# #

23 Ιουν 2012

Aναθέσαμε στην εθνική μας ομάδα να κερδίσει ότι φοβηθήκαμε να κερδίσουμε οι ίδιοι...Την εθνική μας αξιοπρέπεια !!



Η εθνική μας απόλαυση


Και ενώ ένας στους δύο Έλληνες πολίτες ψήφισε στις εκλογές κατά της Ελλάδας και υπέρ της Γερμανίας, ενώ επέλεξε υποδούλωση και ξεπούλημα της χώρας μας, κάθισε χτες και περίμενε να πάρει το αίμα του πίσω από τον καναπέ, αναθέτοντας σε μια ποδοσφαιρική ομάδα την ευθύνη να κάνει ό,τι φοβήθηκε να πράξει ο ίδιος.
Συνήθης η τακτική. 
Παίρνουμε πίτσες και μπύρες και αράζουμε να ...
απολαύσουμε τα επεισόδια στις διαδηλώσεις “μας”, να σχολιάσουμε ότι δεν κατάφεραν να μαζευτούν πολλοί διαμαρτυρόμενοι στο Σύνταγμα, να κάνουμε τους πολιτικούς αναλυτές και τους μάνατζερς για να έχει κάποιο αποτέλεσμα η συγκέντρωσή “μας”, και να βρίζουμε όταν θα “μας” ρίξει χημικά ο Χρυσοχοϊδης.
Και δεν θα υπήρχε βεβαίως κανένα ζήτημα με όλους αυτούς τους οπαδούς της ευθύνης του καναπέ, αν δεν σηκωνόντουσαν από τον καναπέ τους για να πάνε να ψηφίσουν και να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών με την συμμετοχή τους. Αμέτοχοι σε όλα, ανεύθυνοι για όλα, αλλά στις εκλογές πρώτοι και καλύτεροι, να ψηφίσουν και να γυρίσουν πάλι στο καθεστώς του καναπέ τους, όσο πιο γρήγορα και με όση περισσότερη ασφάλεια. 
Διότι είναι και νοικοκυραίοι, μην το ξεχνάμε αυτό.
“Το δεύτερο γκολ μάς έκοψε τα πόδια”, διαβάζω ότι δήλωσε χτες, μετά τον αγώνα ο Σάντος, και “παλέψαμε για όλους τους Έλληνες”, δήλωσε ο Παπασταθόπουλος. 
Τώρα λοιπόν, αφού οι δεύτερες εκλογές τούς έκοψαν τα χέρια, το δεύτερο γκολ τα πόδια και το δεύτερο μνημόνιο τη χώρα, όλοι αυτοί οι Έλληνες, που δίνουν χρόνια τώρα τις σκληρές μάχες τους από τον καναπέ, μείνανε πλέον ακρωτηριασμένοι παντελώς, να ζουν έχοντας μπροστά τους την οθόνη και γύρω τους το χάος. 
Καταδικασμένοι να κάτσουν δια παντός μπροστά στην τηλεόραση και να περιμένουν να δουν την αναγγελία του προσωπικού τους τέλους.
 Όσο θα έχουν ρεύμα. Και λεφτά για να πληρώνουν πίτσες και μπύρες. 
Αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι για ποιον λόγο θέλουν να πληρώνουν σε ευρώ και όχι σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα.
 Ίσως είναι το φετίχ τους, όπως είπε προεκλογικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κι αφού, έτσι ακρωτηριασμένοι, δεν μπορούν πλέον να δουλέψουν δημιουργικά και να παράξουν, αποφάσισαν να ξεπουλήσουν τα υπάρχοντά τους για να ζήσουν.
Καναπεδάτοι φετιχιστές και εσχάτως ακρωτηριασμένοι πουλούν, λοιπόν, όσο όσο, προνομιούχο οικόπεδο με φως, νερό, τηλέφωνο. 
Αρκεί να τους αφήσει ο αγοραστής στην ησυχία τους να ζούνε και να ελπίζουνε από τηλεοράσεως. Τιμή ανάλογη της αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.