# #

3 Ιαν 2014

Στο σκαμνί ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Κοντογεώργος και συνεργάτες του για δάνειο μαμούθ που δεν αποπληρώθηκε ποτέ!

Στο σκαμνί ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Κοντογεώργος και συνεργάτες του για δάνειο μαμούθ που δεν αποπληρώθηκε ποτέ!
Η δίωξη αφορά την περίοδο που ο βουλευτής κ. Κοντογεώργος ήταν Νομάρχης Ευρυτανίας. Διώκονται και σχεδόν όλα τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου της περιόδου 2002 - 2010. 

Η υπόθεση, αφορά τον τρόπο με τον οποίο η άλλοτε Νομαρχία παρείχε εγγύηση σε εταιρεία της για να ..
πάρει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν και ανακριτής και εισαγγελέας στο Καρπενήσι αποφάσισαν να επιβάλουν σε 18 μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου -που υπηρέτησαν έως τις 31/12/2010- απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, σε ένα μέλος του να αντικαταστήσουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με εγγυοδοσία 3.000 ευρώ, ενώ στον Κώστα Κοντογεώργο επέβαλαν την καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ.
Ο ίδιος ο βουλευτής, του οποίου η ασυλία ήρθη με δική του προτροπή, δηλώνει αθώος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησής του.
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε από τη ΝΔ. Ο ίδιος ζήτησα την άρση της ασυλίας μου από τη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος. Να μην υπάρχει καμία σκιά σε κανένα επίπεδο. Αρνούμαστε τις κατηγορίες αυτές και στο επόμενο στάδιο θα διαφανεί πλήρως» δήλωσε στον ΣΚΑΙ.
Η υπόθεση
Η Νομαρχία σύστησε μια εταιρεία, την ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ, η οποία πήρε δάνειο 4,7 εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ ούτε μια δόση. Οι ανακριτές ερευνούν τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ» που πήραν αποφάσεις διάθεσης των χρημάτων από το δάνειο μαμούθ 4,7 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και σε αυτούς που εισέπραξαν χρήματα, όπου ερευνάται αν νομίμως τα εισέπραξαν ή όχι.
Οι εκκρεμότητες με το ελληνικό δημόσιο είναι μεγάλες και τώρα καλείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας να καταβάλλει κάθε χρόνο τις δόσεις ως μοναδικός εγγυητής του.
Μέσα σε όλο αυτό υπάρχουν και εταιρείες φαντάσματα στις οποίες συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά οι οποίες όμως παράγουν συνεχώς μεγάλες ζημιές την τελευταία δεκαετία.
Πλέον η υπόθεση μεταβιβάζεται στον Εισαγγελέα Εφετών της Λαμίας, οποίος θα κρίνει αν το ζήτημα θα τεθεί στο ακροατήριο ή θα πρέπει να εισηγηθεί στο Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας την απαλλαγή όλων με βούλευμα.

newsit.gr
 http://www.toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.