# #

13 Ιουλ 2012

ΚΚΕ: Κατέθεσε πρόταση νόμου να καταργηθεί το μνημόνιο


ΚΚΕ: Κατέθεσε πρόταση νόμου να κατργηθεί το μνημόνιο
Η ΚΟ του ΚΚΕ με την πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ζητεί την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, αλλά και των «αντιλαϊκών νόμων, που βασίστηκαν στα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις».

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, το ΚΚΕ καταθέτει την πρόταση νόμου, συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση. 
«Όλα τα μέτρα», που το ΚΚΕ ζητεί να ...καταργηθούν, όπως σημειώνει «εκπορεύονται από την στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου, για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα» και ακόμη «είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα από το χρέος και τα ελλείμματα».

Εκτός από την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ προτείνουν μονομερή καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και να πάψει η Ελλάδα να δεσμεύεται έναντι οιουδήποτε, από το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων. Στην πρόταση περιλαμβάνεται διάταξη, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση της Ελλάδας αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει με κρατική χρηματοδότηση τη ζημιά και τις απώλειες που υπέστησαν τα ΝΠΔΔ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία από τη συμμετοχή στη διαδικασία ανταλλαγής των τίτλων» (σ.σ. κούρεμα ομολόγων).

ΠΗΓΗ


RAMNOUSIA 

1 σχόλιο:

  1. Πωωωωωωωω!!!!....Αυτη ειναι "ειδηση"!!!!.."ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ....ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΚΕ!!!...Δεν ξερω...πως να ευχαριστησω...τη "συν-ΤΡΟΦΙΣΑ" ...Αλεκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.