# #

2 Αυγ 2012

Τα media δείχνουν μόνο ότι βολεύει και εξυπηρετεί αυτούς που ...σφάζουνε λαούς !!!

..

Δημοκράτες και… απελευθερωτές


thumb









Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται το τελευταίο διάστημα για τους μαχητές της Δημοκρατίας στη Συρία και τους Αμερικανούς υποστηρικτές τους, καλό είναι να έχουμε κατά νου τι ακριβώς συμβαίνει, μετά, όταν δηλαδή «αποκαθίσταται η δημοκρατική διαδικασία και τάξη».
Ήδη έχουμε πολλά παραδείγματα τέτοιας αποκατάστασης, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν. Απλώς μας διαφεύγουν, καθώς τα media δείχνουν μόνο ότι βολεύει και εξυπηρετεί τη κρατούσα δυτική άποψη.
Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν  οι δυνατότητες για όποιον θέλει να δει την πραγματικότητα. Γυμνή και τρομακτική, σαν τις φωτογραφίες που ακολουθούν  για όποιον αποφασίσει να ακολουθήσει το ..
μονοπάτι που οδηγεί στο χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ στρατιωτικό νοσοκομείο στο Αφγανιστάν.
Εκεί όπου επικράτησε το δίκαιο και η δημοκρατία, η οποία όπως είναι γνωστό θεμελιώνεται στην ισότητα δικαιωμάτων και την ελευθερία.
Προφανώς, δεν υποστηρίζουμε ότι οι Αμερικανοί είναι γενικώς και αορίστως, «κακοί άνθρωποι». Απλώς λέμε το αυτονόητο. Οι ΗΠΑ είναι μια αυτοκρατορία η οποία επιβάλλει δια πυρός και σιδήρου τα συμφέροντά της. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας επιβολής δημιουργούνται τα περιθώρια, για απάνθρωπες συμπεριφορές, για σφαγές και λαμογιές ακραίου επιπέδου. Όπως αυτή που περιγράφει το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί και που βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση από το αμερικανικό κογκρέσο…
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι εικόνες είναι εξαιρετικά σκληρές για όποιον δεν αντέχει την πραγματικότητα

1 σχόλιο:

  1. CNN: Μυστική υποστήριξη στους Σύρους αντικαθεστωτικούς εξουσιοδότησε ο Ομπάμα.


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξουσιοδότησε μυστική υποστήριξη προς τους εξεγερμένους στη Συρία, σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού δικτύου.

    Η εντολή δόθηκε τους τελευταίους λίγους μήνες και εξουσιοδοτεί την CIA και άλλες υπηρεσίες να προσφέρουν μυστική υποστήριξη στους εξεγερμένους, μετέδωσε χθες το CNN επικαλούμενο

    ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

    Η φύση της βοήθειας δεν διευκρινίστηκε, αλλά το ρεπορτάζ επικαλείται διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ παρείχαν πληροφορίες στους εξεγερμένους σχετικά με τις κινήσεις των συριακών στρατευμάτων.

    Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα αυξήσει την υποστήριξή της προς την εξέγερση ύστερα από την αποτυχία των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εντείνουν την πίεση προς τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Έχει ανακοινώσει ότι δεν θα εξοπλίσει τους αντάρτες επικαλούμενη--μεταξύ άλλων--την έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με τις διάφορες οργανώσεις που μάχονται κατά του καθεστώτος από τον Μάρτιο του 2011.

    Η Ουάσινγκτον εξάλλου αύξησε κατά σχεδόν δέκα εκατομμύρια δολάρια την βοήθειά της προς τους αντάρτες ανεβάζοντας το ποσό της συνολικής συνεισφοράς της σε 25 εκατομμύρια δολάρια αποκλειστικά και μόνο για ιατρικό εξοπλισμό και εξοπλισμό επικοινωνιών, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

    Οι ΗΠΑ άλλωστε έχουν διαθέσει 64 εκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία μέσω των Ηνωμένων Εθνών και οργανώσεων αρωγής.

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.