# #

6 Νοε 2013

«Αθώωσε» τον Βενιζέλο λέγοντας ψέματα!

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος ΒενιζέλοςΑντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος
“ Συνειδητή διαστρέβλωση, εκτός αν επιλέξει το ευνοϊκότερο για εκείνον σενάριο της ελλιπούς πληροφόρησης, έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στα όσα είπε για την υπόθεση των υποβρυχίων ”

Συνειδητή διαστρέβλωση -εκτός αν επιλέξει το ευνοϊκότερο για εκείνον σενάριο της ελλιπούς πληροφόρησης- έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στα όσα είπε για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Στην εμφανή προσπάθειά του να ορθώσει ασπίδα προστασίας μπροστά από τον αντιπρόεδρο Βενιζέλο, ισχυρίσθηκε (στη συνέντευξή του στην εκπομπή "Ανατροπή" στο Mega) επί λέξει:
"Βάλλεται ο Βενιζέλος από διαφόρους κύκλους. Εγώ θα τολμήσω να το πω δημόσια, βάλλεται για τα υποβρύχια. Για τα υποβρύχια έγινε και προανακριτική, και εξεταστική το 2011 και δεν του βρήκαν τίποτα".

Η αλήθεια όμως είναι άλλη: ότι καμία από τις κατά καιρούς συσταθείσες επιτροπές του Κοινοβουλίου, είτε για τα εξοπλιστικά προγράμματα είτε για τα υποβρύχια εν προκειμένω, δεν αφορούσε τον Ευ. Βενιζέλο.

Αποκαλυπτικά επ' αυτού είναι τα πρακτικά της Ειδικούς Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων (Αύγουστος 2011) "για τη σύναψη και την πορεία εκτέλεσης των συμβάσεων του 2000 και του 2002 των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά την περίοδο 2000-2009". Μια επιτροπή που, σύμφωνα με την επιθυμία της πλειοψηφίας, δεν ασχολήθηκε με την περίφημη σύμβαση που υπέγραψε ένα χρόνο μετά ο Ευ. Βενιζέλος. Αλλά δεν ήταν και η μόνη Επιτροπή που έκλεισε τα μάτια στα όσα εκτυλίχθηκαν το 2010 για τα υποβρύχια.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, ο μοναδικός βουλευτής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών, προειδοποιούσε χαρακτηριστικά: "Η υπόθεση κατατμήθηκε αυθαίρετα (και αυτό επαναλαμβάνεται, καθώς τίθεται εκτός διερευνητικού, χρονικά και ουσιαστικά, πλαισίου η περίοδος υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οποία διαμορφώθηκε ο νόμος-σύμβαση 3885/2010) και από την έρευνα της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, εξαιρέθηκε κατά ουσία η περίοδος κατάρτισης των συμβάσεων, η έρευνα επικεντρώθηκε στο πρόσωπο μόνο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου".

Αντίστοιχες διαπιστώσεις κάνει στα δικά της συμπεράσματα (στο πόρισμα της επιτροπής) η ανεξάρτητη, εκείνη την περίοδο, βουλευτής Σοφία Σακοράφα: "Η υπόθεση των υποβρυχίων για την οποία κλήθηκε να διεξάγει έρευνα η επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα [...] έχει αρχή και τέλος. Ως αρχή μπορεί να ορισθεί η απόφαση του ΚΥΣΕΑ (1998) για το εξοπλιστικό πρόγραμμα και ως τέλος μπορεί να θεωρηθεί η ψήφιση του Ν. 3885/2010". Και με αυτόν το νόμο δεν... πρόκανε να ασχοληθεί καμία επιτροπή!

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.