# #

27 Μαΐ 2013

Η παγκόσμια ελίτ σχεδιάζει να κατάσχει τις τραπεζικές καταθέσεις μας;;;

Μην εκπλαγείτε όταν η Παγκόσμια ελίτ κατασχέσει τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό σας μια ημέρα. Ήδη με πολλή σαφήνεια σας λένε ότι πρόκειται να το κάνουν. Ο Oλλανδός Υπουργός Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem είναι ο Πρόεδρος του Eurogroup - μια οργάνωση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης που συνέβαλε να θέσει την Κύπρο σε «διαπραγμάτευση» - και έχει πει δημόσια πως ότι συνέβη μόλις στην Κύπρο θα χρησιμεύσει ως ένα πρότυπο για τις μελλοντικές διασώσεις τραπεζών.
Αυτό σημαίνει ότι όταν θα είναι κάτω οι μετοχές τους, θα έρθουν να πάρουν τα χρήματά ΣΑΣ. 
Έτσι γιατί θα πρέπει κάποιος να βάλει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων στην τράπεζα σε αυτό το σημείο; 
Ίσως μπορείτε να το κάνετε για το 1% ή 2% των χρημάτων σας εάν κάνετε μια έρευνα αγοράς για μια πραγματικά καλή διαπραγμάτευση, αλλά υπάρχει επίσης μια πιθανότητα ότι το 40% (ή περισσότερο) των χρημάτων σας θα κατασχεθεί εάν..
η τράπεζα αποτύχει.
Και λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί τραπεζών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη που ταλαντεύονται στα πρόθυρα της πτώχευσης, γιατί να θέλει κανείς να διατρέξει έναν τέτοιο κίνδυνο; Αυτό που η Παγκόσμια ελίτ έχει κάνει είναι ότι έχουν προκαλέσει αναστάτωση γύρω από τη θεμελιώδη εμπιστοσύνη που οι άνθρωποι έχουν στο τραπεζικό σύστημα.
Για να λειτουργήσει οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι άνθρωποι πρέπει έχουν εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι άνθρωποι βάζουν τα χρήματά τους στην τράπεζα επειδή σκέφτονται ότι θα είναι ασφαλή εκεί.
Εάν πάρετε μακριά αυτό το αίσθημα της ασφάλειας, διακινδυνεύετε ολόκληρο το σύστημα.
Έτσι, πως ακριβώς οι μεγάλες τράπεζες στην Κύπρο μπήκαν σε τόση πολλή ταλαιπωρία; Λοιπόν, έχουν κάνει ακριβώς ότι εκατοντάδες άλλες μεγάλες τράπεζες σε όλες τις ΗΠΑ. και την Ευρώπη έχουν κάνει. Έχουν παίξει με τα χρήματά μας. Πιο συγκεκριμένα οι μεγάλες τράπεζες στην Κύπρο έκαναν τεράστια στοιχήματα σε ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέληξαν σε αποτυχία.
Αλλά αυτό που συνέβη στην Κύπρο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σε όλο τον πλανήτη μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι απίστευτα ριψοκίνδυνα με τα χρήματα των πελατών τους. Είναι μια μόχλευση μέχρι το λαιμό και έχουν μετασχηματίσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα σε ένα γιγάντιο καζίνο. Εάν κερδίσουν τα στοιχήματά τους, γίνονται απίστευτα πλούσιοι. Εάν χάσουν τα στοιχήματά τους, ξέρουν ότι οι πολιτικοί δεν θα αφήσουν τις τράπεζες να αποτύχουν. Ξέρουν ότι θα διασωθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Και ποιος πληρώνει; Εμείς!!!
Είτε τα φορολογημένα δολάριά μας χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτήσουν μια χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση διάσωση, ή όπως ήδη παρατηρήσαμε στην Κύπρο, τα χρήματα κατάσχονται άμεσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας. Και έπειτα το παιχνίδι αρχίζει πάλι.
Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι το προηγούμενο που τέθηκε μόλις στην Κύπρο είναι αλλαγή παιχνιδιού.
Την επόμενη φορά που μια μεγάλη τράπεζα αποτύχει στην Ελλάδα ή στην Ιταλία ή στην Ισπανία (ή στις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτό το θέμα), το προηγούμενο που μόλις τέθηκε στην Κύπρο θα πρέπει να εξεταστεί ως «πρότυπο» για το πώς να χειριστούν την κατάσταση.
Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem ακόμη και δημόσια έχει παραδεχτεί πως ότι συνέβη ακριβώς στην Κύπρο θα χρησιμεύσει ως ένα πρότυπο για τις μελλοντικές διασώσεις τραπεζών. Απλά δείτε τι είπε πριν από λίγες μέρες…..
«Εάν υπάρχει ένας κίνδυνος σε μια τράπεζα, η πρώτη ερώτησή μας θα έπρεπε να είναι `εντάξει, εσείς στην τράπεζα τι πρόκειται να κάνετε γι αυτό;Τι μπορείτε να κάνετε για ανακεφαλαιοποίηση ;». Εάν η τράπεζα δεν μπορεί να το κάνει, κατόπιν θα μιλήσουμε στους μετόχους και τους ομολογιούχους, θα τους ζητήσουμε να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και εάν είναι απαραίτητο οι ανασφάλιστοι κάτοχοι»
Ο Dijsselbloem επιμένει ότι αυτό θα αναγκάσει τους ανθρώπους « να σκεφτούν για τους κινδύνους» προτού να βάλουν τα χρήματά τους… κάπου.
«Αυτό θα αναγκάσει όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς επίσης και τους επενδυτές, να σκεφτούν σοβαρά τους κινδύνους που διατρέχουν επειδή τώρα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό μπορεί επίσης και να τους βλάψει. Οι κίνδυνοι μπορεί να στραφούν εναντίον τους.»
Λοιπόν, όπως οι καταθέτες στην Κύπρο μόλις ανακάλυψαν, υπάρχει ο κίνδυνος ότι θα μπορούσατε να χάσετε το 40%(και αυτό είναι το καλύτερο σενάριο) των χρημάτων σας εάν τα βάζετε στην τράπεζα.
Γιατί καθένας θα ήθελε να διατρέξει αυτόν τον κίνδυνο - ειδικά σε ένα έθνος που βιώνει ήδη πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως η Ελλάδα, η Ιταλία ή η Ισπανία;
Λες κι αυτό δεν ήταν αρκετό, ο Dijsselbloem στάθηκε αργότερα μπροστά στο ολλανδικό Κοινοβούλιο και υπερασπίστηκε δημόσια έναν φόρο επί της περιουσίας, ακριβώς όπως αυτόν που επιβλήθηκε στην Κύπρο.
Ο Dijsselbloem ευρέως επικρίθηκε , και δικαίως. Αλλά τουλάχιστον είναι τιμιότερος από πολλούς άλλους πολιτικούς . Ο προκάτοχός του ως επικεφαλής του Eurogroup, ο Jean-Claude Juncker, είπε κάποτε ότι «πρέπει να λέτε ψέμματα» στους ανθρώπους προκειμένου να κρατήσετε ήρεμες τις χρηματοπιστωτικές αγορές…
Το στυλ του κου Dijsselbloem έρχεται σ αντίθεση με αυτό του προκατόχου του, Jean-Claude Juncker, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ψέλλισε, στις συνεντεύξεις τύπου και που ήταν ειδικός στο να παρακάμπτει τις ερωτήσεις. Ο κος Juncker για μιά φορά ακόμη υποστήριξε ψέμματα για να αποτραπεί ο πανικός στις χρηματοπιστωτικές αγορές -όπως έκαναν τη Δευτέρα μετά από τα σχόλια του κου Dijsselbloem.
«Όταν το πράγμα γίνεται σοβαρό, πρέπει να πείτε ψέμματα,» είπε ο κ. Juncker τον Απρίλιο του 2011. «Εάν έχετε προαναφερόμενες πιθανές αποφάσεις, τροφοδοτείτε την κερδοσκοπία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.»
Αλλά ο Dijsselbloem δεν είναι βεβαίως ο μοναδικός μεταξύ της Παγκόσμιας ελίτ που παραδέχεται τι έρχεται έπειτα. Απλά ελέγξτε τι ο Joerg Kraemer, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, είπε πρόσφατα στη Handelsblatt για αυτό που θεωρεί ότι πρέπει να γίνει στην Ιταλία…
«ένας φορολογικός συντελεστής του 15% των χρηματοπιστωτικών περιουσιακών στοιχείων θα ήταν πιθανώς αρκετός για να ωθήσει το ιταλικό δημόσιο χρέος κάτω από το κρίσιμο επίπεδο του 100% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος»
Και όπως έγραψα για την άλλη ημέρα, ο Υπουργός Οικονομικών της Νέας Ζηλανδίας προτείνει ότι οι κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών στη χώρα του πρέπει να απαιτείται «να πάρουν ένα κούρεμα» εάν οποιαδήποτε τράπεζα αποτύχει.
Μας λένε τι προγραμματίζουν να κάνουν.
Μας λένε ότι σχεδιάζουν να λεηλατήσουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας όταν αποτυγχάνει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Και αποκαλώντας το «κούρεμα» δεν αλλάζει το γεγονός του τι είναι πραγματικά. Η αλήθεια είναι ότι όταν κατάσχουν τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας είναι ολοκληρωτική κλοπή. Απλά δείτε τι η Daily Mail είχε πει για την κατάσταση στην Κύπρο… Άνθρωποι που ληστεύουν τις γηραιές κυρίες στο δρόμο, ή εμποδίζουν τα φορτηγά ασφαλείας, θεωρούνται σεσημασμένοι ως κλέφτες. Ωστόσο όταν η Γερμανία προεδρεύει σε μια ληστεία δισεκατομμυρίων λιρών από τους ιδιωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της αποταμιευτών της Κύπρου », για να σώσουν το ευρώ» για εκατοστή φορά, αυτό θεωρείται ως υψηλή πολιτική.
Δεν είναι τίποτα τέτοιο. Η διαπραγμάτευση για να εξασφαλιστούν τα 10 δις ευρώ του Γερμανικού πακέτου διάσωσης από το χρεωκοπημένο νησί της Μεσογείου είναι μια από τις πιο βρώμικες και πιο ανήθικες πολιτικές πράξεις των σύγχρονων ετών.
Έχει προκαλέσει το φόβο στις καρδιές των εκατοντάδων των εκατομμυρίων των ευρωπαίων πολιτών, επειδή καθιερώνει ένα τρομερό προηγούμενο.
Και όταν προκαλείς την παράλυση στο τραπεζικό σύστημα, μια άλλοτε ακμάζουσα οικονομία μπορεί να παγώσει εν μία νυκτί. Υο παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από μια έκθεση από κάποιον που ζει πραγματικά στην Κύπρο…
Όπως έχουν τα πράγματα τώρα, πουθενά στην Κύπρο πλέον δεν δέχονται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες από φόβο μήπως δεν πληρωθούν , αλλά ΜΕΤΡΗΤΑ ΜΟΝΟ. Οι επιχειρήσεις έχουν σταματήσει τη λειτουργία επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους ή να πληρώσουν για το στοκ που εφοδιάζονται επειδή οι τράπεζες είναι κλειστές. Εάν οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές, η οικονομία θα καταστραφεί και ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. Η λεηλασία, οι ληστείες και η κλοπή βρίσκονται ήδη σε άνοδο. Εάν οι τράπεζες ανοίξουν τώρα, θα υπάρξει μια μαζική προσφυγή στην τράπεζα, και οι τράπεζες ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ χάνοντας τις καταθέσεις τους, προκαλώντας επίσης μια οικονομική συντριβή. ΑΠΟΨΕ υπάρχουν διαδηλώσεις στις περισσότερες γωνίες των δρόμων και ειδικά στο κτήριο του Κοινοβουλίου (μόλις 2 χιλιόμετρα από μένα).
Πολλοί σκέφτονται ότι η ΕΚΤ και η ΕΕ επιτρέπουν στην Κύπρο να αποτύχει ως πεδίον δοκιμής για τα νέα οικονομικά πρότυπα.
Απλά ήθελα όλοι εσείς να καταλάβετε την πραγματική ιστορία αυτού που συμβαίνει εδώ. Οι προσευχές εκτιμώνται (αν και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον να προσέξει κανείς) πολλοί από τους ντόπιους φίλους μου έχουν μεγάλο μέρος των χρημάτων τους στις τράπεζες.
Παρόμοια πράγματα θα συμβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν υπάρξει μια σημαντική τραπεζική κρίση κάποια μέρα;
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε.
Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα στο υπόλοιπο της Ευρώπης συνεχίζουν να γίνονται ακόμα χειρότερα…
- το χρηματιστήριο στην Ελλάδα έχει συντριβεί. Είναι κάτω περισσότερο από 10% κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δύο ημερών.
- Τα χρηματιστήρια στην Ιταλία και την Ισπανία αντιμετωπίζουν τεράστια πτώση επίσης. Οι τραπεζικές μετοχές χτυπιούνται ιδιαίτερα σκληρά.
- Η τράπεζα της Ισπανίας λέει ότι η ισπανική οικονομία θα βυθιστεί ακόμα βαθύτερα στην ύφεση το τρέχον έτος.
- Τα πιο πρόσφατα νούμερα από την ισπανική κυβέρνηση δείχνουν ότι το πρόβλημα χρέους της Ισπανίας χειροτερεύει με γρήγορους ρυθμούς…
Το νομοσχέδιο της κεντρικής κυβέρνησης περί των επιτοκίων έπεσε 15% πέρυσι στα 26 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ τα φορολογικά έσοδα κατρακύλησαν 21 %. Το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους αντιπροσώπευε το 30%των φόρων που συλλέχθηκαν στο τέλος του Δεκεμβρίου, έως και 20% από το προηγούμενο έτος. »
- Το ευρώ πέφτει την Πέμπτη και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να υποχωρεί σταθερά στις εβδομάδες και τους μήνες που θα έρθουν.
Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έχω προειδοποιήσει ότι το επόμενο σημαντικό κύμα της οικονομικής κατάρρευσης πρόκειται να προέλθει από την Ευρώπη.
Ενδεχομένως οι άνθρωποι να αρχίζουν να καταλαβαίνουν για τι μιλώ. Ως αυτό το σημείο, οι σημαντικότερες τράπεζες στην Ευρώπη επηρεάζουν 26 προς 1, και αυτό είναι κοντά στο είδος επιρροής που είχε η Lehman Βrothers όταν κατέρρευσε τελικά. Συνολικά, οι ευρωπαϊκές τράπεζες πνίγονται στα χρέη, διατρέχουν κινδύνους που είναι σχεδόν ακατανόητοι και τώρα η πίστη σε αυτές τις τράπεζες έχει υπονομευθεί πολύ από αυτό που έχει συμβεί στην Κύπρο.
Καθένας που δεν μπορεί να δει ότι έρχεται μια κρίση στην Ευρώπη απλά δεν καταλαβαίνει τον οικονομικό κόσμο. Η στιγμή του αναμέτρησης πλησιάζει γρήγορα για την Ευρώπη. Το παρακάτω είναι από ένα πρόσφατο άρθρο του Graham Summers…
« Στο τέλος της ημέρας, ο λόγος που η Ευρώπη δεν έχει καθοριστεί είναι επειδή το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΚΕΙ. Η Ευρώπη και τα υποτιθέμενα backstops της δεν έχουν χρήματα. Αυτό περιλαμβάνει τη Γερμανία, την ΕΚΤ και τα μεγάλα κεφάλαια –διάσωσης, όπως ESM.
Η Γερμανία έχει ήδη δεσμευτεί να διασώσει ίσο με το 5% του ΑΕΠ της. Η εφάπαξ μεγαλύτερη καταβολή μεταφοράς που έγινε ποτέ από μια χώρα σε άλλη ήταν το σχέδιο Marshall στο οποίο οι ΗΠΑ μετέφεραν ένα ποσό ίσο με το 5% του ΑΕΠ της. Η Γερμανία δεν θα το υπερβεί αυτό. Έτσι μην βασιστείτε σε περισσότερα χρήματα από τη Γερμανία.
Η ΕΚΤ είναι σύνολο υποστηριγμάτων από σκουπίδια –χρέη που έχουν δεσμευθεί ως εγγύηση για τα δάνεια. Υπάρχει μια σημαντικότατη αθέτηση στην Ευρώπη, η ΕΚΤ είναι αφερέγγυη. Σίγουρα μπορεί να τυπώσει περισσότερα χρήματα, αλλά από τη στιγμή που η μεγάλη εξασφαλισμένη κλήση χτυπήσει , η εκτύπωση χρημάτων είναι άχρηστη επειδή το χρηματικό ποσό που η ΕΚΤ θα πρέπει να τυπώσει θα προκαλέσει έκρηξη στο σύστημα.
Και έπειτα φυσικά υπάρχουν τα μεγάλα πακέτα διάσωσης όπως του ESM. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι η Ισπανία και η Ιταλία αποτελούν το 30% της υποτιθέμενης «χρηματοδότησης του ESM». Αυτό είναι σωστό, σχεδόν το ένα τρίτο του μετοχικού κεφαλαίου του τεράστιου κεφαλαίου του πακέτου διάσωσης θα προέλθει από τις χώρες που έχουν ήδη πτωχεύσει.
Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;
Αυτή τη στιγμή περίπου το ήμισυ του συνόλου των χρημάτων που είναι σε καταθέσεις σε τράπεζες στην Ευρώπη είναι ανασφάλιστο. Καθώς οι άνθρωποι μετακινούν εκείνα τα ανασφάλιστα χρήματα από τις τράπεζες, το χρηματικό ποσό που θα απαιτηθεί για «να διορθώσουν τις τράπεζες» θα ανέβει ακόμα υψηλότερα.
Θα ήταν σοφό να προσπαθήσει κανείς να αποφύγει τις μεγάλες τράπεζες σε αυτό το σημείο - ειδικά εκείνοι που έχουν εκτεθεί πολύ στα παράγωγα. Κάθε χρηματοπιστωτικός οργανισμός που χρησιμοποιεί τα χρήματα πελατών για να κάνει απερίσκεπτα στοιχήματα δεν πρέπει να τον εμπιστευόμαστε.
Εάν μπορείτε να βρείτε μια μικρή τοπική τράπεζα ή πιστωτική ένωση για να κάνει δουλειές με σας θα είναι πιθανώς καλύτερη.
Και μην σκεφτείτε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί ποτέ συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ένας από τους βασικούς παράγοντες που προωθούσε την ιδέα ενός «φόρου πλούτου» στην Κύπρο ήταν το ΔΝΤ. Και ο καθένας ξέρει ότι το ΔΝΤ σε μεγάλο βαθμό εξουσιάζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα, η έδρα του ΔΝΤ βρίσκεται στη καρδιά της Ουάσιγκτον. όχι πάρα πολύ μακριά από το Λευκό Οίκο. Όταν εργάστηκα στο DC, περπατούσα λίγο μέχρι να φτάσω στην έδρα του ΔΝΤ.
Έτσι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες σκέφτηκαν ότι με το να κατασχέσουν τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν μια σπουδαία ιδέα στην Κύπρο, γιατί δεν θα εφαρμόσουν ένα τέτοιο πράγμα εδώ, κάτω από παρόμοιες συνθήκες;
Η Παγκόσμια Ελίτ μας λέει τι προγραμματίζουν να κάνουν, και το παιχνίδι έχει αλλάξει εντυπωσιακά.
Μετακινήστε τα χρήματά σας ενώ μπορείτε ακόμα.
Δυστυχώς, είναι ήδη πάρα πολύ αργά για τον λαό της Κύπρου.
By Michael,
Εva Cat μετάφραση/επιμέλεια από http://theeconomiccollapseblog.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.