# #

23 Ιουν 2012

Το νέο φορολογικό τεκμήριο αυτοχειρίας(μαύρο χιούμορ –αμφιλεγόμενης ποιότητας)





(Προσοχή: Το κείμενο που ακολουθεί περιέχει μεγάλη ποσότητα μαύρου χιούμορ –αμφιλεγόμενης ποιότητας. Να γίνεται μόνο εξωτερική χρήση και τουλάχιστον τρεις ώρες πριν κολυμπήσετε!)

Το γύρο των διαδικτυακών μίντια έκανε χθες η «γκάφα» της ΓΓΠΣ να στείλει φορολογικό σημείωμα στον από εικοσαετίας εκλιπόντα Νικόλα Άσιμο.
Οι περισσότεροι γέλασαν με αυτή την είδηση. Δε θα γελούσανε όμως αν γνωρίζανε ότι δεν επρόκειτο για λάθος, αλλά για τον προάγγελο του νέου φορολογικού τεκμηρίου που εμπνεύστηκε ο υπουργός οικονομικών κύριος Ράπανος σε αγαστή σύμπνοια με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση: Το «τεκμήριο αυτοχειρίας».
Και δεν ήταν καθόλου τυχαία η δημοσιότητα που δόθηκε στην «γκάφα», αφού ως γνωστόν ο Νικόλας Άσιμος αυτοκτόνησε!

Σύμφωνα με αυτό το νέο μέτρο, που σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα,
η αυτοκτονία θα ισοδυναμεί με τεκμήριο διαβίωσης –όσο οξύμωρο και κυνικό και να ακούγεται αυτό- των ...10.000 ευρώ!

Η λογική αυτού του νέου μέτρου είναι διττή:

Αν οι Έλληνες συνεχίσουν να προβαίνουν αθρόα και μαζικά στο απονενοημένο διάβημα τα ταμεία του κράτους θα γεμίσουν. 

Και ίσως η ανακοίνωση μιας ακόμα αυτοκτονίας από τις εφημερίδες να μην προκαλεί πλέον άσχημα συναισθήματα στους πολίτες, αφού θα γνωρίζουν ότι κάθε αυτόχειρας βοηθάει με την πράξη του να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τους.

Από την άλλη το τεκμήριο αυτοχειρίας πιθανότατα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάθε επίδοξο αυτόχειρα. 
Γιατί κανείς δε θέλει να πληρώνει φόρους σε ένα διεφθαρμένο και υπόδουλο κράτος, φόρους που πρωτίστως, αν όχι αποκλειστικά, θα εξυπηρετήσουν το γενικό καλό των τραπεζών -ημεδαπών και αλλοδαπών.

Με αυτήν την αιφνιδιαστική κίνηση ο κύριος Ράπανος ελπίζει να μειώσει στο ελάχιστο τα ποσοστά αυτοκτονιών, όχι για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά επειδή οι αυτόχειρες σπιλώνουν με την πράξη τους την κατά τα άλλα άσπιλη φορολογική και κοινωνική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, καθώς και αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, απωθώντας τουτοιοτρόπως τους τουρίστες να την επισκεφτούν, αφού κανείς δε θέλει να κάνει το μπάνιο του δίπλα σε πτώματα.
Και αν παρ’ ελπίδα οι Έλληνες συνεχίσουν να αυτοκτονούν θα υπάρξει τουλάχιστον ένα κέρδος και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα που χρήζει βοήθειας και υποστήριξης –σε αντίθεση με τους πολίτες που δεν χρειάζονται τίποτα άλλο από αγάπη.

Αυτό το μέτρο, του τεκμηρίου αυτοχειρίας, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των μακάβριων συλλήψεων της νέας κυβέρνησης.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το υπουργείο οικονομικών μας προϊδεάζουν για την τακτική «αν δε σου φτάνει το γάλα σφάξε την αγελάδα» που προτίθεται να ακολουθήσει ο κύριος Ράπανος.
Σύμφωνα με αυτές ο νέος «τσάρος» των οικονομικών επεξεργάζεται το τεκμήριο «καρκινοπαθούντων και λοιπών ασθενών με χρόνιες ασθένειες».
Η λογική αυτού του μέτρου είναι τετράγωνη: 

Εφόσον κάποιος είναι καρκινοπαθής και μπορεί να αγοράζει τα φάρμακα του, τα οποία πλέον δε χορηγούνται με ασφαλιστική πίστωση, τότε σίγουρα είναι φοροφυγάς ή –ακόμα και αν δε φοροδιαφεύγει- διαθέτει αρκετά χρήματα για να μπορεί να πληρώνει εσαεί για τη φαρμακευτική του περίθαλψη. Αν μπορεί να πληρώνει για τα φάρμακα του μπορεί να πληρώσει και κάποιον επιπλέον φόρο.

Στη συνέχεια -με προτροπή του κυρίου Βενιζέλου, ο οποίος διαπρέπει στα οικονομικά- ο κύριος Ράπανος θα θέσει υπό ψήφισμα και το τεκμήριο «ανεργίας», στοχεύοντας στο 25% των Ελλήνων που δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα:

Αν κάποιος είναι άνεργος και συνεχίζει να επιβιώνει σημαίνει ότι από κάπου χρηματοδοτείται –από τους συνταξιούχους γονείς του, από τη «μαύρη» εργασία που κάνει για να αποφεύγει τη ισότιμη συμμετοχή του στη φορολόγηση, από παράνομες, άνομες και ανήθικες πηγές εισοδήματος.
Το μέτρο αυτό, υποστηρίζει το υπουργείο, θα γίνει δεκτό με ανακούφιση από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο της αποπληρωμής των τόκων των δανείων προς τους τοκογλύφους, αφού θα βρεθεί κάποιος πιο ανίσχυρος οικονομικά από αυτούς για να επιτεθούν.

Άλλα δύο φορολογικά μέτρα, μεγαλοφυή όπως και τα προηγούμενα, θα αποσοβήσουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους:
Το πρώτο ονομάζεται «τεκμήριο του απογαλακτισμού». Κάθε βρέφος που θα σταματάει να θηλάζει θα πρέπει να κάνει ξεχωριστή φορολογική δήλωση –με τη βοήθεια των κηδεμόνων του ή του λογιστή. Ο φόρος που θα του αντιστοιχεί δε θα είναι μικρότερος από οποιουδήποτε άλλου πολίτη, αφού σύμφωνα με το Ρουσσώ: «Πολιτικά και κοινωνικά όντα είναι όλοι οι άνθρωποι από τη στιγμή που αποχωρίζονται το στήθος της μάνας τους.»
Το δεύτερο –αυτό που ο κύριος Ράπανος πιστεύει ότι θα αποδώσει τα μέγιστα οφέλη- είναι το μέτρο της αναδρομικής φορολόγησης όλων των εκλιπόντων. Θα γίνει ηλεκτρονική διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων των νεκρών και τον φόρο που τους αντιστοιχεί θα κληθούν να πληρώσουν οι απόγονοι τους και οι συγγενείς –έως τρίτου βαθμού.











Ο κύριος Σαμαράς, ως γνήσιο τέκνο του νεοφασισμού, πρότεινε να φορολογηθούν επιπλέον και οι «έχοντες αριστερές και ανθελληνικές ιδέες», αλλά ο κύριος Κουβέλης αντιτάχτηκε σε αυτή την πρόταση, αφού ακόμα πιστεύει ότι είναι αριστερός.

Τέλος ο κύριος Ράπανος έριξε στο τραπέζι ένα ποτήρι με νερό και καθώς το σκουπίζανε πρότεινε να τεθεί το ύψιστο φορολογικό τεκμήριο: Εκείνο της ηλιθιότητας.
Όμως και οι τρεις αρχηγοί αντέδρασαν με σθένος σε αυτή την πρόταση, γιατί κάτι τέτοιο θα έθιγε πρωτίστως τους ψηφοφόρους τους και δευτερευόντως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Έτσι ο κύριος Ράπανος απέσυρε την τελευταία του πρόταση και όλοι μαζί πήγαν να γευματίσουν σε γνωστό εστιατόριο της Ακρόπολης, όπου κερνούσε ένας στραβοδόντης και ψευδός καιροσκόπος-σεξιστής, ο οποίος βοήθησε τόσο πολύ, μέσω της φυλλάδας του, να μείνει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. 

Αμήν... Και στα δικά σας... Ζωή σε λόγου τους....
Γιε μου, που πας; Μάνα, θα πάω για τα μπάνια.
(Και «κρανγκ» η τελευταία συγχορδία σε μινόρε.)

(Τα κουνέλια-αυτόχειρες είναι του Andy Riley!!!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.