# #

10 Μαρ 2012

Είναι επιτυχία η έκβαση του PSI; Πως το "μαύρο" γίνεται "άσπρο"...!!!


ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ, ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΕΥΤΕΛΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!
ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ!
Σπάνια η προπαγάνδα έλαβε τέτοιες διαστάσεις πλύσης εγκεφάλου όπως η προπαγάνδα που εξελίσσεται από την Παρασκευή (09/03) το πρωί και η οποία επιχειρεί να μας πείσει για τη μεγάλη επιτυχία του PSI .
Δεν υπάρχει πιο χονδροειδές και ασύστολο ψεύδος από αυτή την προπαγάνδα.
Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, εκ των οποίων υπογραμμίζουμε τους εξής:
ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ;

ΠΡΩΤΟΝ: η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με το PSI το κρατικό χρέος θα μειωθεί κατά 106 δις. Ο ισχυρισμός δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Πράγματι, η μείωση του χρέους με  μόνο το κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες θα φτάσει τα 105 δις!
Αυτό, όμως, είναι η μισή αλήθεια!
Διότι την ίδια ώρα, εξαιτίας του PSI, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες για να αναπληρώσει τις απώλειες που θα υποστούν εξαιτίας του «κουρέματος».
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα δανεισθεί πάνω από 50 δις. από τον EFSF (υπάρχει σχετική συμφωνία) προκειμένου να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες.
Επομένως, το κρατικό χρέος θα μειωθεί μόνο κατά 50 δις.
Αν δε συνυπολογίσουμε και τη ζημιά πολλών δις. (10-15 δις) που θα υποστούν (χωρίς καμία επανακεφαλαιοποίηση) και τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ομολόγων τους, τότε στην πραγματικότητα η μείωση του χρέους θα κυμανθεί γύρω στα 30 δις ευρώ!
30 δις, όμως, σε ένα κρατικό χρέος ύψους 360 δις δεν συνιστά παρά μια «ασπιρίνη σε καρκίνο»!
ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: όπως αναφερθήκαμε, οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων από το «κούρεμα» του PSI αφορούν πολλά δις, που θα φτάσουν, ίσως, και τα 15 δις.
Κι αυτό το «κούρεμα», επειδή κατέστη υποχρεωτικόθα το υποστούν όλα τα Ταμεία και αυτά που αποφάσισαν την «εθελοντική» συμμετοχή τους και αυτά που, προς τιμήν τους, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.
Έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, εξαιτίας του PSI, με μια νέα μεγάλη ληστεία των Ασφαλιστικών Ταμείων, που θα τους δώσει τη χαριστική βολή, αποτελειώνοντας, επί της ουσίας, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων παραμέτρων (ανεργία, μείωση μισθών κλπ) τις συντάξεις και το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης.
ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!
ΤΡΙΤΟΝ: Εξαιτίας του PSI θα χάσουν τα χρήματά τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που έχουν τοποθετήσει τιςοικονομίες τους σε ομόλογα του δημοσίου αλλά και απολυμένοι εργαζόμενοι, όπως της πρώην Ολυμπιακής, που έλαβαν υποχρεωτικά τις αποζημιώσεις τους σε ειδικά ομόλογα.
Οι αόριστες υποσχέσεις του Υπ. Οικονομικών για μερική αναπλήρωση των απωλειών τους έχουν ελάχιστη αξία!
PSI = ΠΤΩΧΕΥΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: με την εξέλιξη που είχε το PSI η χώρα οδηγήθηκε σε πτώχευση.
Η (δήθεν) «εθελοντική» συμμετοχή ιδιωτών κατόχων ομολόγων που υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο έφθασε, περίπου, σε κάτι παραπάνω από 80%.
Για να φτάσει, τελικά, η συμμετοχή του PSI στο 95%+, ενεργοποιήθηκαν οι λεγόμενες ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), που κατέστησαν υποχρεωτικό το κούρεμα σε όλους τους ιδιώτες ομολογιούχους, ανεξάρτητα από τη βούλησή τους.
Το γεγονός αυτό χαρακτηρίστηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Swaps και παραγώγων (ISDA) ως «πιστωτικό γεγονός» (πτώχευση), πράγμα που θα ενεργοποιήσει την πληρωμή των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου). (βλ. ρεπορτάζ εδώ)
Αυτό το «πιστωτικό γεγονός» (credit event) μπορεί να θεωρείται «ελεγχόμενη» πτώχευση, με τη «βούλα» της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, αλλά οι συνέπειές του δεν θα είναι καθόλου αμελητέες, αφού θα βαρύνει τη χώρα για δεκαετίες και θα παραπέμψει στο αόριστο μέλλον τη χρηματοδότησή της.
Πέραν αυτού, η «ελεγχόμενη» πτώχευση της Παρασκευής (09/03) είναι το προμήνυμα μιας άτακτης πτώχευσης που μπορεί να επακολουθήσει εξαιτίας της κατεδάφισης του 2ου Μνημονίου.
PSI: ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΟΝ: Το τίμημα του τερατουργήματος που είναι αυτό καθεαυτό το PSI, θα είναι η εφαρμογή του δεύτερου κύματος μνημονιακής λεηλασίας.
Το PSI θα είναι το άλλοθι και το επικοινωνιακό τρυκ για να υποκύψουν οι πολίτες στη δεύτερη μνημονιακή λαιμητόμο.
ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!
ΕΚΤΟΝ: Είναι μύθος και ψεύδος ότι από το PSI ζημιώνονται οι τράπεζες και ωφελούνται οι πολίτες. Τοαντίστροφο ακριβώς συμβαίνει!
Οι τράπεζες δεν χάνουν αλλά στην ουσία κερδίζουν από το PSI. Κι αυτό διότι τα ομόλογα του δημοσίου που κατείχαν ήταν στην κυριολεξία »σκουπίδια» και άνευ αξίας.
Και τα ομόλογα αυτά θα έπρεπε να τα αποτυπώσουν στην αγοραία ανύπαρκτη αξία τους στους ισολογισμούς τους,εγγράφοντας μεγάλες ζημιές.
Αντ’ αυτών, οι Τράπεζες θα »κουρέψουν» μόνο το 50% του κεφαλαίου των ομολόγων, λαμβανοντας για το υπόλοιπο 50%, το 30% σε μετρητά, αυξάνοντας τη ρευστότητά τους και τα υπόλοιπα σε νέα εγγυημένα μακροχρόνα ομόλογα  με πολύ ικανοποιητικά επιτόκια.
Αυτός άλλωστε είναι ο προφανής λόγος για τον οποίο οι τράπεζες συμμετείχαν ολόθερμα στο PSI και πανηγυρίζουν για την αίσια έκβασή του.
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Δυστυχώς η επιχείρηση PSI δείχνει το πόσο πειστικά μπορούν οι κυρίαρχοι σε Ε.Ε., ΔΝΤ και στη χώρα μας να κάνουν το »μαύρο-άσπρο» αλλά και τις αδυναμίες της Αριστεράς να αντικρούσει τη φαιά προπαγάνδα και τον επικοινωνιακό οδοστρωτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.