# #

27 Μαΐ 2013

ΣΥΡΙΖΑ τραβεστί !!!!!!!


Είναι γεγονός οτι ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται πανταχόθεν, από media και κυβερνητικά κόμματα, όπως και από τους ναζί που υπηρετούν με συνέπεια το ρόλο τους.

Και επειδή συμβαίνει αυτό, μας λένε κάποιοι, καλό είναι να μην εκφράζετε άποψη εναντίον του, καθώς οποιαδήποτε αρνητική κριτική έρχεται και προστίθεται ως επιχείρημα στη φαρέτρα των φασιστών της κεντροδεξιοναζιστικής κυβέρνησης.

Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα. 

Καταρχήν ο καθένας - άτομα, φορείς - κρίνεται από τις πράξεις του, και όχι από το τι λέει. Ωραία λόγια λέμε όλοι, μερικές φορές και οι ναζί λένε κάτι που φαίνεται σωστό. Ως εκ τούτου το ποιος και τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το κρίνουμε από το τι κάνει και όχι από τις καλές προθέσεις. Και μόνο όμως το γεγονός οτι δέχεται τέτοιο συκοφαντικό πόλεμο από τους κυρίαρχους αυτή τη στιγμή, καταγράφεται στα υπέρ του. 

Κατά δεύτερον εάν υιοθετούμε άρρητα λογικές παρόμοιες με κομματική πειθαρχία, να πάμε να γραφτούμε όλοι στο ΚΚΕ να ησυχάσει και το κεφαλάκι μας αφού δεν θα χρειάζεται πια να λειτουργεί και να κουράζεται με την άσκηση της Σκέψης!

Δυο είναι τα ζητήματα που προκύπτουν ως εκ τούτου: 
το ένα είναι τι πραγματικά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο τι κάνουμε εμείς, ως πολίτες.

Ως προς το τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει τώρα να απολογηθεί και να πληρώσει για την... υπόθεση ΟΛΜΕ. 

Με ποιον τρόπο να το βρουν οι ίδιοι μεταξύ τους. 
Εάν δεν υπάρξει κάθαρση σε αυτή την αιματηρή υπόθεση, δίκαια θα αποτελεί στο εξής μια τεράστια μελανή κηλίδα στο ιστορικό του, η οποία με τίποτα δεν κρύβεται και δεν ξεχνιέται όπως θα θέλανε. 

Διότι αυτή του η καθοριστική επιλογή δεν συνάδει με τις διακηρυγμένες προθέσεις του και συνεπώς η εικόνα που φτάνει σε εμάς είναι ενός ΣΥΡΙΖΑ τραβεστί, ενός ΣΥΡΙΖΑ μεταμφιεσμένου δηλαδή, που άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα λέει πως ήθελε να κάνει.... 

Το πρόβλημα με την Αριστερά που θέλει να κυβερνήσει είναι πως επιχειρεί να το κάνει με τον τρόπο που το έκανε και η Δεξιά, παραδοσιακά δηλαδή θα λέγαμε. 

Όμως ξεχνάει αυτή η Αριστερά που θέλει να κυβερνήσει οτι ο κόσμος που την πιστεύει και τη στηρίζει έχει μια δομική διαφορά από τον κόσμο που πιστεύει και στηρίζει τη Δεξιά - και τις παραλλαγές της, από ναζί χρυσαυγίτες μέχρι πρασινοδημαρίτες: πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για χτυπημένα κοινωνικά στρώματα, αλλά και κοινωνικές ομάδες με ταξική συνείδηση, επομένως πολίτες εν δυνάμει ενεργούς, με άποψη, με απαιτήσεις. Αυτός ο κόσμος δεν πείθεται εύκολα, δεν του πετάς μια μικρή αυξησούλα για να του κλείσεις το στόμα, δεν κάθεται εύκολα στ΄αβγά του. 

Είναι ο κόσμος που σε μεγάλο βαθμό βγαίνει στους δρόμος μια ζωή, είναι ο κόσμος που απεργεί, που συχνά ρισκάρει, είναι ένας απαιτητικός κόσμος που δεν θα συμβιβαστεί με λίγα, επειδή διαβάζει, ενημερώνεται, σκέφτεται. Δεν είναι ο κόσμος του σκυλάδικου και της σαχλαμάρας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να κοιτάζει προς τους εχθρούς του και να ψάχνει στρατηγικές να τους αντικρούσει, καλύτερα θα ήταν να σπαταλά αυτή την ενέργεια για να στραφεί στους φυσικούς συμμάχους της Αριστεράς που πρέπει - θεωρητικά - να είναι ο λαός, τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. 

Εκεί θα έπρεπε να ψάχνει και να χτίζει συμμαχίες: στις απεργίες και καταλήψεις διαρκείας και μόνο εκεί. Αυτό αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο από τις εξελίξεις. O ΣΥΡΙΖΑ εάν πάει να παίξει με τους όρους των αστών, θα την πατήσει διότι εκεί παίζουν πιο έμπειροι και κατάλληλοι γι αυτά τα κόλπα μνηστήρες....

Ως προς το τι κάνουμε εμείς, θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ο καθένας και να μην περιμένουμε από κανέναν πατερούλη συνδικαλιστή, κομματάρχη ή σωτήρα να μας βοηθήσει, αν δεν κουνήσουμε οι ίδιοι τα ποδαράκια μας, τα χεράκια μας και το μυαλουδάκι μας. Διότι αν είσαι πρόβατο είναι βέβαιο πως θα σφαγιασθείς, αργά ή γρήγορα. Φρόντισε λοιπόν να είσαι ενεργό και αυτεξούσιο υποκείμενο, αν θέλεις να έχεις και την ανάλογη μοίρα...

Με λίγα λόγια, κριτική και ενεργός συμμετοχή μαζί και όχι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Η ενεργός συμμετοχή είναι προφανές σε τι χρειάζεται, αλλά και η κριτική επίσης είναι απαραίτητο συστατικό της πνευματικής και επομένως φυσικής εγρήγορσης. Γι αυτό και ο εξαναγκασμός σε σιωπή και μη έκφραση γνώμης επιβάλλεται από απολυταρχικά καθεστώτα και βασανιστές.

υ.γ.

Μόλις είδα την αφίσα για συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση στις 31. Εννοείται οτι δεν πάμε σε κανένα συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση που καλεί η ΟΛΜΕ!!! Για πόσο μαλάκες μας περνάνε; Την επιστράτευση τη σπας μόνο με απεργία διαρκείας! ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.