# #

8 Ιουλ 2012

ΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ....


ΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ
Υπάρχει καταιγισμός δυσάρεστων ειδήσεων. Αυτοκτονίες, φτώχεια, βία, άστεγοι, ασθένειες, ανθρώπινες ιστορίες που σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα. 


Μετά από την φοβερή διαπίστωση μετεκλογικά, ότι ο λαός ψήφισε με την λογική να συνεργαστούν τα κόμματα μεταξύ τους, αποδεικνύεται πως ο λαός είναι διασπασμένος κι αυτή η διάσπαση θέλει προσοχή για να μην εξελιχθεί σε κάτι πιο ζημιογόνο.

Αλήθεια όμως, δεν μπορώ να ...
στεναχωρηθώ για τον ψηφοφόρο της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι παρακαλάω να τους συμβεί κάτι. Απλά, αυτός που κοιτάει την πάρτη του, όταν ψήφισε κι έδρασε με γνώμονα το τομάρι του, όσο να πεις δεν μπορεί να έχει και πολλές συμπάθειες.

Οι Έλληνες, πάντα ένιωθαν ως φτωχοί συγγενείς. Είναι ένα σύνδρομο κατωτερότητας που τους έμεινε κατάλοιπο από την τουρκοκρατία. Γι’ αυτό θέλουν να εξαρτώνται από άλλους πάντα και πιστεύουν πιο εύκολα ότι τα κατασκευάσματα που επιβάλλονται από το εξωτερικό, πάντα έχουν μεγαλύτερη αξία. Δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, γιατί έτσι τους εκπαίδευσαν. Αποφάσισαν πως προτιμούν να καλύψουν την ανέχεια και την εξαθλίωση, με το αστραφτερό των κερμάτων του ευρώ.

Μιας που είναι καλοκαίρι, αφήστε στην άκρη αυτές τις σκέψεις που μπορεί να έχετε κι εσείς. Η καθημερινότητα είναι αδίστακτη και δεν περιμένει κανέναν. Μιλήστε σ’ έναν φίλο, χαζέψτε τα λουλούδια, κάντε έναν περίπατο χωρίς σκοπό. Διαβάστε, πηγαίνετε σε μια παραλία έστω κι εντός Αττικής, αν έχετε αμόρε δείξτε του\της την αγάπη σας με διαφορετικό τρόπο,

Ευτυχώς το καλοκαίρι δεν μας το έχουν κλέψει ακόμα. Οπότε, χαρείτε τον ήλιο, κάντε και μια βουτιά στην θάλασσα κι αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο. Η δύναμη του νερού είναι εξαγνιστική. Μέσα του, μπορείς να είσαι απλά αυτός που είσαι. Αφήσου ελεύθερος για να επιπλεύσεις. Αν σφιχτείς, θα βουλιάξεις. Το νερό μας δίνει μάθημα και για την ζωή. Ότι σε βαραίνει άστο να το πάρει το κύμα.

Strange Journal

RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.