# #

3 Αυγ 2012

Κόβουν τις συντάξεις από τα 600 ευρώ...!!!



 
    Το μαχαίρι στο κόκαλο, κυριολεκτικά, εργαζομένων, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών βάζει η κυβέρνηση με τα νέα άγρια μέτρα που προσφέρει στην τρόικα, καθώς με τα προηγούμενα εξαντλήθηκε εν πολλοίς το "λίπος" της ελληνικής κοινωνίας. 

    Για να συγκεντρωθούν τα 11,5 δισ. που προβλέπει το Μνημόνιο για τη διετία 2013-14 και συμφώνησαν προχθές να ανακοινώσουν μέσα στον Αύγουστο οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει εκ νέου τους μισθούς στον δημόσιο τομέα και να μετατρέψει τις συντάξεις σε ΕΚΑΣ, με πλαφόν περί τα ...1.400 ευρώ καθαρά και ποσοστιαίες μειώσεις ακόμη και από τα 600 ευρώ. 

    Η μετάθεση του ορίου έναρξης των μειώσεων από τα 1.000 στα 600 ευρώ συζητείται μήπως και οι κ.κ. Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης αποφύγουν την περικοπή των αγροτικών συντάξεων (360 ευρώ) κατά 30 ευρώ και τη δυσφορία της υπαίθρου από τους πρώτους μήνες της συγκυβέρνησης. 

    Για το περιεχόμενο της χθεσινής συνάντησης μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και του κλιμακίου της τρόικας ενδεικτική είναι η δήλωση του Πολ Τόμσεν αμέσως μετά: "excellent meeting" (εξαιρετική συνάντηση).
     
    Η ΑΥΓΗ, 3/8/2012

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.