22 Ιουν 2012

To αδιαπραγμάτευτο.... «Γιαβολ μάιν φράου» του Αντωνάκη!!!


Τα συγχαρίκια και η πολιτική του "γιαβόλ"!

thumb

Ο Σαμαράς «ξέχασε» να αναφερθεί στην «επαναδιαπραγμάτευση» το βράδυ των εκλογών και σε ανταπόδοση η ηγεμών της ΕΕ τον πήρε στο τηλέφωνο για να του ευχηθεί καλή επιτυχία και να τον καλέσει στο Βερολίνο για κατ’ ιδίαν συζητήσεις.
Αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα η Μέρκελ ευχήθηκε στον Σαμαρά  και «καλή τύχη» και πρόσθεσε ότι ελπίζει σε μια καλή συνεργασία μαζί του!
Την τύχη ο Σαμαράς σίγουρα θα τη χρειαστεί (και ακόμα πιο σίγουρα θα την χρειαστούμε όλοι εμείς… οι ιθαγενείς), αλλά δια στόματος Μέρκελ ακούγεται  τουλάχιστον ...
ειρωνική μια τέτοια ευχή. 
Ο Σαμαράς παραλαμβάνει μια οικονομία νεκρή και την θέτει στην κρίση και τη διάθεση της Γερμανίας, υπό τις οδηγίες και την επίβλεψης της οποίας οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ σήμερα. Τι τύχη να έχει λοιπόν ο νέος – επιτέλους- πρωθυπουργός;
Η δε αξίωση της «καλής συνεργασίας» σε μια στιγμή που η Μέρκελ προωθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης με δημοσιονομικές υπερεξουσίες στην Κομισιόν – που ουσιαστικά θα σημάνει την κατάργηση του ρόλου των εθνικών κυβερνήσεων, ειδικά για τις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες -  μόνο ως αξίωση υποταγής μπορεί να εκληφθεί.
Φανταζόμαστε ότι το μότο αυτής της συνεργασίας θα είναι : «Γιαβολ μάιν φράου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.