Σ'ημερα, 10 Μαϊου, στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή Αφής της Φλόγας που στις 17 Μαΐου θα παραδοθεί στους Βρετανούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μέσα σε 70 ημέρες, περίπου 8000 λαμπαδηδρόμοι...
θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε όλη την Βρετανία πριν φτάσει στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξης. 


Σήμερα, η ηθοποιός Ινώ Μενεγάκη, στην οποία ανατέθηκε από την Ολομέλεια της ΕΟΕ για πρώτη φορά το καθήκον της Πρωθιέρειας σε τελετή Αφής της Φλόγας θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, θα παραδώσει την φλόγα στον Σπύρο 
Γιαννιώτη, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, ο οποίος προετοιμάζεται για την 4η συνεχή συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008, 2012).
Ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος (Σπύρος Γιαννιώτης) θα διασχίσει μια απόσταση 250μ και ακολούθως τη Φλόγα θα παραλάβει ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος που θα είναι ο νεαρός Αλέξανδρος Λούκος, Βρετανός με ελληνικές ρίζες, ο οποίος πριν από 7 χρόνια ήταν Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σιγκαπούρη για τη διεκδίκηση των Αγώνων από το Λονδίνο.
Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαϊου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραδοθεί στους Βρετανούς διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του 2012.
Θ
α ακολουθήσει λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαϊου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραδοθεί στους Βρετανούς διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του 2012.