1 Μαΐ 2013

Το νεράκι μας θα τους πνίξει!Εργατική Πρωτομαγιά του 2013 σήμερα κι αν μπορούσε να βάλει έναν και μοναδικό στόχο το εργατικό κίνημα, αυτός θα έπρεπε να είναι η αποτροπή  της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. 
Μα εδώ χάνεται ο κόσμος, η ανεργία είναι στο 27%, η φτώχεια στο 40%, τα εργατικά δικαιώματα έχουνε επιστρέψει στο 1930, με την ΕΥΑΘ θα ασχολούμαστε;  
Ναι, με την ΕΥΑΘ, γιατί αν πουληθεί το νερό, τίποτα άλλο  δεν θα μείνει όρθιο.
Θα μπορούσαμε να πούμε τα μύρια όσα για την πώληση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ. 
Για το εξευτελιστικό τίμημα, για τους διαπλεκόμενους μνηστήρες, για τη βέβαιη αύξηση της τιμής του νερού, για τις χώρες που ιδιωτικοποίησαν το νερό και τώρα οι πολίτες τους  το αγοράζουν με κουπόνια, για τις χώρες που ιδιωτικοποίησαν το νερό και  μετά το επανακρατικοποίησαν, για τον γαλάζιο χρυσό, δηλαδή το νερό, που είναι πιο πολύτιμο από το μαύρο χρυσό, δηλαδή  το πετρέλαιο, για τον τέταρτο Παγκόσμιο Πόλεμο που, όπως λένε, θα γίνει για το νερό.
Τόσα κι άλλα τόσα, όλα περιττά μπροστά στο ένα και μοναδικό που πρέπει να ειπωθεί: 

Το νερό δεν πωλείται, το νερό δεν μπορεί να πωληθεί, το νερό  δεν γίνεται να πωληθεί. 
Το νερό είναι το κατεξοχήν δημόσιο αγαθό, όταν ακούς δημόσιο αγαθό, σου έρχεται αυτομάτως  στο νου είναι το νερό. 
Αυτοί που  πουλάνε  σήμερα το νερό, αύριο θα πουλήσουν τους ανθρώπους, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία.
Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης να βάλει σε δημοψήφισμα την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ζητώντας από τους πολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ, μας δίνει τη δυνατότητα να χαλάσουμε τα σχέδια των εμποράκων  που μας κυβερνούν. 
Δεν γνωρίζω αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση, το πιθανότερο είναι πως όχι. 
Ακόμη κι έτσι, το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει, πρέπει να έχει μεγάλη συμμετοχή,  πρέπει να δώσει ένα συντριπτικό ΟΧΙ, ακόμη και από πολίτες  που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. 
Αν το ΟΧΙ των Θεσσαλονικιών είναι συντριπτικό, τα εμποράκια  δεν θα τολμήσουν να πουλήσουν την ΕΥΑΘ κι αν το κάνουν, θα το πληρώσουν πολύ ακριβά.
Την γην την έδωσαν  ήδη, μην τους αφήσουμε να δώσουν και το ύδωρ.
 Το κρίμα θα είναι στο λαιμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.