Το δίδυμο της αμαρτίας ,ο απατεώνας Εφράιμ με τον απατεώνα Άκη!!



Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση της μεταβίβασης τριών ακινήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, στη Μονή Βατοπεδίου μέσω της εταιρείας «Torcaso Investment. Ltd».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να κληθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση δωροληψίας του Άκη Τσοχατζόπουλου ο ηγούμενος Εφραίμ, μία σκέψη που όμως, προσκρούει, κατ΄ άλλους, τόσο στην κοινή, όσο και στην δικονομική λογική, αφού εμπλέκεται ως κατηγορούμενος σε παρεμφερείς υποθέσεις.
Κατά το χρονικό διάστημα από 24 Ιανουαρίου 2007 μέχρι το 2010, σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελικής Αρχής, ο κ. Τσοχατζόπουλος ενεργώντας από κοινού με τους Νικόλαο Ζήγρα και Γεώργιο Σαχπατζίδη, μεταβίβασε από την εταιρία «TORCASO Investment Ltd», στην Ι.Μ. Βατοπεδίου, τρία ακίνητα επί της λεωφόρου Κηφισίας, η αγορά των οποίων είχε γίνει μέσω της εταιρίας «TORCASO Investment Ltd», η οποία «είχε δαπανήσει» για την αγορά τους περίπου ...
1.400.000.000 δραχμές.

Τα ακίνητα περιγράφονται ως μία αίθουσα 964 τμ, αίθουσα 1000 τμ και 22 θέσεις πάρκιγκ, όλα στο ίδιο κτίριο, και ένα ακόμη στην Κυψέλη. Όλα πουλήθηκαν στην Μονή Βατοπεδίου από το 2007 έως το 2010, η οποία έλαβε δάνεια για την αγορά τους, έναντι συνολικά 6 εκατ. ευρώ, ποσό που μέσω του εξαδέλφου του πρώην υπουργού Ν. Ζήγρα, ο κ. Τσοχατζόπουλος τοποθέτησε στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Μέσα σε 103 σελίδες οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, κ.κ. Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, αναλύουν με
 τον πλέον περιγραφικό τρόπο το πώς η «σκληρή ομάδα» οικονομικών -κατά το κατηγορητήριο- «εγκληματιών» περί τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, ξέπλενε το «μαύρο χρήμα» από τις μίζες γερμανικών εταιρειών. Το χρήμα, αρχικά κατατέθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπεράκτιων εταιρειών και «έκλεισε τον κύκλο» του με αγορές πολυτελών ακινήτων. «Πελάτης» της παράνομης «επιχείρησης», όπως προκύπτει από το πόρισμα, ήταν και η Ιερά Μονή Βατοπεδίου. 

Το κυρίως «πλυντήριο», ήταν η «TORCASO INVESTMENTS LIMITED», καθώς, μέσω αυτής, η οργάνωση εμφανίζεται να έχει «ξεπλύνει» πάνω από δύο δισεκατομμύρια δραχμές. 

 Όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα :«Μέσω του πολύπλοκου δικτύου εταίρων, παρένθετων προσώπων, τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών επαφών σε διάφορες χώρες που με μεθοδικότητα «έστησαν» τα ανωτέρω πρόσωπα, διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά ενώ δεν προκύπτει η κατάληξη μεγάλων χρηματικών ποσών τα οποία προφανώς έχουν στη διάθεσή τους σε τόπο και με μορφή που δεν είναι γνωστά». 

Κατά το εισαγγελικό πόρισμα, ο κ. Τσοχατζόπουλος από τον Μάιο του 1998 ως τις 7/6/2001 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ, χρήματα τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1. 

Στις 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις των υποβρυχίων τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρείας η γερμανική εταιρεία FERROSTAAL. 

 Κατά την εισαγγελική άποψη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πραγματικός ιδιοκτήτης των τριών offshore εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση με αγοραπωλησίες ακινήτων. Vς αποδέκτες χρημάτων ή αποστολείς εμβασμάτων εμφανίζεται να είναι ο ίδιος ο υπουργός, ενώ κυριολεκτικά «δεξί του χέρι» και κομβικό πρόσωπο με πολλαπλές αρμοδιότητες είναι ο εξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας, που κρατείται ήδη και θα απολογηθεί την Τρίτη του Πάσχα με τους υπόλοιπους δύο συλληφθέντες. 

Και μέσω Κύπρου οι μίζες 

Στην ιστορία της σύλληψης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και πάλαι ποτέ πανίσχυρου άντρα του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, εμπλέκεται και η Κύπρος, κυρίως, σε ό,τι αφορά την αγορά των ρωσικών πυραύλων TOR Μ1 που απέκτησε επί υπουργίας του και η Εθνική Φρουρά της Κύπρου. 

Πέραν, λοιπόν, από τις προμήθειες των γερμανικών υποβρυχίων, ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται πλέον και για τις μίζες που δόθηκαν, ύψους 25 εκατ. δολαρίων, για την παραγγελία των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς, TOR M1. 


(Πηγή: Eφ. Πολίτης) 

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος υπήρξε μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τις μίζες από αγορές οπλικών συστημάτων κατά την περίοδο που ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός, τα 25 εκατ. δολάρια, ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου ποσού, ύψους 78 εκατ. δολαρίων και αποτελούσαν τα αντισταθμιστικά οφέλη για την ελληνική κυβέρνηση από την αγορά των 21 συστοιχιών των TOR M1, εκ των οποίων οι 14 μεταφέρθηκαν στην Κύπρο για να αναπληρώσουν τα κενά στην αεράμυνα από το ναυάγιο της έλευσης των περίφημων πυραύλων S300. 

Γι' αυτή λοιπόν την περίεργη διαδρομή της μίζας των 25 εκατ. δολαρίων από την παραγγελία των TOR M1 ο κ. Τραγάκης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι αρχηγοί των τριών όπλων ήταν αντίθετοι με την προμήθεια των TOR M1, πλην όμως ο τότε υπουργός ΥΕΘΑ (Άκης Τσοχατζόπουλος) διέγραψε τις αναφορές τους και έστειλε το θέμα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με την ένδειξη «εντολή υπουργού», οπότε και ενεκρίθη. 

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος πηγη ζουγκλα

από δω