# #

5 Απρ 2014

Παπανδρέου ο 3ος ή “Γιώργος ο Μοιραίος”

ΓΑΠ: το μόνο που έπρεπε να κάνει ανάποδα, δεν το έκανε!

63778
Αν ζούσαμε σε μια πραγματική μοναρχία και όχι στην …”κληρονομική δημοκρατία” που ζούμε, δεν θα αναφερόμασταν στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά στον Παπανδρέου τον 3ο (ή στον Γεώργιο τον 2ο).
Κι αν ζούσαμε στο Βυζάντιο (από το οποίο  οι πολιτικάντηδες της χώρας μας έχουν αντιγράψει δυστυχώς τα χειρότερα) ένα θα λέγαμε:       “Γιώργος ο Μοιραίος”…

Το πόσο μοιραίος υπήρξε ο Γιώργος Παπανδρέου για την Ελλάδα το κατανοούμε  νομίζω πια οι πάντες.Εχει πλέον και με διεθνείς αλλά και άμεσες μαρτυρίες πιστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός του “λεφτά  υπάρχουν” έθεσε  ο ίδιος αυτοπροσώπως και ακαριαία ζήτημα πτώχευσης της Ελλάδας  στα διεθνή όργανα, και μάλιστα την ώρα που η χώρα  μπορούσε ακόμα να δανείζεται από τις αγορές!
Ο Γιώργος ο Παπανδρέου με τον συνεργάτη του Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, ήταν αυτοί που μας οδήγησαν στο διεθνή οικονομικό έλεγχο, όταν αλώνιζαν τον κόσμο και δυσφημούσαν την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας την σαν “Τιτανικό” και σαν “διεφθαρμένη χώρα”,  προσκαλώντας  σαν  καταστροφικό σύννεφο το ΔΝΤ στον τόπο μας.
…..
Σήμερα, για μια ακόμα φορά, ο ΓΑΠ καθίσταται ξανά μοιραίος, όπως όλα δείχνουν, εν προκειμένω για το ίδιο του το κόμμα, το ΠαΣοΚ – και ενδεχομένως και για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠαΣοΚ!
Το γεγονός δεν  ακούγεται  και πολύ παράδοξο.
Στην πραγματικότητα ουδέποτε “αγάπησε” το κόμμα του πατέρα του – άλλωστε, όταν το… “κληρονόμησε” το πρώτο που επιχείρησε ήταν να του αλλάξει το όνομα και τα σύμβολα, αν και τελικά, όσο κι αν το ΄θελε, ούτε κι αυτό κατάφερε να κάνει!
Μέσα σε όλα αυτά ένα μόνο είναι κρίμα: που Γιώργος ο Μοιραίος δεν έκανε τα πράγματα ανάποδα.
Αν είχε διαλύσει πρώτα το κόμμα του, με τον ίδιο επικεφαλής, ίσως δεν θα είχε την “ευκαιρία” να διαλύσει και τη χώρα μας!
Αλλά, δυστυχώς, ενώ πάρα πολλά τα έκανε ανάποδα σε αυτή την τραγική για την Ελλάδα πρωθυπουργία του, το μόνο που έπρεπε να κάνει ανάποδα, τελικά δεν το έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.