1 Μαΐ 2013

Προσοχή - Ανακαλούνται νοθευμένα ελαιόλαδα - Δείτε ποιά...Στην ανάκληση νοθευμένων προϊόντων ελαιολάδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ύστερα από σχετική καταγγελία. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησε διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με σογιέλαιο.
 
Πρόκειται για... το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΦΑΡΩΝ 84 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
 
Επίσης, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με ηλιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο.
 
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΙΑΓΡΟΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».
 
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τα ανωτέρω νοθευμένα – μη ασφαλή προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
 
iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ...
    ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΒΑΣΕΙ ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΤΑ "ΠΑΡΘΕΝΑ" ΚΛΠ. ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΝΟΜΙΜΩΣ ΑΝΑΜΗΓΝΙΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, "ΠΑΡΘΕΝΟ" Η "ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ" ΚΛΠ.;
    Η ΝΟΘΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΥ!
    [ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΙΚΗ!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.