάρει μέτρα, ακόμη και αν κάποιοι το ερμηνεύουν ως ενδοοικογενειακή βία» είπε ο Δ.Παπαδημούλης.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, Ο Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος». Αυτό δήλωσε προ ολίγου, εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, ο πρωθυπουργός Αντώνης  Σαμαράς.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΔΕΝΔΙΑΣ!
ΧΑΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑ
Διαψεύδει οποιαδήποτε παρέμβαση εκ μέρους του στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγήςο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε ο Παν. Μπαλτάκος με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο πρώτος φέρεται να λέει πως ο υπουργός παρενέβη στη Δικαιοσύνη για την προφυλάκιση μελών της Χρυσής Αυγής.
«Κατά το μέρος που αναφέρεται στο πρόσωπό μου είναι αναληθής», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Δεν έχω κάνει την παραμικρή παρέμβαση στην οποιαδήποτε υπόθεση. Αν ήθελα να κάνω θα έκανα στους ίδιους ανακριτές που γνωρίζω πολύ καλά», ξεκαθάρισε σημειώνοντας ότι «πήρα μόνο τηνΠροϊσταμένη του Πρωτοδικείου να μάθω που βρίσκεται η υπόθεση». «Άλλο η παρέμβαση, άλλο η ενημέρωση», τόνισε.
Για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είπε ότι «ήταν η πρώτη στην επετηρίδα» και πρόσθεσε «από σύμπτωση έτυχε να είναι από την Μυτιλήνη. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να την παραλείψουμε επειδή ήταν από την πατρίδα μου;».
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ:  «ΑΠΟΚΥΗΜΑ ΝΟΣΗΡΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ» ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ VIDEO
«Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, τα όσα αναφέρονται στο πρόσωπό του στο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
«Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Δεν είναι προϊόν φαντασίας όμως αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειεςυποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι απέστειλα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
»Δεν είναι μύθευμα επίσης - και προκύπτει από τη στιχομυθία - ότι ζητείται από τον κ. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής».
ΣΥΡΙΖΑ: ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, η οποία έχει ως εξής:
«Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Η "αδελφική" συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης και κατά δήλωσή του "αντικομμουνιστή" κ. Μπαλτάκου, με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε τονεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης.
Μια κυβέρνηση που κρατούσε τις υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν η Χ.Α στα συρτάρια, φλέρταρε ανοιχτά ακόμα και με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μαζί της και αποφάσισε να λάβει δράση ενάντια στην εγκληματική οργάνωση μετά τη στυγερή δολοφονία του ΠΦύσσα, βλέπει τώρα συνομιλίες όπου ανώτερα στελέχη της «καρφώνουν» τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το θέμα στουςίδιους τους Χρυσαυγίτες. Επιβεβαιώνονται πλήρως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ' ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας.
Αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της. Οι κ.Δένδιας και Αθανασίου είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.»

ΔΗΜΑΡ: «ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Οι συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα.
«Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη.
Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του ότι 'γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής', όπως και ο λυσσώδης αγώνας που έδωσε για να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση.
Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή».»

ΚΚΕ: «Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνομιλία των Παναγιώτη Μπαλτάκου και Ηλία Κασιδιάρη, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένη θέση για την καταγεγραμμένη συνομιλία, στην οποία ο κ. Μπαλτάκος, που πριν λίγες ημέρες καμάρωνε και δήλωνε αντικομμουνιστής, προσπαθεί φανεράνα αθωώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Το γεγονός αυτό και οι συνομιλίες επιβεβαιώνουν αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει πει το ΚΚΕ, ότι ηΧρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος.
Η εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι υπαρκτή και ο κόσμος βοά για αυτό. Τα μέλη της έχουν κάνει δολοφονίεςεπιθέσεις σε βάρος εργαζομένων και μεταναστών. Γι' αυτό και αποτελείλαϊκή απαίτηση να διερευνηθούν οι εγκληματικές της πράξεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟ
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον Παν. Μπαλτάκο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο.
Η παρουσία στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τιςιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό «πρόβλημα», όπως είχε πει χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει.
Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τηνακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται.
Γι αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος.
Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» 
Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, αναφέροντας ότι έχουμε έναν διάλογο -παρανόμως μαγνητοσκοπημένο μεν, αληθινό δε- του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, στη διάρκεια του οποίου παραδέχεται ότι, ουσιαστικά, ο υπουργόςΔικαιοσύνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη.
«Μιλάμε, ουσιαστικά, για συνταγματική εκτροπή, για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στηδικαστική εξουσία. Ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποδεικτικό στοιχείο να δίνει εντολή το υπουργικό συμβούλιο στη δικαστική εξουσία και εκείνη να εκτελεί» είπε ο κ. Καμμένος.
«Από το βίντεο προκύπτει ότι συνομιλητής της ΧΑ είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι το σχέδιο ήταν «τα δύο άκρα», τα οποία και δημιούργησε η κυβέρνηση. Από την άλλη, πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, αποδεικνύεται ότι και η ΧΑ συνομιλούσε με την κυβέρνηση, «δεν πρόκειται δηλαδή για αντισυστημικόναζιστικό κόμμα το οποίο είναι στα άκρα, αλλά που πάει στο γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης».
Τέλος ρώτησε: «Με τι αντάλλαγμαΧάλασε η συμφωνία και βγήκαν τα βίντεο;».

πηγη

1 σχόλιο:

  1. Επειδή καμμένε τό έχεις κάψει εντελώς από τήν πολύ εξουσία, υπουργομανία, καί βουλευτιλίκι γιά 20 χρόνια τουλάχιστον, νά σού θυμήσουμε ότι έχεις βάλει πολλές υπογραφές πού καίνε τήν Ελλάδα, καί ''αγώνες'' υπέρ τής εβραιονουδούλας πού υπήρξες άριστος γλύφτης. Επομένως τούς ψευτοπατριωτισμούς πούλα τους στούς ψηφοφόρους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.