# #

1 Ιαν 2014

Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι...

(Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. σε επίδειξη ... φιλανθρωπίας)


Την ώρα  που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις τροποποιήσεις των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων που ψήφισε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή,  εξασφάλισε νέα κέρδη για τους μεγάλους κατασκευαστικούς  ομίλους χαρίζοντάς τους, από τη μια,  δισεκατομμύρια ευρώ «ζεστό» χρήμα και επιβάλλοντας στους πολίτες, από την άλλη, νέα δυσβάσταχτη αύξηση της τιμής των διοδίων ως  62.5%, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. καταφεύγει σε μια επικοινωνιακή τακτική να παρουσιαστεί ως εταιρεία με «φιλανθρωπικό προφίλ» που δήθεν νοιάζεται για τον συνάνθρωπο.  Ο «ένοχος» ανάμεσα στα πολλά «μέσα» που μεταχειρίζεται για να καλύψει τις ενοχές του, είναι και η επίδειξη...φιλανθρωπίας!!!

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι...» όπως λέει ο σοφός λαός μας.

Αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμός   να «ενδιαφέρεσαι» για:

  • «οικογένειες με εξαιρετική οικονομική δυσχέρεια», ενισχύοντας το κοινωνικό παντοπωλείο του  Δήμου Τεμπών, προσφέροντας  το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στους άπορους της Κοινότητας του Παντελεήμονα και προμηθεύοντας με είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής το παιδικό χωριό SOS στη Θεσσαλονίκη»,  όταν παίρνεις για χριστουγεννιάτικο μποναμά από τη συγκυβέρνηση εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για τη διακοπή των έργων, ενώ όλο αυτό το διάστημα εισέπραττες κανονικά το χαράτσι των διοδίων.

  • τους δημότες, όταν έχεις κλείσει κάθε έξοδο από και προς τους οικισμούς  του πρώην Δήμου Ανατολικού Ολύμπου με σκοπό να διοχετεύεται όλη η κίνηση των οχημάτων στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, μετωπικά και πλευρικά, για να μη σου διαφεύγουν κέρδη.

  • τους δημότες, όταν  για το 2013 αύξησες επιπλέον τα κέρδη σου από τα  νέα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς αλλά και τα μετωπικά του Αιγινίου.

  • τους δημότες όταν μέχρι το 2015 θα κατασκευάσεις  νέα πλευρικά διόδια στον Πλαταμώνα για να αυξήσεις ακόμα περισσότερο τα κέρδη σου, για να μην περνάει κουνούπι χωρίς να πληρώνει.

  • τους πολίτες  αλλά να τους σέρνεις (άμεσα ή έμμεσα) στα δικαστήρια γιατί αγωνίζονται για το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους για τους οποίους έχουμε φορολογηθεί και χιλιοπληρώσει.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά, ότι τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι.

 Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους και, μόλις χτες, ξαναψήφισαν τις τροποποιήσεις των αποικιοκρατικών συμβάσεων. 

Είναι ψέμα ότι οι εταιρείες  πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων.  
Το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 χρόνια)! Επομένως, όλα τα μεγάλα έργα ανήκουν στο λαό, είναι λαϊκή περιουσία γιατί φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού.

Πραγματικά, αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία να μας πετάνε στα μούτρα ένα ξεροκόματο, αυτοί που μας στερούν τα δικαιώματά μας στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή! Με το ένα χέρι «κλέβουν» τον ιδρώτα από την τσέπη μας και με το άλλο να μοιράζουν «για τα μάτια του κόσμου»  μερικά «δέματα αγάπης», μέρες που είναι. Όλα αυτά με το αζημίωτο βέβαια, αφού οι δωρεές και οι χορηγίες προσφέρουν και συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου κάνει ξεκάθαρο ότι όσα «δέματα αγάπης» κι αν δώσετε δεν μας πείθετε ότι το μέλλον μας, το μέλλον του εργαζόμενου λαού, του μοναδικού παραγωγού του πλούτου σε αυτή τη χώρα, θα εξαρτάται απ’  ό,τι περισσεύει από όλους εκείνους που  ληστεύουν τον ιδρώτα μας. Δεν μας πείθετε ότι είναι μονόδρομος, ο δρόμος της υποταγής και της ελεημοσύνης,  σπρώχνοντάς μας στη γωνία με σκυμμένο το κεφάλι να μη διεκδικούμε ούτε τα αυτονόητα. Δεν αξίζει ούτε σ' εμάς, ούτε στις οικογένειές μας, να γεμίζουμε την κοιλιά μας από τα ψίχουλα που πέφτουν από το «τραπέζι» της πλουτοκρατίας.

Οι «φιλανθρωπίες» πάσης φύσεως σε μέρες γιορτών είναι για το θεαθήναι και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική, ταξική  αλληλεγγύη.

Για μας, αλληλεγγύη σημαίνει, να βγεις στο δρόμο για τον εργάτη που απολύθηκε  παρόλο που είσαι δημόσιος υπάλληλος, να φωνάξεις για το δάσκαλο που θα δουλεύει για 600 ευρώ ενώ είσαι γονιός, να στηρίξεις τον δημόσιο υπάλληλο που θα χάσει τη δουλειά του ενώ είσαι ελεύθερος επαγγελματίας γιατί ξέρεις, πως, τελικά η δική του ευημερία είναι και δική σου, η δική του απελπισία θα είναι και δική σου.

Γι αυτό, δε θα σταματήσουμε ούτε  στιγμή να αγωνιζόμαστε για:

  • να καταργηθούν όλα τα διόδια
  • έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος
  • να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις για όλους εκείνους που παλεύουν για να καταργηθούν τα διόδια αλλά και κάθε δίωξη πρωτοπόρων του λαϊκού κινήματος.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Η Δημοτική Σύμβουλος

Κατερίνα Κουρίτα                                           

                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.