Το βουνό προστατεύτηκε από τους κατοίκους ενός χωριού που θριάμβευσε.
Τέλος, νικήσαμε.Famatina:
Οι κάτοικοι μιας πόλης επτά χιλιάδων κατοίκων έχτισαν ένα φυλάκιο το οποίο κόβει τον δρόμο.
Αυτοί είπαν «όχι». Τέλος,ο Κυβερνήτης Luis Beder Herrera υπέγραψε το διάταγμα 874 το οποίο τερματίζει τη σύμβαση μεταξύ της επαρχίας και της Εταιρείας Μεταλλείων Osisko, μια καναδική εταιρεία που ήθελε να εγκαταστήσει ένα μεγάλο έργο ανοιχτής εξόρυξης στην περιοχή.
Η αντίθεση ενός λαού που νίκησε μια εταιρεία ξένων συμφερόντων η οποία ήθελε να...
σφετεριστεί τους φυσικούς πόρους. Μετά από ένα έτος και μισό στον αγώνα, η Famatina νίκησε.
σφετεριστεί τους φυσικούς πόρους. Μετά από ένα έτος και μισό στον αγώνα, η Famatina νίκησε.
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι, λέει Carina Díaz Moreno, μια από τους ηγέτες της Λαϊκής Συνέλευσης της Famatina. Τέλος πάντων, είμαστε καχύποπτοι προς την κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε το φυλάκιο στο Alto Carrizal, όπου ξεκινά ο δρόμος προς την οροσειρά Famatina. "
"Η διάρκεια και η επιμονή αυτών των διαμαρτυριών κατέστησαν αδύνατο μέχρι στιγμής να ξεκινήσουν τις σχεδιαζόμενες δραστηριότητες που προκαλούν σοβαρές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική τάξη στην επαρχία," το διάταγμα υπεγράφη από τον κυβερνήτη Beder Herrera.
Απόσπασμα από plazademayo
Σχόλιο:
Παρ' όλη τη μεγάλη ένδεια στη περιοχή της Φαματίνα στην Αργεντινή, οι άνθρωποι προτίμησαν να προστατέψουν το νερό και το περιβάλλον του τόπου τους από την υπόσχεση των θέσεων εργασίας.
Μαζί τους συντάχθηκε ο δήμαρχος της περιοχής και το σύνολο του πνευματικού κόσμου της χώρας.
Βασική διαφορά με την Ελλάδα είναι η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα αυτή. Παρ' όλο που η κεντρική κυβέρνηση έστειλε αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, αυτές αρνήθηκαν να συγκρουστούν με τους κατοίκους μετά και από την παρέμβαση του νομπελίστα Adolfo Perez Esquivel.
Βασική η διαφορά με τη Χαλκιδική που οι αστυνομικές δυνάμεις κατηγορούνται για βία, τυφλές προσαγωγές αθώων πολιτών και παράνομες πρακτικές όπως η παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών και λήψη DNA.
Σήμερα τα χωριά της προ του Άθως περιοχής ζούνε υπό το καθεστώς της κρατικής τρομοκρατίας. Από την άλλη, με τη βοήθεια των κρατικών και δημοτικών μηχανισμών, συνεχίζεται η προκλητική ασυδοσία της Καναδικής εταιρείας.
Σκόπιμα αποκρύπτονται οι καθημερινές παρανομίες σε βάρος της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών. Οι επιπτώσεις από τις ανατινάξεις κάτω από τον οικισμό της Στρατονίκης από ότι φαίνεται είναι μεγάλες, οι χωρίς άδεια εργασίες στο ρέμα του Καρατζά θέτουν σε κίνδυνο το πόσιμο νερό της περιοχής ενώ παράλληλα αποκρύπτεται η ατμοσφαιρική ρύπανση, κυρίως με αρσενικό, στη περιοχή της Ολυμπιάδας και η τεράστια ιζηματογενής μόλυνση στη παραλία του Στρατωνίου, (Παρ' όλο που το Λιμεναρχείο Ιερισσού έστειλε έγγραφο που επιβάλει την ανάρτηση προειδοποιητικής πινακίδας για την απαγόρευση του μπάνιου μπροστά στο Στρατώνι!)
Από ότι καταλάβατε είμαστε σε χειρότερη μοίρα σε πολλούς τομείς από την Νότια Αμερική!
Χρήστος Καραστέργιος
Γιατί δεν υπάρχουν διαφημίσεις και από την "άλλη πλευρά", παρά μόνο ακούμε (και μέσω αυτών γίνεται μια καλή "πλύση εγκεφάλου") από την "Ελληνικός Χρυσός"; (Τόσο δηλαδή που μου έρχεται να πάω να εργαστώ εκεί - σαν δεν ντρέπονται αυτοί που πήραν μέρος για να μας πουν ότι "είδαν το φως" με την προαναφερθείσα εταιρεία.
ΑπάντησηΔιαγραφή